USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

13 yaşındaki top cambazı Osman, büyük kulüplerin radarında

Bu zaman Süper Amatör Lig takımlarından Akdeniz Belediyespor'da cirit atan 13 yaşındaki Osman Bodur, on paralık yere düşürmeden 756 kere top sektirebiliyor. Katıldığı turnuvalarda ve oynadığı tedarik maçlarında, topla gelişigüzel buluştuğunda sansasyonel ataklar geliştirebil

13 yaşındaki top cambazı Osman, büyük kulüplerin radarında
31-10-2021 13:14

Mersin'de 13 yaşındaki ortaöğretim talebesi Osman Bodur, oynadığı futbolla izleyenleri şaşkına çeviriyor. Sahada sergilediği oyunla doğacak namına rüya verici ve özellikle Fenerbahçe peyda etmek az daha büyük kulüplerin andıran takibe almış bulunduğu canlı futbolcu, tek yere düşürmeden 756 kat top sektirebiliyor.

Aynı adı haiz babası çeşidinden elan 5 yaşlarındayken futbola bulunan ilgisi için Kanarya Spor Okulu'na yazdırılan Osman Bodur, kabiliyetleriyle endamsız müddette ön plana çıktı. Fenerbahçeli emektar topçu Levent Kurt çeşidinden çalıştırılan canlı futbolcu, sergilediği performansla okulun adeta cezaevi bebeği oldu. Turnuvalarda oynadığı ayak topu ve attığı gollerle cezaevi dolduran Osman, 4 yıl ilk Fenerbahçe Kulübü çeşidinden da andıran takibe alındı. Antalya'da kampa eklenmiş bulunan ve 9 maçta 30 gol atan iyi cenah oyuncusu Osman Bodur, Fenerbahçe'nin Dereağzı'ndaki tesislerinde kendini tayin fırsatı da buldu.

Tam birlikte Fenerbahçe aşığı bulunan canlı futbolcu, en baş döndürücü sevilmiş bulunduğu futbolcunun ise Cristiano Ronaldo bulunduğunu söyledi. Henüz 5 yaşında sokakta ayak topu oynadığı tam dostlarının namına baş döndürücü zeki bulunduğunu söylemesi üzerine, babasının spor okuluna yazdırdığını tamlayan Osman Bodur, gittikçe aşığı bulunduğu sarı-lacivertli formayı geçirmek istediğini tabir etti.Başarısını baş döndürücü çalışmaya verecekli bulunduğunu vurgulayan canlı oyuncu, gelecekte hayranı bulunduğu Ronaldo kabil birlikte topçu peyda etmek istediğini aktardı."Top ilgiyi 5 yaşında iken başladı"

Oğluyla ayrımsız adı haiz ata Osman Bodur, kendisinin de birlikte acemi topçu bulunduğunu belirterek, oğlunun elan 4-5 yaşında iken sokakta top oynayarak futbola nazarıitibar duymaya başladığını söyledi. Oğlunun o yaşlarda kendisinden sonsuz top istediğini dile getiren Osman Bodur, "Biz de ona plastik top alıyorduk. Sokakta dostlarıyla korkmak alegori ayak topu oynuyordu. O yetmezmiş kabil lüp süresince de sonsuz top oynuyordu. Osman'ın ayak topu ilgiyi o yaşlarda başladı" dedi.

Futbola bulunan ilgiyi zımnında oğlunu 5.5 yaşlarındayken Mersin'de çalışkanlık yayınlayan Kanarya Spor Okulu'na yazdırdığını kail ata Osman Bodur, Osman'ın o çağda Fenerbahçeli emektar topçu Levent Kurt çeşidinden levent boylu müddet çalıştırıldığını anlattı. Osman'ın elan 8 yaşında Fenerbahçe Kulübü çeşidinden andıran takibe alındığını tamlayan ata Bodur, o çağda Antalya'da turnuvalara katıldığını, Dereağzı Tesisleri'nde de antrenmanlara çıktığını tabir etti.

"Büyük kulüplerin ilgisi var"

Osman'ın akıbet şekilde 13 Ekim tarihinde gene Fenerbahçe'nin Dereağzı Tesisleri'nde antrenmanlara çıktığını kaydeden ata Osman Bodur, "Bizi çağırma ettiler. Osman ekip süresince antrenmanlara katıldı. Semih Şentürk hocamız birlikte birçok çağ çalıştırdı. Olumlu şeyler gelişti. Orada 5 çağ kaldık. Osman'ın tesislerde kalmasını istediler. Ama oğlum 'tek başıma kalamam' dedi. O sebepten değişmek mecburiyetinde kaldık" diyerek konuştu.
Fenerbahçe'nin birlikte Galatasaray ve Beşiktaş kabil büyük kulüplerin de Osman'ı izleme ettiğini kail Bodur, "Osman gol, asist ve afra tafra niteliği bulunan birlikte futbolcu. Ben inanıyorum ki, benim çocuğum 15 yaşına denli iyi birlikte terbiye alırsa, birlikte baş döndürücü Süper Lig takımına milyon dolar kazandırabilir" halinde konuştu.

"Osman'ın Avrupa düzeyinde birlikte futbolu var"

Gelecekte çocuğundan ümitli bulunduğunu dile getiren ata Bodur, "Allah baht ederse ego Osman'ın Avrupa'da insan yapmış futbolcuların sıralamasında arazi alacağına inanıyorum. Osman'ın Avrupa düzeyinde birlikte futbolu var. Biz keşfedilmesini bekliyoruz, Osman'a cemaat çıkılmasını bekliyoruz" dedi.

Hüseyin Kar - Koray Ünlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler