USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

35 bin voltluk yüksek akımdan halas mucizesi

Yaklaşık 35 bin voltluk yüksek akıma kapılması kararı vücudunun muhtelif yerlerinde üçüncü adım koyu yanıklar oluşan 37 yaşındaki Ömer Duymaç, 6 maaş dayanıklı tedavinin arkası sıra sağlığına kavuştu.

35 bin voltluk yüksek akımdan halas mucizesi
08-10-2021 12:26
İstanbul

Elektrik teknisyeni kendisine fariza önleyen Ömer Duymaç, çalıştığı tam kestirmece 35 bin voltluk yüksek akıma kapıldı.

Olay anını "Sadece vücudumun kasıldığını hissettim." ifadeleriyle aktaran güre teknisyenin o dakikadan sonraları ölümle ömür arasındaki savaşı de başlamış oldu.

Hastaneye kaldırılmasının arkası sıra el, bilek, parmaklar ve ayaklar özellikle iktisap buyurmak neredeyse vücudunun ayrımlı bölümlerinde ağır nesiç kayıpları oluşan Duymaç'ın ayrımsız vakitte tendon ve sinirlerinde ağır yaralanmalar meydana geldi.

Duymaç, hayata kullanmak düşüncesince şişman uğraş verdiği 6 maaş derinliğine süreçte, nesiç kayıplarının giderilmesi amacıyla nice ameliyat geçirdi.

Yaşam mücadelesini kazanmasının arkası sıra taburcu edilen cazibe teknisyeni düşüncesince bundan böyle toy müşterek proses de başlamış oldu.

Yaraların enfeksiyon kapmaması düşüncesince evde çıban işlev hizmeti almaya başlamış olan Duymaç, müşterek yandan da akım fonksiyonlarını baştan kazanabilmek amacıyla hararetli biçimde hikmet tedaviye başladı.

Bu sayede Duymaç'ın yaralarının enfeksiyon kapması önlendi, ayrımsız vakitte akım yeteneklerini kazanarak içtimai dünyasına dönmesi sağlandı.

Duymaç ağız ağıza sağlığına kavuşup, evlatlarına doyasıya sarılabileceği günlerin hayalini kuruyor.

Önce yaşama tutundu, sonraları zayi fonksiyonlarını kazandı

Yaşadığı süreci AA muhabirine özetleyen Ömer Duymaç, kazanın aşırı ansız geliştiğini akıma kapıldığı ilkin anda bedenindeki değişimleri hissetmediğini fakat sayrılarevi süreciyle dert ve acılarının başladığını anlattı.

Önce yaşama tutunmak, arkası sıra da sağlığına kavuşabilmek düşüncesince derinliğine ve güç müşterek proses geçirdiğini dile getiren güre teknisyen, duygularını "Bir enstantane müşterek şeydi. Hani kimesne kendine yakıştıramaz, kimesne demez bilemez... Şükretmeye başladık, duadan apayrı elimizden tek nesne gelmedi. 10 günce hararetli işlev sürecim geçti. Bilincim açıktı bu sürede, yaşadım yerinde değme gün, değme saat, değme dakika geçmedi. Kişisel ihtiyaçlarımı bile söylemekten çekindim. Kendimce güçlüyüm sanıyordum zorla o anda o derece biçare hissediyorsunuz ki... Ben normalde hayatımda arka üstü yatmış müşterek insanoğlu değilim zorla orada aylarca arka üstü yattım tek kımıldamadan. Çaresizlik." niteleyerek dile getirdi.

Yoğun bakım, çorlu otama merkezindeki müddet ve ameliyatlarla kestirmece 2,5 ay süresince hastanede kaldığını anlatım fail Duymaç, taburcu edilmesinin arkası sıra pansumanların minimum cerrahi ameliyatlar derece ehemmiyetli bulunduğunu ayırt ettiklerini, bundan ötürü evde çıban işlev hizmeti almaya başladıklarını anlattı.

Ömer Duymaç, şu biçimde bitmeme etti:

"Hızlı ve can alıcı müşterek tedaviyle çelimsiz müddette rastgele müşterek enfeksiyon riskiyle karşılaşmadan tedavim tamamlandı. Dokularım birleşti, belirgin yaralarım kapandı. Kısa müddette ayağımdaki cilt greftleri de iyileşmeye başladı ve ayağa kalktım, içtimai yaşama dönmeye başladım. Fizik otama alıyorum. Daha da dobra olacağını düşünüyorum inşallah. İnsanın başına müşterek nesne gelmeyince değer, bedel bilmez derler. Ben de bunu yaşadıktan sonraları insanoğlu kendini sorguluyor. İkinci müşterek sahn bundan böyle müşterek şeyleri değişmek isterim. Aileme, çocuğuma hâlâ aşırı bükülmek istiyorum neredeyse düşüncelere giriyorsun. Yaşadığım kazadan ötürü dü yaşındaki kızımı kucaklayıp kavrayamıyorum. Ama bunu yapacağıma inanıyorum."

"Kazadan sonraları ilkin aklıma mevrut 'Şu anda bizlerden hâlâ kötüsü yok"

Duymaç'ın benzeri Neslihan Duymaç da uğraş mahmul bu süreçte yaşadıklarını şu duygularla dile getirdi:

"Bu kazada benim ilkin aklıma gelen, evgin servislere gittiğimiz devir 'Bizden hâlâ da kötüsü var.' dediğimiz an benim başıma gelmişti. Bizden hâlâ kötüsü bulunmayan şu anda. Sonrasında şu demek oluyor ki eşimden mavera orada şurası düşünüyorsunuz; çocuklarım. Bu illet sürecindeki ruhsal mesail evlatları etkileyecek mi, ev ortamını etkileyecek mi? Ben yıkılırsam eşim yıkılacak, eşim yıkılırsa müstevi gerilecek ve füru yıkılacak. Hani bu biçimde proses bitmeme etti. Ben o nedenden duygularımı yaşamak, ifşa buyurmak istemedim. Bence bu süreçte eşim en şişman dayanak kendisine beni gösterdi zorla en şişman destekçileri çocuklarıydı. Kendinden aşırı onları düşünmesi oldu. O nedenden hâlâ acele atlattık niteleyerek düşünüyorum."

"Hastalığın seyri açısından çıban işlev tedavisi aşırı önemli"

Duymaç'ın çıban işlev tedavisini tay tay arabası Medipol Mega Üniversite Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Sorumlusu Nadire Karahan da bu süreçte hastanın dip nesiç hasarı ve enfeksiyon riskinden ötürü evde otama hizmeti alması gerektiğini, bu kapsamda 40 vizyon gerçekleştirildiğini aktardı.

Duymaç'ın yaralarının iyileşmesinin arkası sıra evde hikmet otama periyodunun başladığını tamlayan Karahan, şu detayları verdi:

"Hastalarımızı yakından tanımak, değerlendirmek, akıllıca otama planını tekvin etmek ve bu süreçleri yakından izlem buyurmak hastalığın seyri açısından aşırı önemli. İlk ilkin hastamız düşüncesince emin müşterek müstevi oluşturmamız gerekiyor. Yaptığımız müdahalelerin tamamının pestil düşüncesince çorak olması gerekiyor. Bakımın devamlılığı gerekiyor. İlk, sonuç aşaması ve iyilik sürecini yakından izlem ettiğimiz takdirde iyilik sürecini hâlâ hızlandırıyoruz."

"Tedavide rötar olsaydı akım fonksiyonları zorlaşacaktı"

Genç teknisyenin hikmet otama sürecini tay tay arabası Medipol Mega Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman da çizilen izlence üstünden kestirmece 3 hafta geçmesiyle Duymaç'ın sol ayağına basabilir duruma geldiğini, el bileği hareketlerinin açıldığını ve pus fonksiyonlarının adım adım namına gelmeye başladığını söyledi.

Duymaç'ın bu süreçte nesiç iyileşmesi ve tamirinin bitmeme ettiğini kail Ağırman, egzersizlerin bundan böyle klinikte bitmeme edeceğini, hastanın bozulmamış elinde çabucak müşterek tomar tendon yaralanması ve ağır müşterek nesiç kaybı bulunduğu düşüncesince iyileştirme periyodunun minimum 3 ay derece hâlâ bitmeme edeceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 407

The include file 'json/puan_55603_1_1.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler