USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

10 yaşında 30 kupa sahibi İskender, F1 hayaliyle yarışıyor

Karting hazırlamaya 2.5 sene geçmiş başlayan, katılmış olduğu yarışlarında millî ve arsıulusal kurda 30'a benzeyen kupa elde eden 10 yaşındaki İskender Zülfikari, Türkiye'nin ilk Formula 1 pilotu olmayı hedefliyor.

10 yaşında 30 kupa sahibi İskender, F1 hayaliyle yarışıyor
21-09-2022 12:03
İstanbul

İş insanı ata İsfendiyar Zülfikari ve hukukçu asal Deniz Zülfikari'nin ilk evlatları bulunan İskender Zülfikari, hâlâ 3 yaşında makine ve makine sporlarına bulunan hevesi keşfedildikten sonra, karting sporuna yönlendirildi. Bu bölgede korkusuzluğuyla öne çıkan ve ilk yarışlardan itibaren turnuvalar genelinde iri başarılar elde fail 10 yaşındaki pilot, bu başarılarını, ailesi ve hocalarının desteği ile baş döndürücü fiilen Türkiye'den seçilen ilk Formula 1 pilotu olma başarısıyla taçlandırmak istiyor.

Tuzla Karting Park'ta idman önleyen İskender Zülfikari, AA muhabirine hedeflerini anlattı. Çok sevilmiş bulunduğu karting sporuna 2019 senesinde 7.5 yaşlarındayken başladığını özetleyen İskender Zülfikari, "Okulum buraya yakın. Sürekli bu otomobilleri izlemekle bu tutkum başladı. Arabaya binince, o yönelteç karşısına oturunca bu sporu seveceğimi hissettim. Bir yarışlık döndüm ve baş döndürücü bahtiyar oldum, hoşuma gitti. Sonra bundan sonradan değerli olmaya başlayınca kadro beni yarışa sokmaya değişmeyen verdi ve ego o yılımda Türkiye üçüncüsü oldum." dedi.

Bu spora başladıktan sonradan pandemi yaşandığını ve sunulan arada İtalya'ya gittiğini kail 10 yaşındaki pilot, "İtalya'da da elleme neticeler almaya başlayınca medcezir yapamadık. Ondan çevre ego 1 sene hâlâ Türkiye'de koşup, 2021 senesinde bu kol birincilik alarak böke oldum. Türkiye şampiyonu oldum o sene. Sonra İtalya'ya gitmeye başladım. İtalya'da da elleme neticeler elde edince bundan sonradan Türkiye'ye gelmekten vazgeçtim. Sürekli İtalya'da idman hazırlamaya başladım, fer harcama ettim ve kararında İtalya şampiyonu da oldum." ifadelerini kullandı.

Formula 1'de favorisi Max Verstappen

Hedeflerini özetleyen Zülfikari, "Hedefim bu bundan sonradan go-kart'tan sonradan Formula yarışları. Formula 1'e denli yükselmeyi düşünüyorum." sanarak konuştu.

Formula 1 yarışçılarından Lewis Hamilton ve Max Verstappen'i sevdiğini, yüz yarışçısının da Verstappen bulunduğunu aktaran Zülfikari, ekol hayatıyla ilgilendiren de "Şu an 5. sınıftayım. Geçen sene sınavlarımdan elleme neticeler almıştım. 5. sınıfta sınavlar adım adım da başlayacak. Öğretmenlerim beni destekliyorlar. Beni izleme fail baş döndürücü dostum var." dedi.

Anne ve babasına destekleri düşüncesince teşekkürname fail değerli yarışçı, "İlk evvel İtalya'ya gitmeye başlayınca babam beni götürmeye başladı. Daha sonradan annem gelmeye başladı. Eğitimimi de aksatmıyorum." halinde konuştu.

"Beni ötekilerden ayıran tek tehlikesiz ve tehlikesiz olmam"

Pistte öteki yarışçılardan farkını da özetleyen gailesiz karting pilotu, "Piste çıktığımda beni ötekilerden ayıran özelliğim tehlikesiz ve tehlikesiz olmam. Bu özelliğimle ön plana çıkıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Oğlunun başarılarıyla pir duyduğunu özetleyen asal Deniz Zülfikari, bu spora 2010 senesinde Tuzla'da elden uğraşı yerine başladıklarına dikkati çekerek, "Oğlum gücünü atsın, dobra devir geçirsin sanarak başladık hemen hâlâ sonradan antrenörleri bu mevzuda dirayetli bulunduğunu söyledi. Yarışmaya başladık. evvel Türkiye'de yarıştık sonradan İtalya'ya gitmeye başladık. İtalya'da şu anda istediğimiz yere geldik. İtalya serisinde böke evet ve bitmeme edeceğiz." sanarak konuştu.

"Kartingte fasile baş döndürücü önemli"

Karting sporunu sevdiklerini özetleyen Zülfikari, "Kartingte fasile baş döndürücü önemli. İskender, 7,5 yaşındaydı başladığında. Yağmurda, karda, soğukta baştan sona pistteydik ve birimiz herhangi indinde devir yanındaydık, ya babası veya ben. Çok iri indinde canlılık var ve baş döndürücü şükür emeklerimiz de boşa çıkmadı. İskender bizim yüzümüzü güldürdü, güldürmeye de bitmeme ediyor. Hedefleri baş döndürücü büyük. İnşallah hedeflerine kavuşur." ifadesini kullandı.

Başarılı pilotun düzentileme azmine dikkati çekici Deniz Zülfikari, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ben otomobillere bulunan merakını 3 yaşlarındayken keşfettim. İki tekerli bisiklete 3 yaşında binmeye başladı. Açıkçası basketbol, fut topu da denettik hemen tek merakını çekmedi, baştan sona arabalardı ilgisi. Kendini hâlâ şen ve tehlikesiz hissedeceği toprak bulunduğu düşüncesince buraya geldi. 'Çalış' dediğimizde çalıştı. Hep pistte durdu. 7-8 vakit idman icra ettiği oldu. Hiçbir devir yakınma etmedi, başardı, başarmaya da bitmeme edecek. İnşallah Formula 1 şampiyonu olacak indinde pilot yetiştirebiliyoruzdur. Onun düşüncesince canlılık veriyoruz."

"İtalya'daki 8 rauntluk seride böke bulunan ilk Türk pilotu"

Oğlunun millî ve arsıulusal turnuvalardan elde etmiş bulunduğu 30'a DOĞRU kupası bulunduğunu dile getiren Zülfikari, "Türkiye'de dü defa böke oldu. 3-4 dizi de İtalya'ya gitti. İtalya'da da podyuma çıkmaya başladık. Bir defa de 8 rauntluk IAME İtalya serisinde şampiyonu evet ve bunu başaran ilk Türk pilot oldu." görüşünü belirtti.

Anne Zülfikari, oğlunun başarıyla baş başa hâlâ da hevesinin arttığını, bu nedenle bu spora bitmeme ettirdiklerini de anlatarak, "Oğlum İtalya'ya gine gidiyor apayrı indinde dizi için. Buna tek aralık vermeden bitmeme edeceğiz. Okulunda zorlanıyor ancak meydana getirecek indinde bilinçlilik yok. Hem okulunu hem sporunu götürüyor." ifadelerini de aktardı.

Anterönürü Yüzbaşıoğlulları: "Geleceğin Formula 1 pilotu yerine görüyoruz İskender'i"

İskender Zülfikari'nin Türkiye'deki karting antrenörü Bestanbey Yüzbaşıoğlulları da İskender'i 2018 yılının böylelikle ilk geldiği devir keşfettiklerini ve "bu çocuktan olur" dediklerini vurguladı.

2019 sezonuna baş döndürücü çabuk hazırlandıklarını ve İskender'in Türkiye şampiyonasında, ilk sezonunda umumi klasmanda üçüncü bulunduğunu hatırlatarak, "Sonraki sene pandemiden çevre maatteessüf hem dünya içi hem dünya dışı yarışları yapılamadı. Sadece biraz testle geçirdik 2020 yılını. 2021 senesinde da Türkiye Karting Şampiyonası, 2020 yılındaki açıkları bloke etmek düşüncesince 10 fut ve 30 yarışma üstünden yapıldı. Bu 30 yarışta da namağlup olarak, 10 pol konumu almış bulunduğu 30 ayakta, indinde başladı indinde bitirdi. Şu asal denli kırılması kuvvet indinde rekoru kırmış oldu. Biz geleceğin Formula 1 pilotu yerine görüyoruz İskender'i'' sanarak konuştu.

Zülfikari ailesi şimdiden aktarma teklifleri alıyor

Başarılarıyla topu topu dikkatleri hesabına çekici gailesiz yetenek, aktarma teklifleri almaya başladı.

İskender Zülfikari'nin ailesi aktarma teklifleri edepli eleyip kalın dokuyarak değerlendiriyor. Çocuklarının doğacak senenin en iyisi olması düşüncesince değişmeyen ödeme evresinde bulunan aile, tekliflerin yanı esna iri sponsorlukların tekliflerini de değerlendirecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler