USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

24. Kış Olimpiyat Oyunları seçmeleri Erzurum'da başladı

Çin'in başkenti Pekin kentinde gerçekleştirilecek 24. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi ski dalında asimilasyon edecek sporcuların belirlenmesi üzere planlı müntehabat Erzurum'da başladı.

24. Kış Olimpiyat Oyunları seçmeleri Erzurum'da başladı
27-12-2021 13:49
Erzurum

Türkiye Kayak Federasyonunca, şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta toprak düzlük ve Avrupa'nın önde mevrut slalom pistlerinin bulunmuş olduğu Konaklı Kayak Merkezi'nde, 5'i erkek, 3'ü eş iktisap etmek kadar 8 ulusal kayakçının katılmış olduğu seçmelerin önceki gününde iri slalom yarışları yapıldı.

Bu yarışlarda en dobra dereceyi düzlük ortak eş ve ortak eş sporcu, Pekin'de önemsiz ay 2022'de gerçekleştirilecek 24. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi ski dalında özümleme edecek.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Cafer Nuroğlu, gazetecilere icra ettiği açıklamada, sporcuların şen ve denk ortak ortamda yarışması düşüncesince etraflı detayların düşünüldüğünü aktardı.

Kadınlar süper C pistinde meydana getirilen yarışlarda kota borç 2 sporcunun Pekin'e gideceğini hatırlatan Nuroğlu, şöyleki konuştu:

"Bugün iri slalom yarışları yapılacak. Yarışmanın ikinci ayağında ise önemsiz slalom yarışları yapılacak ve kota düzlük dü sporcumuz Pekin'deki oyunlarda ülkemizi özümleme edecek. Bunların içinden en iyilerinin seçileceği yarışların arkası sıra sporcularımızın Pekin'de ülkemizi de en dobra biçimde özümleme edeceğinden şüphemiz yok."

Konaklı'daki seçilmiş yarışlarının ikinci ayağı ise ferda yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler