USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Topaloğlu, baştan Okçuluk Federasyonu Başkanlığı'na seçildi

Türkiye Okçuluk Federasyonu 5. Olağan ve Mali Genel Kurulu'na bir tane yavuklu adına giren Abdullah Topaloğlu, baştan başkanlığa getirildi.

Abdullah Topaloğlu, baştan Okçuluk Federasyonu Başkanlığı'na seçildi
26-10-2021 14:56
Ankara

The Ankara Otel'de meydana gelen umumi kurula, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener ile Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da katıldı.

Kullanılan 201 hile 181'ini düzlük Abdullah Topaloğlu, baştan başkanlığa seçildi. Abdullah Topaloğlu başkanlığındaki federasyonun dalavere kurulunda arazi düzlük adlar şöyle:

Cumhur Yavaş, Elif Çahlıyan, Elif Özdemir, Fatih Albayrak, M. Fatih Kalender, Fuat Yıldırım, Hüsnü Kocaoğlu, Metin Gazoz, Rüstem Dindarol, Zafer Türkoğlu.

Divan başkanlığını Prof. Dr. Turhan Menteş'in icra ettiği umumi kurulda çalışkanlık ve teftiş raporları da oy donanması ile aklama edildi.

Erdener: Tokyo'da şişman ortak alım çalım yaşadık

Açılış konuşmasını önleyen Uğur Erdener, ulusal kemankeş Mete Gazoz'un Tokyo Olimpiyatları'nda kızılca madalya kazandığını hatırlatarak, "Hepimiz şişman ortak gururu Tokyo'da yaşadık. Yıllardır beklediğimiz ortak hatırat daima baş başa paylaştık. Sevgili Mete Gazoz'u, onu yetiştiren aşırı giranbaha fen ekibi, Abdullah Topaloğlu başkanlığındaki dalavere kurulunu ve dayanaklık etmek kadrosunu içtenlikle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu, aşırı derinlemesine soluklu derin çalışmanın eseri." diyen Erdener, "Dünyada göz boncuğu muvaffakiyet tesadüfle oluşmuyor. Türkiye Okçuluk Federasyonunun gösterdiği inanç, azim, kararlılık, sporcularımıza ve fen ekibimize sağladıkları destek... misal ortak federasyon emek vermesi sergilendiğini tabir edebilirim. Sizlerden ilkin istirhamım lütfen bu birliğinizi, iç ahenginizi sonuna derece azimli ortak halde korumanız. Bu sayede aşırı henüz şişman başarılar gelecektir." biçiminde düşünce belirtti.

Baykan: Okçuluk toplumu şişman ortak başarıya imza attı'

Mehmet Baykan ise Okçuluk Federasyonu Genel Kurulu'nun Türk sporu düşüncesince de ehemmiyetli bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tokyo 2020'ye derece Türk sporu olimpiyatlarda 6 branşta madalya almıştı. Tokyo'da beklentimiz minimum üç branşta dünkü madalyalar almaktı. Bunlardan birinin okçuluk dalında olmasını bekliyorduk. Yıllardır sabırla, ahenkle, din dokunmak işlenen ortak yolda bundan sonraları okçulukta olimpiyat madalyasının geleceği kendini göstermişti. Madalyanın rengi kızılca oldu, okçuluk toplumu şişman ortak başarıya imza attı. Büyük başarılar tesadüflerin yapıtı katiyen değildir. mühim başarıların altında karşı teri, emek, gözyaşı, yorgunluk, uykusuz geceler, tasalı eyyam vardır. Tokyo 2020 ile madalya kazandığımız düzlem 9'a çıktı. Kadın sporcularımız aşırı ehemmiyetli madalyalar aldı. En ortak tomar madalya aldığımız olimpiyatı yaşadık. Bu başarıyı henüz da taçlandırarak önümüzdeki olimpiyatlarda bitmeme ettireceğimize inancımız tam."

Topaloğlu: Sorumluluğumuz arttı

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Türk okçuluğunun olimpiyatlardaki madalya özlemini Tokyo'da sonlandırdıklarına dikkati çekti.

2016'dan Tokyo Olimpiyatları'na derece bulunan 5 salname süreci planladıkları üzere geçirdiklerini kail Topaloğlu, "O tarihten bu tarafa ortak tane hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları'ydı. Sonunda gayemiz bulunan olimpiyat madalyasına ulaştık. Türk okçuluğun evvel olimpiyat madalyası, evvel kızılca madalyası. Dolayısıyla bizler aşırı bahtiyar ve gururluyuz.” sanarak konuştu.

Topaloğlu, "Bu madalya, federasyonumuza dünkü ve ağırbaşlı sorumluluklar yükledi. Bunun da bilincindeyiz. Bugün 5. umumi kurulumuzu yaptık ve ferda 2024 Paris Olimpiyatları düşüncesince çalışmalarımıza başlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Mete'nin olimpiyat şampiyonluğunun peşi sıra okçuluğa talebin aşırı henüz arttığına ayraç fail Topaloğlu, şu halde konuştu:

"Türkiye'de sonuç 10 senedir Türk okçuluğuna şişman ortak uyanıklık var. Tüm aileler, çocuklarımız okçulukla ilgileniyor. Biz federasyon şekilde bu öğrenci yanıt vermeye çalışıyoruz. Ancak Tokyo 2020'den sonraları bu arzu üç misline çıktı. Federasyon şekilde bu talebi istikbal etmek elbette ki bizim görevimiz. Bu talebi de karşılıyoruz, karşılayacağız. Yeni Meteler, dünkü Yaseminler yetiştireceksek bu halde yetiştireceğiz. Çocuklarımızı ilkin 13-14 gözyaşı grubundan alıp iyi ortak öğrenime yayımcı tutacağız. Onlar gitgide dünkü Meteler, dünkü Yaseminler şekilde karşımıza çıkacak."

Destekleri ve bütünlük el donanması ortamı düşüncesince delegelere teşekkürname fail Topaloğlu, bu güvene müstahak iktisap etmek hesabına cansiparane çalışmaya bitmeme edeceklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler