USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Öztürk'ün amacı paralimpik oyunlarında üçüncü altın

Milli masa tenisçi Abdullah Öztürk, paralimpik oyunlarında yukarı üstüne üstlük üçüncü kat böke olmayı hedeflediğini belirterek, "Üçüncü altını alıp Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu kadar tarihte arazi iktisap etmek istiyorum." dedi.

Abdullah Öztürk'ün amacı paralimpik oyunlarında üçüncü altın
03-12-2021 12:20
Ankara

2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kalburüstü madalya ele geçiren Abdullah Öztürk, Anadolu Ajansı Spor Sohbetleri'ne misafir oldu.

Hayatını spordan evveliyat ve sonrası kızarmak az daha ikiye ayırdığını kail Abdullah, "Lise yıllarımda hâlâ spora başlamamışken hayatla ilişik baş döndürücü iri kaygılarım vardı. Acaba meslek bittikten sonradan ne iş yapacaktım, hayatımı muhakkak idame ettirecektim? Çalışıp ortak yere atanabilecek miyim, özlük paramı kazanabilecek miyim?' niteleyerek endişelerim vardı." ifadelerini kullandı.

Abdullah, yaşamının dönüm noktası şekilde sporla tanışması bulunduğunu dile getirerek, şu şekilde bitmeme etti:

"Spor iri ortak öz güvenlik getirdi. Zamanla baş döndürücü çalışıp ulusal takımlara gittim, ülkemizi asimilasyon ika fırsatı buldum. Paramızı kazanmaya başladık, özgürlüğümüz şimdi da genişledi. Kendi başımıza, hiçbir hiç kimseye ilişkin yapılmaksızın içtimai yaşamda spor sebebiyle 'biz de varız' dedik. En önemlisi de ulusal ekibi asimilasyon yazar Avrupa ve evren şampiyonalarında, paralimpik oyunlarında madalya almak. Bu, hoppadak benim düşüncesince değil öteki sportmen arkadaşlarımız düşüncesince de baş döndürücü iri nefis izzeti donör ortak durum. Bunu sakat şekilde başardığımız devir 1-0 geride başladığımız avlu düşüncesince dengeyi sağlıyoruz."

Tokyo'da böke olduktan sonradan baş döndürücü ortak tomar ileti aldığına yer veren ulusal masa tenisçi, "Özellikle sakat bireylerinin ailelerinden ileti kabul geçirmek beni bambaşka heyecanlandırdı. 'Engelli çocuğum var. Hayatla hoşgörülü değil. Seninle tanıştırsam, spor yapmasa caba seninle lakırtı etse yaşama açılım değişse' diyen baş döndürücü anneler, babalar oldu. Spora başlayanlar baş döndürücü oldu. Tokyo'dan sonradan 5 sakat kardeşimiz salonumuza geldi, ortamımızı gördü. Kendi gözyaşı gruplarında sakat çocuklarla egzersiz yapıyorlar. Ben ayrımsız sürede onları da yetiştiriyorum." niteleyerek konuştu.

Engellilere seslendi

Engellilere "Gelin beraberce spor yapalım, yaşama dünkü muvaffakiyet hikayesi sunalım." niteleyerek seslenen Abdullah Öztürk, ana ve babalara burada baş döndürücü iri yazık düştüğünün altını çizdi.

"Benim çocuğum engelli, yapamaz, evde ego bakarım'' zihniyetinin bırakma edilmesi icap ettiğini vurgulayan paralimpik ulusal sporcu, "Sizler bugün varsınız, ferda yoksunuz. O sakat fert biricik başına parka, beyaz perdeye gidebilmeli. Tek başına aracına binip il dışına gidebilmeli. Bunları siz yapılmaksızın da yapabilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Abdullah, "Spor yapmasaydın ne iş yapardın?" sorusuna, "Benim hayatımın dönüm noktası spor. Spor yapmasaydım ne olurdum niteleyerek devir hin düşünüyorum. En güzel ihtimalle talih memuru olurdum. Onları banko önemsiz gördüğümden değil, katiyen anca ortak nesne yok, yapabileceğim buydu. Şu anda dünyanın en güzel masa tenisçileri arasındayım. Her sene ayrımlı ödüller alıyorum. 2016 ve 2020 Paralimpik Oyunları'nda böke oldum. 2024'te de benden madalya bekliyorlar. Bunlar alım çalım donör şeyler." cevabını verdi.

Tokyo Paralimpik Oyunları'ndan sonradan baş döndürücü sayıda etkinliğe çağırma edildiğini özetleyen Abdullah, "Engelli masa tenisini vatanımızda tanıtabildiğimiz derece takdim etmek istiyoruz. Her gittiğim organizasyonda ortak sakat spora başlarsa benim kâffesi yorgunluğum gider. Şu an en iri hedeflerimizden bir tanesi bu. Evet yoruluyorum, değme davete de gidiyoruz. İnsanlar bizlere bedel verip hürmet gösterip çağırma ediyorsa kılıç de oralara kıymetlendirmek zorundayız. Engelli arkadaşlarımıza ulaşıp onları sporla tanıştırmamız lazım." görüşünü paylaştı.

Bundan ahir kariyer planıyla ilişik ise Abdullah Öztürk, şunları kaydetti:

"2022'de dü iri kodifikasyon var. İlki, İslami Dayanışma Oyunları, Konya'da yapılacak. Akabinde ilk teşrin ayında Dünya Şampiyonası var. En iri gayemiz ise 2024 Paris Paralimpik Oyunları. Orada üçüncü altını kabul geçirmek düşüncesince uğraşacağım. Üçüncü altını alıp Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu derece tarihte toprak iktisap geçirmek istiyorum. En azından engelliler hesabına bunu muvaffak kızarmak istiyorum. Yıllar sonradan 'Masa tenisinden Abdullah Öztürk geçti, yukarı caba 3 el paralimpik oyunlarında böke oldu' dedirtmek ve bu spora başlamış olacak arkadaşların önünü ayırmak istiyorum. Paris'te üçüncü altını alırsam bırakırım. Zirvede tasarruf geçirmek lazım. Madalya alacağıma inanıyorum, şu an rengini kestiremiyorum. İnşallah kalburüstü olursa baş döndürücü güzel olur. Eğer kendimi dinç, güzel hissedersem, özlük yetiştirdiğim sporcular 2028'e gelirse onlarla da oynamak, taraf yana uğraşmak isterim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler