USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Avcı: 'Bizim adımıza çok önemli bir galibiyet'

Karagümrük deplasmanında 2-0 ele geçiren Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı maçın peşi sıra konuştu. Kendileri yerine güç bir karşılaşma bulunduğunu ve önemli bir galibiyet aldıklarını kail Avcı, ligde bedava karşılaşma olmadığının altını çizdi.

Abdullah Avcı: 'Bizim adımıza çok önemli bir galibiyet'
28-11-2021 19:45

Süper Lig'in 14. haftasında Karagümrük'ü deplasmanda 2-0 yenik fail Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Olimpiyat Stadı'nın kendisi düşüncesince önemli bir yerinin bulunduğunu anlatım ederek laflarına başlamış bulunan Avcı, “Olimpiyat Stadı, benim 6 senemin geçmiş olduğu yer. Güzel hikayelerin olduğu, güzeşte yıl de Trabzonspor'la bir yürek kazandığımız bir stat. Rakip Karagümrük, beni 22-23 üç yaşında ayak topu endüstrisine sunan, depar belgesi yaptığım, dü senede otuz gole DOĞRU atıp tüketicilere çıktığım takım. Ciddi bir ortalık kombinezon takımına erinç oynadık. Her dü takımın da sahada hem savunmada hem hücumda planları vardı. Topa ehil olma oyununu rastgele dü takımda istedi. Özellikle rakibin topa ehil olup opsiyonlarını çok sabırla beklemesi esasta asap bozucu bir olaydır fakat ona götürümlü eğlenmek ve ekip savunmasını gerçekleştirmek çok önemliydi. İkinci alanda de merkezi çok akilane kapatarak sabırla topun ardında arada sırada akın etmek gerekir. Şampiyonluğa oynamak, amaca kıymetlendirmek bu çeşit oyunları devrolmak ekip savunmasını akilane yapmakla eş değerdedir. Bugün fırsatlar bulduk. Penaltıdan golü attık. İkinci yarıda da fırsatlarımız vardı. Erken oyunu kopartabilirdik fakat akilane sürede 2. gol de geldi. Bugün sistemi, organizasyonu ve planları bulunan 2 ekip karşılaştı. Biz kazandık. Kazanmamızın en iri etkenlerinden biri amaca giderken elan çok fedakarca ekip savunması yapmaktır. Bugün sebebi ile takımım ne istediysem bunu zerre lime uygulamaya çalıştı. Onun düşüncesince oyuncularla bu arada olmaktan akıbet etap mutluyum. Bir haftayı elan geride bıraktık. Kupa kazanmadık, tek bilinçlilik kazanmadık. Sadece üç benek kazandık. Cumartesi haset Adana Demirspor'la gine bir bitiş maçına çıkacağız. Taraftarlarımızı sabırlı, rahat olmaya dayanak noktası vermeye, savunmayı ve atağı bizle bu arada hazırlamaya çağırma ediyorum. Taraftarımız bugün burada değildiler fakat enerjileri vardı. Desteklerini içten desteklerini vereceklerine inanıyorum. 2-0'lık nüsha elbette ki dü bakir önemli fakat oyuncularım çalıştıklarımızı santimetre santimetre uygulamaya çalıştı. Benim düşüncesince elan değerli. Bu yolda çabuk adımlar çarpmak önemli. 14. hafta sonlandı ve bir karşılaşma elan kazandık. Rekorlar diyorlar fakat emin olun tek kısmına bakmıyorum. Her hafta kazandığımız maçlara bakıyorum. Oyuncularımı kutlama kartı ediyorum. İyi bir takıma erinç oynadık. Onlara da başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

“Devre ortada takviyelerimiz olacak”

5-6 yıldır doruk yarışı sağlayan bir beceri eş bulunduğunu anlatım ederek laflarını sürdüren Avcı, “Şampiyonluk dair meydana getirilen algıları elan evvelce biliyorum. Son 5-6 yıldır yarışan bir beceri direktörüm. Sahanın haricinde ne işe yaradığını çok güzel biliyorum. Hep sahanın içre kalmaya bitmeme edeceğim. Trabzonspor tarihi, geçmişi rastgele devir yarışmış bir takımdır. Camia da buna hazır. En güzel biçimde yarışmaya bitmeme edeceğiz” dedi. Abdülkadir hayat kendince da mütekellim Avcı, “Abdülkadir Ömür, Türk futbolunun dirayetli ve hususi oyuncularından. Harika gidiyor. Daha önce, 'Bizi böke yapacaksa hayat kabil oyuncular yapacak.' dediğimi de esasen hatırlatayım. Dalgalanmalar olacak. Bu hakeza bir oyun. hususi bir oyuncu. Umarım gelişerek ve yardım sağlayarak bitmeme eder” dedi.

Takımının rastgele maçta rakibe uyarınca aldatmaca planının bulunduğunu laflarına ekleyen görmüş geçirmiş hoca, “Bazen rakip seni topa ehil olmaya iter. 1. bölge, 2. semt ve 3. alanda ne yapmamız icap ettiğini çalıştık. Geçmişte çok sallandığımız maçlar da oldu. Biz rastgele maçta rakibe uyarınca hazırlanıyor. Çok güzel ekipler mevcut ligde. Bu maçta karşılaşma kazanmanın çok bedava olmadığını biliyoruz. Her takımın güzel bir aktör kalitesi var. Yeni beceri adamlar toy organizasyonlara önem vermeye başladılar” diyerek konuştu.

Kadroda eksiklerinin bulunduğunu da kail Avcı, “Henüz serbest bir ekibe ehil değiliz fakat olacağız. Devre ortada para aktarımı olacak. Visca dair sabah akşam yazılıyor fakat anca bir bilinçlilik yok. Benim Türkiye'ye getirdiğim bir aktör kendisi. Çok güzel bir takip komitemiz var. Detaylı biçimde çalışmalarımızı yapıyoruz. Kadrodaki adaleti de iletişimle sağlıyoruz. Samimi ve DOĞRU biçimde bunu anlatırsanız rastgele şeyin karşılığı var. Herkes işin içre kazanmak istiyor. Bunun karşılığı da DOĞRU ve güzel bir iletişimdir” ifadelerini kullandı.

“Boş çerçeveyi kaplamak istiyoruz”

Sezon başlangıcında 14. haftada güzel vaziyette olacaklarının planını yaptığını kail Avcı, “14. haftada güzel olacağımızın planını yapmıştım. Geçen yıl hem devir ortada hem grup böylecene çalıştık ve transferleri ercecik yaptık. Ama 14. haftada bu genişliğinde puanı kimesne beklemiyordu. Ama benim düşüncesince önemli bulunan bu değil. Şimdiden Adana Demirspor maçına hazırlanacağız. Artık analizör ne, karşılamalar ne? Adana Demirspor şu anda benim düşüncesince ne öncesidir ne de sonrasıdır” dedi.

Kulüpteki odasından paylaşmış olduğu fotoğrafta gereksiz bulunan çerçevenin öyküsünü de özetleyen Avcı, “Oyuncuyla konuşurken ihtimal de bir ileti ita durumuydu bu fotoğraf. Trabzon rastgele devir yarışmış, devir hin kırılmalar küsmeler olmuş, hissiyatları iri bulunan şehir. Bu camiada iri işler yapacağımızı düşünüyorum. O odada Trabzonspor'un zamanı de var. Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Şenol Güneş'in fotoğrafları var. Şampiyonluk canlı kadrolar var. Umarım o gereksiz çerçeveyi bu yıl doldururuz” diyerek konuştu.

Abdullah Avcı akıbet namına yaşama veda fail Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Mustafa Cengiz'e Allah'tan yağmur dileyerek, “Mustafa Cengiz'in ailesine başsağlığı diliyorum. Türk futbolunun ve Galatasaray Ailesi'nin başı saf olsun. Üzüldüm. Bütün spor topluluğunun başı saf olsun” dedi.

Bozhan Memiş - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler