USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Afyonkarahisar'ın Zambiyalı fahri lansman elçisi: Chimwemwe Chita

Afyonkarahisar'da tahsil gören Zambiyalı darülfünun talebesi Chimwemwe Chita'nın kenti öncelemek düşüncesince çekmiş olduğu videolar, paylaşılan içtimai iletişim araçları hesabından iri zevk topluyor.

Afyonkarahisar'ın Zambiyalı fahri lansman elçisi: Chimwemwe Chita
18-02-2022 12:39
Afyonkarahisar

Zambiyalı uyuşturucu komiseri ata ile sarıklı annenin kızı bulunan 22 yaşındaki Chita, 2017 senesinde kazanılmış bulunduğu Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinde tahsil kıymetlendirmek düşüncesince kente geldi.

Üniversitenin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) almış bulunduğu lisan eğitimini başarıyla bütünler baytar fakültesi 4. dershane talebesi Chita, 5 senedir Afyonkarahisar'da yaşıyor.

Fakültede doyurmak birlikte mektepli bulunan Chita, yaşamış bulunduğu site Afyonkarahisar'ın tabii güzellikleri, zamanı ve kültürel mekanları, gastronomisi ve yerel lezzetleriyle de yakından ilgileniyor.

Kamera karşısında icra ettiği sokum ve röportajlarla Afyonkarahisar'ı propagandist mülevven videolar üreten Chita, bunları kentteki sayısal birlikte iletişim araçları hesabının toplumsal medyasından paylaşılıyor.

Chita, Türkçe ve İngilizce çekmiş bulunduğu propagandist videolarla Afyonkarahisar'ı toplumsal medyada Türkiye özellikle edinmek gibi değişik ülkelerdeki şahıslara tanıtıyor.

Chita, AA muhabirine, konuksever ve insancıl insanlarla yaşamış bulunduğu Afyonkarahisar'da 5 senedir aşırı bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Eğitim almış bulunduğu kentte dünkü ihvan edindiğini dile getiren Chita, şu şekilde konuştu:

"Buraya geldiğimde on paralık Türkçe bilmiyordum. 'Merhaba' caba diyemiyordum. Afyonkarahisar'da TÖMER'e derece derece Türkçeyi öğrendim. Sonra yaşadığım kentin herhangi birlikte şeyini araştırarak ve sorarak tanıdım. Sonra Afyonkarahisar'ı lanse etmek düşüncesince Türkçe ve İngilizce görsel içerikler üretmeye başladım. Şimdi yaptığım sunumlar ve röportajlarla Türkiye ve iklim dışındaki şahıslara esrarlı site Afyonkarahisar'ı anlatıyorum."

"Videoları izleyen akrabalarım, Afyonkarahisar'a gelmeyi aşırı istiyorlar"

Chita, fahri şekilde çekilen lansman videolarının internette 50 binin üstünde görüntülenmenin beraberinde aşırı iyi yorumlar aldığını anlattı.

Sosyal medyadaki Afyonkarahisar paylaşımlarını izleyen kişilerin aşırı beğendiğini aktaran Chita, "Kaldığım KYK yurdundaki ve çevremdeki arkadaşlarımın aileleri, bana 'videoların aşırı güzel, Afyonkarahisar'da tığ burayı bilmiyorduk, burada hakeza iyi bölgeler mevcut mı?' diyerek söylüyorlar. Bunlar da benim aşırı hoşuma gidiyor. Bu iyi şehri tanıtmaktan aşırı mutluyum, gururluyum.

İnsanların videoteyp paylaşımlara "Zambiya'dan mevrut kız, Afyonkarahisar'da neler yapıyor?" diyerek yazmalarının hoşuna gittiğini dile getiren Chita, bu iyi şehri lanse etmek düşüncesince elinden mevrut herhangi birlikte şeyi hazırlamaya müheyya bulunduğunu anlatım etti.

Chita, videoları izleyen akrabalarının Afyonkarahisar'a gelmeyi aşırı istediğini söyledi.

"Çektiği videolarıyla aşırı cana yakın ve gülümser geldi"

Vali Gökmen Çiçek de Zambiya'dan darülfünun eğitimi düşüncesince Afyonkarahisar'a mevrut Chita'nın kentin tanıtımı noktasında çekmiş bulunduğu videoları izlediğini ve aşırı beğendiğini söyledi.

Chita'nın "harika" Türkçesi ve İngilizcesiyle Afyonkarahisar'ın tanıtımına ağırbaşlı ulama sunduğunu aktaran Çiçek, "Chita, elhak içimizden birisi. O şirin üslubuyla Afyonkarahisar'a aşırılmış bulunduğunu biliyorum. Bize, çekmiş bulunduğu videolarıyla aşırı cana yakın ve gülümser geldi. Halkımız da onu aşırı sevdi. Afyonkarahisar düşüncesince elini taşın dibine koyan ve hakeza efor sarfiyat fail herkesi kutlama ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Hesna Kandır ise Chita'nın senelerdir dersine girdiğini ve doyurmak birlikte mektepli bulunduğunu vurgulayarak, "Türkçesi iyice iyi. Kendisinin Afyonkarahisar'ın tanıtımı düşüncesince icra ettiği icraat da aşırı hoşumuza gitti. Çalışmalarını da doyurmak bulduk. Neşeli, gülümser ve kıvracık kalabalık birlikte mektepli bulunduğu düşüncesince icra ettiği çekimlerle Afyonkarahisar'ın tanıtımında doyurmak olacağını düşünüyoruz." yorumunu yaptı.

Bursa'dan Frigya'ya mevrut Gamze Genç de Chita'nın aklık Türkçesiyle namına eksiksiz birlikte ihtisas yaşattığını anlatım etti.

Ankara'dan mevrut Sabiha Şirin ise Chita'nın "harika" Türkçesinin kendisini bahtiyar ettiğine değinerek, "Zambiya'dan gelmiş şekilde Afyonkarahisar'ı ve Frigya'yı tanıtması takdire şayan." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler