USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

65 yaş kriterini müşterek güneş farkla sağlayıcı 17 Türk hacı talibi lahut topraklarda

Bazı hacı adayları Suudi Arabistan makamlarının getirmiş olduğu 65 yaş sınırına takılırken, tevellüt zamanı 1 Temmuz 1957 bulunan 17 hacı talibi kutsi topraklara kavuşmanın coşkusunu yaşıyor.

65 yaş kriterini müşterek güneş farkla sağlayıcı 17 Türk hacı talibi lahut topraklarda
05-07-2022 17:03
Mekke

Suudi Arabistan makamlarının hac kontenjanlarını ceninisakıt tutması ve 65 yaş haddi getirmesi zımnında müşterek gündüz ile hac vazifesini adına getirme olanağı elde fail 1 Temmuz 1957 tevellütlü 17 hacı adayı, mukaddes topraklara iltisak luğu yaşıyor.

Suudi Arabistan makamları 2020 ve 2021'in arkası sıra müstevli şartlarının hafiflemesiyle diyar dışından hacı adaylarını bildirme etmeye başladı. 


Bu doğrultuda diyar dışından 1 milyon hacı adayının bildirme edileceğini açıklanan Suudi Arabistan makamları, 65 yaş haddi getirirken, Türkiye'ye de 37 bin 770 yabanlık saptanca ayırdı.

Türkiye'den mevrut hacı adaylarının evvel bakımından kâffesi Mekke'ye ulaştı. Kurada çıkmasına karşın mevlit haset 1 Temmuz 1957 önceleri bulunan hacı adayları yaş sınırına takıldı.

Kutsal topraklara mevrut hacılar içinde 1 Temmuz 1957 tevellütlü bulunan 17 hacı talibi bulunuyor.

"Üzgün geldim lakin gene de sevinçliyim"

Hac farizasını adına bildirmek kabil Mekke'ye mevrut İzmir 3. kafile hacılarından Manisalı Nurettin Çiftçi de müşterek gündüz farkla hac vazifesini adına getirme olanağı bulanlar ortada arazi alıyor.

AA muhabirine, eşiyle 2010'da hac başvurusu yaptıklarını, 2020'de haccın çıktığını fakat Kovid-19 salgını zımnında mukaddes topraklara yetişme fırsatı yakalayamadıklarını özetleyen Çiftçi, "Eşim sınıra takıldığı düşüncesince kalbi kırık geldim lakin gene de sevinçliyim." ifadesini kullandı. 


Hacılığın her insana baht olmadığını tamlayan Çiftçi, "Allah bizlere baht etti, geldik mukaddes topraklara. Hanımım 6 gündüz düşüncesince kaçırdı yaş itibarıyla, bekâr bizlere nasipmiş. Benim de 7'nci ayın 1'inde mevlit tarihim, müşterek günden de bana baht oldu, geldim bu topraklara. Eşim baş döndürücü üzüldü. Çaremiz yok, seçim nizamlar her neyse ona uyduk. O çerçevede bana baht oldu, inşallah giderek 65 yaş haddi aşılırsa ona da baht olur." dedi. 


Kutsal topraklarda günlerinin ibadetle geçtiğini dile getiren Çiftçi, bütün vatandaşların andıran Kurban Bayramı’nı kutlama etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler