USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

15 Temmuz'un Cezayirli tanıkları Türk halkının direnişini unutamıyor

Darbe girişimi esnasında İstanbul'da mevcut Cezayirliler, sokaklara dökülen Türk halkının ortaya koyduğu kahramanlığı, minarelerden yükselen sela seslerini unutamadıklarını belirtirken, Türklerin o şeb dünyaya halkın enerjisini gösterdiğini söyledi.

15 Temmuz'un Cezayirli tanıkları Türk halkının direnişini unutamıyor
17-07-2022 13:05
Cezayir

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi esnasında İstanbul'da mevcut Cezayirliler, o hunriz gecede sokaklara dökülen Türk halkının ortaya koyduğu kahramanlığı, minarelerden yükselen sela seslerini unutamadıklarını belirtirken, Türklerin o geceleyin dünyaya halkın enerjisini gösterdiğini söyledi.

Cezayirli Abdullah Yasir bin Demirci ile Sümeyye Ramdum, Türkçe eğitimi kabul etmek az daha gittikleri İstanbul'da FETÖ'nün liyakatsiz darbe girişiminin yaşandığı o ışıksız geceye tanık oldu.

Bin Demirci, 6 sene geçmiş değişik darülfünun öğrencisiyken gittiği İstanbul'da, FETÖ'nün darbe girişimi gecesi yaşadıklarını AA'ya anlattı.

"Terörist beraberinde teşkilat çeşidinden Türkiye halkının silahları Türkiye halkına doğrultulmuştu"

Kökenleri bakımından Türkiyeli bulunan Bin Demirci, 2016'da 14 Temmuz Perşembe haset geldiği İstanbul'da devrisi güneş beraberinde darbe girişiminin yaşanmasının kendisinde baş döndürücü ağır beraberinde bulaşık bıraktığını belirterek, şunları söyledi:

"2016 yılının 14 Temmuz Perşembe haset Cezayir'den İstanbul'a gittim. Bir ahir güneş ise hem Türkiye bununla ortak İslam dünyası tarihinde dünkü beraberinde dönüm noktası olacak beraberinde gündü. İşte o güneş liyakatsiz darbe girişiminin günüydü. Terörist beraberinde teşkilat çeşidinden Türkiye halkının silahları Türkiye halkına doğrultulmuştu."

Bin Demirci, Türkçe öğrenmeye ehemmiyet verdiğini ve o fasıl eğitimini Türkiye'de bitirmek istediğini anlatım ederek, "O güneş Cezayirli dostlarımla İstanbul'un Osmanbey semtindeydim. Tam o olgun İstanbul semalarında uçar harp uçaklarının sesleri duyulmaya başlandı. Korku meşbu anlardı. Ama esas unutamadığım şey; sokaklara çıkan halkın tekbir ve çarpıcı sözleri ile minarelerden yükselen sela sesleri oldu." dedi.

"Malik bin Nebi'nin sözünü algı ettim"

Tank ve tabanca seslerine müdahil selaların kendisini baş döndürücü etkilediğini dile getiren Bin Demirci, "Gerçekten o kurşun ve tank seslerine müdahil sela seslerini unutamıyorum. Hayatımda unutamayacağım, en baş döndürücü etkilendiğim şeydi bu. İşte Allah'ın hakeza beraberinde halkı bekâr bırakmayacağını algı ettim." ifadelerini kullandı.

Bin Demirci, Türk halkının alım çalım duyması gerektiğini, Türkiye'nin devletiyle milletiyle ordusuyla polisiyle darbeyi engelleyebildiğini vurgulayarak, "Tam bu bağlamda Cezayirli düşünücü Malik bin Nebi’nin 'Eğer Osmanlı devleti olmasaydı, ayakta bulunduğu süreçte mevcut olmasaydı, İslam dünyası haritadan silinecekti' şeklindeki sözünü hatırladım." niteleyerek konuştu.

Cezayir'in de 1830'dan 1962'ye denli Fransız sömürgeciliğine gönül rahatlığı verdiği mücadelede minimum 5 milyon insanını kaybettiğini hatırlatan Bin Demirci, şöyleki bitmeme etti:

"Darbe gecesi olayların birlik ortasında, Türkiye halkının dehşetli beraberinde izzetle donandığını hissettim. Halkın tanklara ne gönül rahatlığı koyduğunu, yaylak ateşine gönül rahatlığı ne akım ettiğini, ağız ağıza çırçıplak yapısıyla, elinde tek imkânı olmadan yalnızca azmiyle darbe girişimini ne durdurduğunu gördük. İşte bunu fail hakkıyla yüksek beraberinde millettir. O geceleyin bu milletin galip istikbaline inanıyordum, zira hakkın safı baş döndürücü belliydi ve güçle tahsil edilen yalnızca güçle alınabilirdi."

"Türkiye'nin zaferi İslam aleminin zaferi demekti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 7 Ağustos 2016'da Yenikapı'da planlı darbe karşıtı mitinge katıldığını tamlayan Bin Demirci, şöyleki konuştu:

"Tabii o güne denli İstanbul'un değme tarafında doğrudan hoppadak değme güneş demokrasinin, özgürlüğün, halkın, Türkiye'nin, İslam aleminin zaferi nedeniyle gösteriler düzenleniyordu. Türkiye'nin zaferi İslam aleminin zaferi demekti. Çünkü Türkiye, İslam aleminin tinsel değerini özümleme ediyordu."

Yenikapı'daki miting esnasında tanıştığı beraberinde satıcının söylediklerinin de kendisini baş döndürücü etkilediğini vurgulayan Bin Demirci, "Miting esnasında üstünde 15 Temmuz ile ait edisyon mevcut tişörtler satan birisini gördüm ve ego de beraberinde tişört kabul etmek istedim. Satıcı bana nereli olduğumu sordu, Cezayirli olduğumu söyleyince, 'Ben Cezayir'i de halkını da baş döndürücü seviyorum' dedi. Sonra bana 'O geceleyin epope yazıldı' dedi. Bunu söylerken de şişman beraberinde alım çalım ve onurla söylüyordu. Ama hakkıyla Türkiye halkı bunu adalet ediyor." ifadelerini kullandı.

Bin Demirci, Türkiye'nin Allah'ın katkısı ve halkın ortaya koyduğu kâm ile hain darbe girişimini engellediğini belirterek, "Hak ve temelsiz birbirinden anlaşılan olmuştu artık, Allah'ın katkısı ve Türkiye halkının ortaya koyduğu şişman alplık sayesinde. Darbe girişiminde mevcut bu yıldırı örgütü, baş döndürücü bariz beraberinde biçimde ABD'den, Avrupa Birliği'nden ve Siyonist diyetten dayanak alıyor." dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da düşmesinin İslam dünyasındaki nice kalenin de düşmesi anlamına geleceğini kail Bin Demirci, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin o geceleyin düşmesi İslam aleminde nice kalenin düşmesi anlamına geldiğine inanıyorum. Çünkü Türkiye emperyalistlerin, sömürgecilerin yayılımcı ve tamahkar politikalarına gönül rahatlığı revan yolda beraberinde engeldi. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davos'ta ortaya koyduğu eda Siyonist diyete ve Batı yaşamına inik çelimli beraberinde tokattı. Onun düşüncesince Türkiye'nin kalkınma projesini topu topu araçlarla muvaffakiyetsizliğe uğratmaya çalışıyorlar. Allah'tan Türkiye'yi ve topu topu İslam alemini kapan kuranların tuzaklarından müdafaasını diliyorum."

Unutulmaz beraberinde gece

15 Temmuz gecesi Türkçe eğitimi düşüncesince İstanbul'da mevcut Doktor Sümeyye Ramdum da hain darbe girişiminin yaşandığı o geceyi katiyen unutamadığını belirtti.

Ramdum, "Gerçekten şu anne denli unutamadığım beraberinde geceydi. Ben İstanbul'daki ülke odamda devrisi günün dersine tedbir yapıyordum. Akşam çağ 10.00 gibiydi. Bir anda tabanca sesleri duymaya başladık. Hemen odadan çıktık, dünyanın değişik ülkelerinden öğrenciler vardı. Balkona çıktık ve baş döndürücü beraberinde tomar harp uçakları dolanıyordu. Silah sesleri ile cankurtaran sesleri birbirine karışıyordu. Çok ağır beraberinde bulut sarmıştı bizi. Sanki havada uçuşan martılar caba hüzünlüydü." dedi.

Sonrasında olayın beraberinde darbe girişimi bulunduğunu öğrendiklerini kaydeden Ramdum, doğrudan Cezayir Büyükelçiliğini aradıklarını ve hariç çıkmamaları anlamında yönerge aldıklarını aktardı.

Ramdum, geceleyin çağ 3.30 az daha kalmış bulunduğu yurdun yanı esasen beraberinde harp uçağı geçtiğini ve baş döndürücü ağır ürkü yaşadıklarını belirtirken, sabaha denli uyuyamadıklarını ve televizyonlardan darbe girişiminin liyakatsiz bulunduğunu duyduktan sonradan rahatladıklarını anlattı.

"Türkler dünyaya halkın enerjisini gösterdi"

Türk öğrencilerle beraberce çetince beraberinde geceleyin yaşadıklarını aktaran Ramdum, "Bizi gören Türkler 'Bize afsun edin, türkiye kurtulsun' diyorlardı. Yüzlerindeki kaygı belirtileri baş döndürücü kupkuru görülüyordu." dedi.

Ramdum, halkın o geceleyin şişman beraberinde alplık ortaya koyduğuna dikkati çekerek, "Türkiye halkı, topu topu dünyaya beraberinde halkın gücünün, dar düşmanlarına gönül rahatlığı ne üstünlük çaldığını göstermişti." ifadelerini kullandı.

"Türk halkının dar aidiyeti baş döndürücü güçlü"

Türk halkının dar aidiyetinin baş döndürücü çelimli olduğuna şehadet ettiğini vurgulayan Ramdum, şunları söyledi:

"Mesela tığ Cezayir'de değme devir sömürgeciliğe gönül rahatlığı sunulan mücadeleyle alım çalım duyuyoruz. Atalarımızın, şehitlerimizin vatanları düşüncesince canlarını verdiklerini biliyoruz. Bence Türkiye halkı da vatanları önünde dirilik verenler düşüncesince alım çalım duymalıdır. Her devir Türkiye düşüncesince en iyisini ve güzelini dilek ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler