USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Avcı: 'Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim; bu bir inanmışlığın sonucu'

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor, kişi evinde 2-2 berabere kalmış olduğu Antalyaspor maçının arkası sıra şampiyonluğunu anons etti. Karşılaşmanın arkası sıra mütekellim Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim;

Abdullah Avcı: 'Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim; bu bir inanmışlığın sonucu'
01-05-2022 08:25

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bu geceleyin ezanı ligin şu andaki en elleme formasyona sahip, şen ferde işleyen ekibi ile karşılaşma yaptıklarını hatırlattı. Avcı, "Geçen sene huzur geldiğim yılın sonuydu. Son maçtı. Gençlerbirliği müsabakasını kazanmıştık. Odamda oturuyordum. Televizyonda Beşiktaşlılar seviniyordu. Soyunma odasına girdim. Son maçtı. ‘Beşiktaşlılar seviniyor çaker bir sene geçmiş oradaydım' dedim. ‘Onların şampiyonluğunu kutlama kartı ediyoruz' dedim. ‘Önümüzdeki sezonda Trabzonspor şampiyon olacak. Şimdi tatile gidiyorsunuz. Tatilden bu halde dönün' dedim. Bunlar kayıtlarda var. Haziran 28 huzur antrenman. Trabzonspor'un geninde şampiyonluğa dingildemek vardır. Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim. Bu bir inanmışlığın sonucu. 34 hafta aldatmaca namına aşırı muvazeneli düzenlenen ve düzenli bir halde geldik. 28 haziranda başlama verdiğimizdeki huzur antrenmandaki sözlerim bu şekildeydi" dedi.

“Ligin rekabeti bence saygıdan geçiyor”

“Geçen sene yarışırken bu yılın hem aktarma planlamasını bununla ortak sayaç başı planlamasını, dinlenme kampı planlamasını ve aldatmaca formasyonundaki planlamayı yaptık” diyen Avcı, “Başkan burada. Bu mevzuda akla yatkın düzenli olduk ve çabucak aralık büküm ettik. Ligde er sefer kabul etmek aşırı önemliydi. İstanbul takımlarının tek birine karşılaşma kaybetmedik. Ligin rekabeti bence saygıdan geçiyor. Benim düşüncesince bu sene şampiyona derece altın bulunan Ali Koç'un Trabzonspor'un oyununa ve emeği ile ilgilendiren dediği sözler. Burak Elmas'ın dediği sözler, Ahmet Nur Çebi'nin dediği laflar esasta benim ve Trabzonspor'un ne derece elleme işler yaptığının bir göstergesiydi. Onun düşüncesince ara sıra oyunu kaybedersin ara sıra şampiyonluğu kaybedersin lakin saygıyı tek devir kaybetmemek en güzeliydi bence. Onun düşüncesince onlara da teşekkürname ediyorum. Başkanımız Ahmet Ağaoğlu'na ve dalavere kuruluna da bizlere sağladıkları düzlem ve erke düşüncesince teşekkürname ediyorum. Ertuğrul Doğan'a bizlere sağlamış olduğu düzlem maddesel tinsel destekleri ve enerjisi ile teşekkürname ediyorum. Beni buraya transferimde kandırma ederek getirdi. İyi ki getirmiş. Onun düşüncesince bu duyguları aykırı yaşadık. Bütün hayattaki Trabzonsporlulara sayaç başlangıcında da söylediğimiz kabil elleme ki Trabzonspor mevcut dedirtmek istiyoruz demiştik. Bugün geldiğimiz derece da bu. Emek sağlayan çimcisinden çaycısına derece ve başta taraftarımız sene başından itibaren takımımızla aşırı elleme bir erke oluşturdu. Savunmayı atağı bu arada yaptık. Onların yaşadıkları nice geçmişten küsurat müspet negatif duyguları var. Bu şampiyonlukla bu arada bu duygularının da elan elleme bir halde dengelenip oturacağını da düşünüyorum. Onun düşüncesince dört başı mamur Trabzonspor sevdalılarına hayır olsun. Şimdi önümüzde bir yürek elan var. Ona odaklanacağız. İki güneş müsaade yapmış olup yorgunluklarımızı atıp kupadaki hedefimize ulaşmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

“Üretmeye ve yarışmaya bitmeme edeceğim”

Türk futbolunun herhangi bir kademesinde çalıştığını ve oynadığını hatırlatan Abdullah Avcı, “Yardımcı araştırma görevlisi koçluğu, altyapılarda uran günah yaptım, canlı ulusal takımlarda çalıştım, 2. ligden bir takımla lige çıktım, A Milli ekibi çalıştırdım. Bu bence yaşamda az buçuk akla yatkın ak ve içten halde davranıyorsan sahn sana fırsatlar veriyor. Bugün düşüncesince itibarı ile Trabzonspor'da Süper Kupa'yı yaşadım, demin Süper Lig'i yaşadım. Umarım Türkiye Kupası'nda da yaşayacağız. Başkan bana ‘6 ayda bir yürek alıyorsun' diyor. Ben de, ‘20 sene çalıştım, ihtimal de demin karşılığını alıyorum' demiştim. Abdullah Avcı kadrosuyla bu arada çalışmaya ve üretmeye bitmeme edecek. Çalışmadan, üretmeden, enformasyon kurmadan tek karşılığı yok. Bu aldatmaca bundan sonra durumunda durmuyor. Ahmet'in çıkıp adına Mehmet'in girmiş olduğu bir organizasyondur. Kulübün içi de sahanın içi de bir organizasyondur. Ben de bununla ilgilendiren sürekli kendimi ekibimle bu arada geliştirmeye çalışıyorum. Eğer bir güneş bunu hissetmezsem o devir çekilirim. Üretmeye ve yarışmaya bitmeme edeceğimi düşünüyorum” halinde konuştu.

Öte taraftan Abdullah Avcı'nın matbuat toplantısı esnasında bordo-mavili futbolcular ellerinde su şişeleri ile matbuat toplantısı odasına girerek uran direktörlerini ıslattı ve onunla baş başa tezahüratlarda bulunarak şampiyonluğu kutladı.

Bekir Koca
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler