USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

1700 rakımlı yaylada Teknoloji Zirvesi

Giresun'un Kulakkaya Yaylası'nın ev sahipliği icra ettiği Teknoloji Zirvesi'nde Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve dünyanın ehemmiyetli bilim ve haberleşme teknolojisi markalarından birisi bulunan Huawei Türkiye ortada teşrikimesai protokolü imzalandı.

1700 rakımlı yaylada Teknoloji Zirvesi
20-03-2022 12:11

“Eğitimde Yenilikçi Teknolojiler”, “Akıllı Kampüsler ve Hibrit Eğitim” konularının ele alındığı Teknoloji Zirvesi, hâlâ önceki İklim ve Yeşil Büyüme zirvelerinin yapıldığı 1700 rakımlı Kulakkaya Yaylası'nda düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve dünyanın ehemmiyetli bilgelik ve enformasyon teknolojisi markalarından bir tanesi bulunan Huawei Türkiye ortada imzalanan teşrikimesai protokolü, uygulayım bilimi ve terbiye dünyasının ehemmiyetli isimlerini de müşterek araya getirdi. Eğitim ile hızla gelişen teknolojinin iç içe geçtiği, eğitimde teknolojik malzemelerin kullanımının arttırılması fikrinin bilgili bulunduğu ‘Kulakkaya Eğitim Teknolojileri ve Tasarım Zirvesi', BAU ve Huawei ortaklığında gerçekleştirildi. İş birliğinin imzalandığı zirveye Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, BAU Global Başkanı Enver Yücel, Huawei Türkiye Araştırma ve İnovasyon Müdürü Dr. Sanem Tanberk, BAU Hibrit Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Ergün Akgün, Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu Teknoloji Yöneticisi Burak Bıçakhan ve ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay katıldı.

“Artık bizim sınıfların, kampüslerin dışına çıkmamız lazım”

Zirvede mütekellim BAU Global Başkanı Enver Yücel, eğitimde, tarımda ve rastgele bölgede Huawei ile baş başa icraat yürütüleceğini belirterek, “Eğitim, teknoloji, esenlik hesabına teknolojik şekilde ne varsa, kılıç Huawei ile çalışmaya değişmeyen verdik. Bugün burada müşterek elleme yeti sözleşmesi yapacağız. Gerek eğitimde olsun, icap tarımda olsun, rastgele bölgede Huawei ile baş başa çalışmalarımızı yürüteceğiz. Artık mekanların müşterek önemi yok. Artık bizim sınıfların, kampüslerin dışına çıkmamız geçişsiz kâfi ki içerisini uygulayım bilimi ile doldurabilelim. Bütün terbiye grubu şekilde 55 salname müşterek kurumuz. İçerik zenginliğimiz baş döndürücü müşterek tomar var. Bunu teknolojiyle bütünleşmiş ettiğimiz ve buluşturduğumuzda adamlık hesabına ve kurumlarımız hesabına baş döndürücü dobra işler yapmış olacağız” dedi.

“İşbirliğimizle Türkiye'ye bedel katacağız”

Zirvede işbirliğinin önemine uyanıklık çekici Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li ise, “Bu ülkenin kurumsal müşterek yurttaşı olarak, Türkiye'ye ulama iletmek neredeyse en elleme halde çalışmaya bitmeme ediyoruz. Kodlama Maratonu projemizle gençleri yazılım sahasına yönlendirip burs ve ödüllerle heveslendirme ediyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi'nin de müşterek üyesi bulunduğu ICT Academy Programı'yla 20'den müşterek tomar üniversitede STEM sahalarında terbiye gören gençlere online ve yüzyüze kurslar sunuyoruz. BTK ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) liderliğindeki Yazılım Hareketi Programı'na dayanak olup gençlere eğitimler sağlıyoruz. Huawei olarak, Türkiye'deki 20 salname yapılış ve eylem sürecimizde Türkiye'deki dijitalleşme yolculuğunun rastgele anına şehadet ettik. Bilişim kabiliyetlerini geliştirme, yerelleştirme ve inovasyon alanlarındaki sürdürülebilir çalışmalarımızla gelecekte baş döndürücü hâlâ elleme işler yapacağımıza inanıyorum. Bahçeşehir Üniversitesi ortaklık ile yurt ve sanayi düşüncesince hâlâ müşterek tomar bedel kurmak istiyoruz ve bu mevzuda özgüvenimiz tam” diyerek konuştu.

“Teknolojilerin eklenmiş bedel katacağı alanlar geliştireceğiz”

Teknoloji ve terbiye dalında dü küresel organizasyonun teşrikimesai yaptığına uyanıklık çekici Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz de, “Eğitimde yenilikçi teknolojilerin kullanımıyla ait müşterek şahika gerçekleştiriyoruz. İşbirliğimiz terbiye dalında dünkü bulunan teknolojiler, ilkin 5G, şişman veri, nesnelerin interneti kadar bölgelerde tahsile entegrasyonları ve yenilikçi analizör ihya hesabına odaklanıyor. Bu bölgede hem baş başa araştırma-geliştirme emek harcaması yapacağız bununla beraber eğitimde bu dünkü teknolojilerin eklenmiş bedel katacağı bölgelerde elleme örnekler geliştireceğiz. Ayrıca mühendislik fakültesi öğrencilerimiz düşüncesince bu yenilikçi teknolojilerin derslerini konumlandırarak onların dünkü teknolojileri hâlâ çabuk anlamaları ve tasarlamaları düşüncesince müzakere görevlisi olacağız. Aslında burada uygulayım bilimi ve terbiye dalında dü küresel şirket müşterek araya gelmiş şekilde güçlerini birleştiriyor” biçiminde konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ile Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li ortada imzalanan protokolün peşi sıra zirve, ‘Eğitimde Yenilikçi Teknolojiler', ‘Akıllı Kampüsler ve Hibrit Eğitim' başlıklı oturumlarla bitmeme etti. BAU&Huawei iş donanmasında uygulanacak kimi eğitimler ve programlar ise şöyle:
"Huawei & BAU Öğrenme Platformu' şekilde isimlendirilen kuma müşterek bilimsel niteliği bulunan ortam oluşturulacak ve BAU'nun Huawei OpenLab ekosistemine iştirakı sağlanacak. Bunun yanında, tedris üyelerinin/araştırmacıların terbiye teknolojilerine, kuma terbiye programlarına ve araştırı faaliyetlerine çalışma, araştırı ve iştirak düşüncesince erişimi muhtemel olabilecek. Ayrıca Dijital Kampüs, 5G, Eğitim Teknolojileri, Tıbbi Uygulama ve İnovasyon Yönetimi'nde Yapay Zeka (AI) uygulamalarının kullanımıyla ait ortaklık geliştirilecek. Akıllı Sınıf: BAU ve Huawei, Huawei'nin Digital Board IdeaHub kanalıyla değişik tedris senaryolarıyla dershane dijitalleştirmesi sağlanabilecek. Bunun yanı sıra, terbiye sektöründe kabiliyet evolüsyon ve işteş çatı düşüncesiyle BAU öğrencilerine/öğretim üyelerine, Uğur Okulları'na, Bahçeşehir Koleji'ne ve Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerine/öğretmenlerine Huawei şehadetname programlarına katılarak şehadetname olanağı sağlanacak."

Ahmet Bilge
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler