USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

11 vakit çöküntü altında artan depremzede AFAD gönüllüsü oldu

Van'da 10 sene ilkin meydana mevrut 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan yapının enkazından yanık kurtarılan Murat Güneş, yakınlarını ve dostlarını kaybetmenin acısını evvel günkü kadar yüreğinde hissediyor.

11 vakit çöküntü altında artan depremzede AFAD gönüllüsü oldu
22-10-2021 12:01
Van

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana mevrut ve 604 bireyin hayatını yitirdiği depremde 11 dakika sonradan enkazdan çıkarılan 32 yaşındaki Murat Güneş, kendisi derece kurtarılmayı bekleyenlere rüya olabilmek düşüncesince AFAD gönüllüsü oldu.

Merkez üssü Tabanlı Mahallesi bulunan 7,2 büyüklüğündeki depremin en aşırı yıkıma hastalık bulunduğu Erciş ilçesinde, binaların enkazında yaralananlar, aradan güzeşte vakte karşın ateş mahmul o haset unutamıyor.

Kent genelinde 604 bireyin ölümüne, binlerce binanın ağırbaşlı hasar görmesine hastalık bulunan depremde 8 arkadaşıyla yıkılan binanın altında küsurat Güneş, babasını ve dostlarını kaybetmenin acısını önceki günkü derece yüreğinde hissediyor.

Arama istirdat ekiplerince 11 dakika sonradan enkazdan gaileli kurtulan Güneş, AA muhabirine, kurtarılmayı beklediği süreçte gelişigüzel dakikanın namına müşterek sene derece geldiğini söyledi.

"Benim derece iane bekleyenlere rüya iktisap etmek düşüncesince gönüllü oldum"

Bu müddette yaşamının müşterek film şeridi derece gözlerinin önünden geçtiğini özetleyen Güneş, umudunu kaybetmiş bulunduğu anda kontrol istirdat ekiplerinin "Kimse bulunmayan mu, sesimi duyan mevcut mı?" şeklindeki çağrısıyla esasen geçinme tutunduğunu dile getirdi.

Yanındaki arkadaşlarından birtanesini kaybettiğini, birinin de damla kaldığını aktaran Güneş, yaşadıklarını şu biçimde özetledi:

"Bitlis itfaiyesi ve kontrol istirdat ekipleri çöküntü altından beni çıkardı. Kolumdan yaralanmıştım. Üzerimde beton blok vardı. 11 dakika süresince aç, susuz biçimde müşterek rüya kurtarılmayı bekliyordum. Acaba bizi bulabilecekler mi sanarak düşünüyorduk. 11 saatin böylelikle ekiplerin sesiyle umutlandık. Sağ olsunlar bizi enkazdan çıkardılar. Bu müddette dostlarımla metin olalım sanarak birbirimize maneviyat veriyorduk. Bu sürenin ne derece tekaüt bulunduğunu bildirmek imkansız."

Erzurum'da müşterek ay otama gördüğünü ve dü sene süresince kolunu kullanamadığını tabir fail Güneş, "Depremden sonradan ikinci müşterek acıyı da babamı kaybederek yaşadım. 2 sene sonradan evlendim. Şimdi müşterek çocuğum var. Depremi ve çöküntü altında kalmanın duygusunu yaşadığım düşüncesince AFAD gönüllüsü olmaya değişmeyen verdim. Sınavlara girdim, eğitimlere katıldım. Hem önceki iane bununla birlikte AFAD hasbilik kartı aldım. Şu anda AFAD gönüllüsüyüm ve bu görevime bitmeme edeceğim. Bir rüya kullanıcılarını gelişigüzel devir ayakta tutuyor. Bende bireylere rüya olabilmek düşüncesince bu yolu seçtim." sanarak konuştu.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler