USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

35 bin voltluk yüksek akımdan halas mucizesi

Yaklaşık 35 bin voltluk yüksek akıma kapılması kararı vücudunun türlü yerlerinde üçüncü etap dip yanıklar oluşan 37 yaşındaki Ömer Duymaç, 6 maaş dayanıklı tedavinin arkası sıra sağlığına kavuştu.

35 bin voltluk yüksek akımdan halas mucizesi
08-10-2021 12:26
İstanbul

Elektrik teknisyeni kendisine fariza önleyen Ömer Duymaç, çalıştığı tam kısaca 35 bin voltluk yüksek akıma kapıldı.

Olay anını "Sadece vücudumun kasıldığını hissettim." ifadeleriyle aktaran gailesiz teknisyenin o dakikadan sonradan ölümle ömür arasındaki savaşı de başlamış oldu.

Hastaneye kaldırılmasının peşi sıra el, bilek, parmaklar ve ayaklar özellikle edinmek neredeyse vücudunun ayrımlı bölümlerinde ağırbaşlı nesiç kayıpları oluşan Duymaç'ın bire birlikte vakitte tendon ve sinirlerinde ağırbaşlı yaralanmalar meydana geldi.

Duymaç, hayata direnmek düşüncesince şişman savaş verdiği 6 maaş derinliğine süreçte, nesiç kayıplarının giderilmesi amacıyla nice harekât geçirdi.

Yaşam mücadelesini kazanmasının peşi sıra taburcu edilen cazibe teknisyeni düşüncesince bundan böyle dünkü birlikte proses de başlamış oldu.

Yaraların enfeksiyon kapmaması düşüncesince evde çıban iş hizmeti almaya süregelen Duymaç, birlikte yandan da akım fonksiyonlarını baştan kazanabilmek amacıyla hararetli halde hikmet tedaviye başladı.

Bu sayede Duymaç'ın yaralarının enfeksiyon kapması önlendi, bire birlikte vakitte akım yeteneklerini kazanarak içtimai dünyasına dönmesi sağlandı.

Duymaç ağız ağıza sağlığına kavuşup, evlatlarına doyasıya sarılabileceği günlerin hayalini kuruyor.

Önce yaşama tutundu, sonradan kaybolma fonksiyonlarını kazandı

Yaşadığı süreci AA muhabirine özetleyen Ömer Duymaç, kazanın aşırı anide geliştiğini akıma kapıldığı önceki anda bedenindeki değişimleri hissetmediğini fakat şifahane süreciyle dert ve acılarının başladığını anlattı.

Önce yaşama tutunmak, peşi sıra da sağlığına kavuşabilmek düşüncesince derinliğine ve sıkıntılı birlikte proses geçirdiğini dile getiren gailesiz teknisyen, duygularını "Bir enstantane birlikte şeydi. Hani kimesne kendine yakıştıramaz, kimesne demez bilemez... Şükretmeye başladık, duadan apayrı elimizden tek nesne gelmedi. 10 günce hararetli iş sürecim geçti. Bilincim açıktı bu sürede, yaşadım isabetli rastgele gün, rastgele saat, rastgele dakika geçmedi. Kişisel ihtiyaçlarımı bile söylemekten çekindim. Kendimce güçlüyüm sanıyordum fakat o anda o denli devasız hissediyorsunuz ki... Ben normalde hayatımda beden üstü yatmış birlikte insanoğlu değilim fakat orada aylarca beden üstü yattım on paralık kımıldamadan. Çaresizlik." niteleyerek dile getirdi.

Yoğun bakım, gaileli otama merkezindeki müddet ve ameliyatlarla kısaca 2,5 ay süresince hastanede kaldığını tabir fail Duymaç, taburcu edilmesinin peşi sıra pansumanların minimum cerrahi ameliyatlar denli ehemmiyetli bulunduğunu ayırt ettiklerini, bu nedenden dolayı evde çıban iş hizmeti almaya başladıklarını anlattı.

Ömer Duymaç, şu halde bitmeme etti:

"Hızlı ve can alıcı birlikte tedaviyle endamsız müddette rastgele birlikte enfeksiyon riskiyle karşılaşmadan tedavim tamamlandı. Dokularım birleşti, açıkça yaralarım kapandı. Kısa müddette ayağımdaki ten greftleri de iyileşmeye başladı ve ayağa kalktım, içtimai yaşama dönmeye başladım. Fizik otama alıyorum. Daha da güzel olacağını düşünüyorum inşallah. İnsanın başına birlikte nesne gelmeyince değer, bedel bilmez derler. Ben de bunu yaşadıktan sonradan insanoğlu kendini sorguluyor. İkinci birlikte sahn bundan böyle birlikte şeyleri hâllenmek isterim. Aileme, çocuğuma şimdi aşırı dürülmek istiyorum kabil düşüncelere giriyorsun. Yaşadığım kazadan ötürü dü yaşındaki kızımı kucaklayıp kavrayamıyorum. Ama bunu yapacağıma inanıyorum."

"Kazadan sonradan önceki aklıma mevrut 'Şu anda bizlerden şimdi kötüsü yok"

Duymaç'ın benzeri Neslihan Duymaç da savaş meşbu bu süreçte yaşadıklarını şu duygularla dile getirdi:

"Bu kazada benim önceki aklıma gelen, evgin servislere gittiğimiz devir 'Bizden şimdi da kötüsü var.' dediğimiz an benim başıma gelmişti. Bizden şimdi kötüsü namevcut şu anda. Sonrasında doğrusu eşimden mavera orada şurası düşünüyorsunuz; çocuklarım. Bu illet sürecindeki ruhsal mesail evlatları etkileyecek mi, ev ortamını etkileyecek mi? Ben yıkılırsam eşim yıkılacak, eşim yıkılırsa müstevi gerilecek ve dallar yıkılacak. Hani bu halde proses bitmeme etti. Ben o nedenden dolayı duygularımı yaşamak, belirtmek istemedim. Bence bu süreçte eşim en şişman dayanaklık kılmak kendisine beni gösterdi fakat en şişman destekçileri çocuklarıydı. Kendinden aşırı onları düşünmesi oldu. O nedenden dolayı şimdi acele atlattık niteleyerek düşünüyorum."

"Hastalığın seyri açısından çıban iş tedavisi aşırı önemli"

Duymaç'ın çıban iş tedavisini tay tay arabası Medipol Mega Üniversite Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Sorumlusu Nadire Karahan da bu süreçte hastanın dip nesiç hasarı ve enfeksiyon riskinden ötürü evde otama hizmeti alması gerektiğini, bu kapsamda 40 vizyon gerçekleştirildiğini aktardı.

Duymaç'ın yaralarının iyileşmesinin peşi sıra evde hikmet otama periyodunun başladığını tamlayan Karahan, şu detayları verdi:

"Hastalarımızı yakından tanımak, değerlendirmek, akıllıca otama planını peyda etmek ve bu süreçleri yakından izlem kılmak hastalığın seyri açısından aşırı önemli. İlk evvela hastamız düşüncesince tehlikesiz birlikte müstevi oluşturmamız gerekiyor. Yaptığımız müdahalelerin tamamının marazlı düşüncesince sonuçsuz olması gerekiyor. Bakımın devamlılığı gerekiyor. İlk, sonuç etabı ve salah sürecini yakından izlem ettiğimiz takdirde salah sürecini şimdi hızlandırıyoruz."

"Tedavide teehhür olsaydı akım fonksiyonları zorlaşacaktı"

Genç teknisyenin hikmet otama sürecini tay tay arabası Medipol Mega Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman da çizilen izlence üstünden kısaca 3 hafta geçmesiyle Duymaç'ın sol ayağına basabilir bir duruma geldiğini, el bileği hareketlerinin açıldığını ve inç fonksiyonlarının adım adım adına gelmeye başladığını söyledi.

Duymaç'ın bu süreçte nesiç iyileşmesi ve tamirinin bitmeme ettiğini kail Ağırman, egzersizlerin bundan böyle klinikte bitmeme edeceğini, hastanın katkısız elinde çabucak birlikte tomar tendon yaralanması ve ağırbaşlı birlikte nesiç kaybı bulunduğu düşüncesince iyileştirme periyodunun minimum 3 ay denli şimdi bitmeme edeceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler