USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

92 madalyalı engelli milli yüzücü, mücadelesini saylav adına sürdürmeyi fon ediyor

Siyaset bilimi karşı faziletli lisansını tamamlayarak engelli bireylerin anayasal hakları üstünde icraat yürüteç engelli Hamit Demir, gelecekte TBMM çatısı altında mebus adına mücadelesini sürdürmeyi istiyor.

92 madalyalı engelli milli yüzücü, mücadelesini saylav adına sürdürmeyi fon ediyor
02-12-2021 12:30
Ankara

Doğuştan bedenî engelli, 29 yaşındaki milli yüzücü Hamit Demir, tahminî 11 senedir devam eden meraklı spor hayatına 92 madalya sığdırdı.

Siyaset bilimi hakkında faziletli lisansını mütemmim ve engelli bireylerin anayasal hakları hakkında icraat da tay tay arabası Demir, gelecekte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında mebus adına mücadelesini sürdürmeyi görüntü ediyor.

Hayatını nice başarıyla zenginleştiren Demir, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 1992'de çırılçıplak engelli fert adına dünyaya geldiğini, bunun kendisi düşüncesince çabucak müşterek ayrımlılık olduğunu, bundan dolayı de kelle döndürücü müşterek tomar üstünde durmadığını söyledi. Demir, "Bu vaziyeti kadın-erkek denli eşey farklılığı denli müşterek apayrı ayrımlılık adına gördüm. Hepimiz birbirimizden farklıyız, ideolojilerimiz, hayat tarzımız ve dünyayı algılayışımız değme şeyimiz müşterek farklılıktan ibaret. Bedensel engelim de bunun denli gayrı müşterek ayrımlılık adına gördüm." diyerek konuştu.

Her devir yaşama artı yaklaştığının altını çizen Demir, "Neler yapamadığım değil ne yapabileceğim üstünde durdum. 2015 senesinde Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yetkilendirilmiş oldum. Yine 2020 senesinde da Hacıbayram Veli Üniversitesi'nde Siyaset ve Sosyal Bilimler dalında faziletli lisansımı tamamladım. Akademik kariyerime de doktora yaparak bitmeme edeceğim." dedi.

Yüzme sporu ile 2010'da tanıştığını aktaran Demir, tahminî 6 ay süresince yüzmeyi öğrendiğini söyledi. Demir, geçmiş su ile tanıştığında kendini boğulacakmış denli hissettiğini belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Adeta havuz kulaklı gibiydi ve benim düşüncesince hâlâ zordu. Çünkü, fiziki manada müşterek güruh dezavantajım var. Yüzme, müşterek alan okuyuş. Çünkü, arazi çekimine alan okuyorsun. Yüzmek, benim düşüncesince hayatımın eğer olmazsa olmazı. Başarı ve madalyalar da bu sevincin ekstrası oluyor. Çalıştım ve böylelikle nice madalyanın sahibi oldum. 2013 senesinde geçmiş defa milli sportmen adına Brezilya'da Türkiye'yi anabolizma ettim."

Bugüne derece katılmış olduğu millî ve arsıulusal yarışmalarda kelle döndürücü sayıda başarıya imza atan Demir, "Bugüne derece 92 madalya kazandım ve 25 defa de milli mayoyu giydim. Onun haricinde da ayrımlı müsabakalarda arazi aldım." diyerek konuştu.

"En iri gayem mebus adına milletin meclisinde arazi almak"

Sporun birlikte bilimsel niteliği bulunan yaşamda da başarılara ehil bulunan Demir, topluma erinç her insanın sorumlulukları bulunduğunu ve buna layıkıyla yaşaması icap ettiğini söyleyerek, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"Birikim ve tecrübelerin aktarımı kelle döndürücü önemli. Ben başardım fakat benim denli keşfedilmeyi gözleyen müşterek güruh engelli fert var. Bu tecrübelerimi onlara aktarma geçirmek istiyorum. Benim denli engelli bulunan bireylerin doğruluk mücadelesinde onların indinde iktisap geçirmek istiyorum. En iri hayalim ve amacım, benimle bire müşterek kaderi paylaşan şahısların sözcüsü iktisap geçirmek ve milletin meclisinde arazi almak. Onun haricinde da doktora eğitimime sürdürmek ve ehil olduğum birikimleri, zorlukları aktararak, başkalarının bu müşkülat karşısında kesinlikle kelle edebileceklerini aktarma geçirmek istiyorum. Ben, bunun en enerjik örneğiyim."

İlk aşamada, doktora sonrası üniversitede akademisyen adına fariza gerçekleştirmek istediğini dile getiren Demir, "En iri gayem ise mebus adına milletin meclisinde arazi almak. Bunun haricinde Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşebilmek istiyorum. Kendisiyle bahsetmek istediğim şeyler var. Uygun görürlerse görüşmeyi kelle döndürücü isterim." dedi.

Milli yüzücü, şunları kaydetti:

"En esas sorunlar, erişilebilirlik. Çünkü, tesislerin erişilebilirliği önemli. Bunun birlikte yeterlilik ile ilişik mesail yaşıyoruz. Ulaşım iri sıkıntı. Ben dolgun taşımayı kelle döndürücü kullanamıyorum, kelle döndürücü çetince oluyor. Ehliyete bağlı yönetmelikte mesail mevcut. Bununla ilişik mesail aşılırsa kelle döndürücü bahtiyar oluruz. Erişilebilirlik her insanın hakkı, bunun kılgı ve eylemsel adına gerçekleştirilmesi gerekiyor."

Demir, engelli insanlara de şu şekilde seslendi:

"Yapabildiğiniz şeyleri keşfedin. Çünkü, biz düşüncesince yaşamın müşterek başlangıcı ve bitişi var. mühim bulunan bu kelle ve bitişte neler yapabildik. Bu kelle döndürücü önemli. Zorluklara takılıp köşeye istifa geçirmek kelle döndürücü basit. mühim bulunan zorlukları aşabilmek ve onlarla yaşayabilmektir. Bunun hakkında de müşterek şeyler ilave edip muvaffakiyet elde edebilmektir. Herkesin müşterek potansiyeli var. Hayatın süresince arazi alabilmek düşüncesince birbirimize andırmak mecburiyetinde değiliz. Hepimiz, farklıyız ve camiası ensesi kalın kılan obje de bu. Bu farklılığın müşterek parçası adına potansiyelimiz kadar yaşamın süresince arazi almalı ve müşterek şeyler üretmeliyiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler