USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

5. Etnospor Forumu Bakü'de başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Hem tesisleşmede hem yarışma sayısında aynı zamanda lisanslı sportmen sayısında yüzdelik yüzün üzerinde artışlar gerçekleştirdik. Bunu da pandemiye karşın yaptık. Çıtamız daima elan yüksekte." dedi.

5. Etnospor Forumu Bakü'de başladı
05-03-2022 17:22
Bakü

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Dünya Etnospor Konfederasyonun (DEK) düzenli etmiş olduğu 5. Etnospor Forumu başladı.

"Geleneksel Sporların İhyası" sloganıyla planlı forumun açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Ferid Gayıbov, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, 45'in dair ülkeden büyüklük yetkilileri, federasyon temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Gayıbov, icra ettiği konuşmada, ülkesinin spora iri ehemmiyet verdiğini, bugüne denli Avrupa Oyunları, İslami Dayanışma Oyunları, Formula 1 Grand Prix'i kabil iri yetenekli arsıulusal spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı.

Gayıbov, Azerbaycan'da ulusal sporların elan da yaygınlaşmasını hedeflediklerini kaydetti.

"Güç donanması yaparak farkındalık oluşturmalıyız"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise konuşmasında, dünyanın içinde bulunmuş olduğu günlerin, konfederasyonun üstlendiği ve çalışkanlık alanlarını ilişkin düz yazı etmiş olduğu barış, dayanışma, hürmet ve anane ilkelerine insanlığın rastgele sabık güneş elan müşterek tomar gerekseme duyduğunu gösterdiğini kaydetti.

İnsanlığın beraberce düz yazı etmiş olduğu ve evren istikbaline kalıt bıraktığı dört başı mamur iyi değerlerin çabucak yozlaştığına dikkati çekici Erdoğan, "Bizler hakeza müşterek vaziyette insanlığı müşterek araya getirebilecek unutulmuş değerlerimizin bilincinde olmalı ve rastgele daim beraberce akıntı etmeliyiz. Değerlerinin bilincinde bulunan erat şekilde dizgeli şekilde ve kuvvet donanması yaparak farkındalık oluşturmalıyız." dedi.

Erdoğan, kayıp değerlerin gelişememiş kazanılması, mevcud değerlerin korunarak geleceğe taşınmasının adamlık yerine iri ehemmiyet taşıdığını vurgulayarak, "İnsanları müşterek araya getiren, merkezine insanı ve elan sonraları kâffesi canlıları meydan rastgele çeşitli spor, kültür, anane ve sanatı unutulmaya beniz tuttuğu tozlu sayfalardan boşaltmak düşüncesince beraberlik ve dil evliliği gerçekleştirmek mübrem duruma gelmiştir. Bu değerleri köklerinden gine yeşertebilirsek inanıyorum ki bu çelimli bağlarla elan rahat müşterek doğacak düz yazı edebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Geleneksel spor ve oyunların ihyasını amaçlıyoruz"

Dünya Etnospor Konfederasyonu şekilde anadan görme sporlar ve oyunları merkezine meydan müşterek tatlı çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Erdoğan, "Geleneksel kültürlerin korunum edildiği, yerli kimliklere başmaklık baş döndürücü sayıda elementi içinde bulunduran anadan görme spor ve oyunların ihyasını amaçlıyoruz. Çalışmalarımızı rastgele ülkenin geleneklerine ve kültürlerine saygıyı asal meydan müşterek perspektifle yaşama geçiriyoruz. Geleneksel sporların ve oyunların zeminini genişletmek, yayılımını kolaylaştırmak ve benimsenmesini bildirmek düşüncesince nice spor branşında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yalnızca anadan görme sporlar değil, unutulmaya beniz tutmuş el sanatlarımız, müziklerimiz, dilimiz, danslarımız ve bunun kabil müşterek camiası meydana getiren rastgele çeşitli konkre ve bekâr kültürel mirası yaşatmaya müteveccih amaçlarımız bulunmaktadır." diyerek konuştu.

Erdoğan, elan eski forumlarda anadan görme sporların ihyası yerine iri açıklık katettiklerini belirterek, "Bu forumla beraberce dünyada hükümran bulunan çağcıl sporlar çatısı altında arazi bulamayan, gelişememiş plana itilen fakat halklar nazarında karşılığı bulunan ve unutulmaya beniz tutmuş sporların kâffesi devletler gözetiminde baştan ruzname olabilmesi düşüncesince bu forumu beklenti donör buluyorum." diyerek konuştu.

Bilal Erdoğan, açım toplantısı sonrasında matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada da Azerbaycan'la irtibatlarının eskiden meyvelerini 2019'da Gedebey'de meydana getirilen Milli Yayla Festivali ile aldıklarını, bu etkinliğe beklenilenin dair ortaklık bulunduğunu hatırlattı.

Azerbaycan'da hissedar oldukları etkinlikleri sürdüreceklerini bildiren Erdoğan, "Gedebey'de ve Bakü'de festivallerin yapılması dair icraat var. Bakü'de yapıldığında anadan görme sporların ağır halde Azerbaycan gündemine mühür vuracağını göreceğiz." dedi.

Forum, Bilal Erdoğan'ın moderatörlüğünü üstlendiği panelle bitmeme etti.

Panelde, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Nijer Spor Bakanı Adamou Sekou Doro, Gambia Gençlik ve Spor Bakanı Bakary Badjie ile Meksika Ulusal Spor Komisyonu (CONADE) Direktörü Ana Gabriela Guevara Espinoza görüşme yaptı.

"Çıtamız rastgele daim elan yüksekte"

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, açık oturum sonrasında matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, anadan görme sporların aceleci müşterek yükselişte olduğunu, popülaritesini rastgele sabık güneş artırdığını söyledi.

Kasapoğlu, "Türkiye şekilde bu bölgede baş döndürücü ehemmiyetli icraat gerçekleştirdik. Çok ehemmiyetli yatırımlar yaptık, ehemmiyetli planlar yürüttük. Hem tesisleşmede hem yarışma sayısında aynı zamanda lisanslı sportmen sayısında yüzdelik yüzün dair artışlar gerçekleştirdik. Bunu da pandemiye karşın yaptık. Çıtamız rastgele daim elan yüksekte. Müthiş müşterek gizil var. Bizler el ele verdikçe, beraberlik ve kardeşliği spor ruhuna akıllıca güçlendirdikçe inanıyorum ki anadan görme spor dallarındaki çıtayı da yükselteceğiz." biçiminde konuştu.

Eylül 2022'de İznik'te Dünya Göçebe Oyunlarına ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan Kasapoğlu, anadan görme sporları muhip herkesi bu etkinliğe çağırma etti.

Geleneksel spor ve oyunların kısa, ılımlı ve etraflıca vadeli hedeflerinin araştırma edildiği, bu kültürlerin ihyasına müteveccih stratejiler ilişkin düşün alışverişlerinin yapıldığı toplu tartışma erte da bitmeme edecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler