Suriye'deki siviller Türkiye'nin yardımlarıyla ısınıyor

İHH İnsani Yardım Vakfınca hayırseverlerin de desteği ile besin maddelerinin birlikte realizasyon edilen kömür, battaniye ve soba üzere yardım malzemeleri, Suriye'de yaşamlarını sürdüren sivillere ulaştırılıyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Kilis

Hayırseverlerin meydana getirdiği yardımlar, havaların soğumasıyla Kilis'teki geri görev merkezinde hazırlandıktan sonradan tırlara yüklenerek Zeltin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekat bölgelerindeki gerekseme sahibi ailelere dağıtılıyor.

İHH Kilis-Suriye Çalışmaları Koordinatörü Serkan Öktem, AA muhabirine, 8 yıldan buyana Kilis Lojistik Merkezinde kısaca 13 dönüm üstünde oturmuş eş bölgede görev verdiklerini söyledi.

Lojistik merkezinin içinde mutfak, fırın, eş güdüm merkezi bulunduğunu özetleyen Öktem, bölgenin dört başı mamur gereksinimlerini buradan sağladıklarını kaydetti.

Suriye'deki krizin evvel gününden bu yana vakfın, çalışmalarını sürdürdüğünü özetleyen Öktem, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekat bölgelerinde şita çalışmalarının başladığını belirtti.

Havaların soğumasıyla Suriye'deki vatandaşların unutulmaması gerektiğine dikkati çekici Öktem, "Suriye'deki kardeşlerimizin yakacağa gereksinimi var. Sobaya, battaniyeye, gıdaya gereksinimi var. Hayırseverlerin yardımları, katkıları bu aşamada baş döndürücü önemli. Bu bölgede başta şita şartlarının ağır olması haysiyetiyle gereksinimler şimdi da farklılaşıyor. Kömür gereksinimi bu bölgenin esas gereksinimlerinden birisi. Eskiden mazotla gereksinimlerini karşılıyorlardı ancak bölgedeki motorin fiyatlarının baş döndürücü artmasıyla bu arada yakacaklar değişmeye başladı. Şu anda kömür esas gerekseme yerine belirlenmektedir. İllerimizden mevrut yardımları bu kamplara dağıtıyoruz." dedi.

Kömür katkısı çağrısı

Öktem, soba yardımında da bulunduklarını, eş aileye maaş 300, şita devrinde ise 1 titrem 200 kilo kömür verdiklerini, mağdurların şita ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını anlatım etti.

"Bir aileye eş titrem kömür" sloganıyla hayırseverlerden harp mağdurlarına kömür yardımında bulunmalarını talip Öktem, "Yardım fail dört başı mamur bağışçılarımızın hepsinden Allah razı olsun." dedi.

Günde 4-5 bin insana hamam kemirmek dağıtılıyor

Sıcak kemirmek dağıtımının bitmeme ettiğini dile getiren Öktem, "Şu an ıpıssız el altında mutfağımızda bölgede günce 4-5 bin insana hamam kemirmek dağıtıyoruz. Ekmeği evvel günden bugüne denli kesmedik. Milyonlarca aş dağıttık ve dağıtmaya bitmeme ediyoruz. Ekmek esas ihtiyaç. Bağışçılarımızdan bizlere vasıl eş besin kolisi var ise şahıslara dağıtıyoruz. Ama ulaşamadığımız insanoğlu var ise on paralık eğer olmazsa aş gereksinimlerini gidererek, besin noktasındaki gereksinimlerini karşılamaya çalışıyoruz." biçiminde konuştu.

Öktem, Suriye içindeki yaranın iri bulunduğunu ve bu yarayı bloke etmek düşüncesince İHH, Kızılay, AFAD ve eş baş döndürücü kurumun şahıslara yardım ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu eş yarayışlı yarışı. Biz de bu yarayışlı yarışının içerisindeyiz. Bu yarışta eş nebze olsun öne geçmeye çalışıyoruz, ayrıksı kurumları heveslendirme ediyoruz. Hayırda şahıslara tavsiyede bulunmamız gerekiyor. Suriye'nin içindeki kardeşlerimiz eş sınav yaşıyor. Bu gine bizim eş imtihanımız. Acaba bu sınavı canlı kardeşlerimize ne eş aksülamel vereceğiz, yardım edecek miyiz, gözümüzü mü kapatacağız, yok ise acep onlarla dertleşerek, dertlerine eş mı olacağız? Bununla dayalı dört başı mamur kurumlar, biz çalışıyoruz. Elimizden geldiğince bu yarayı sarmaya çalışıyoruz. Bir nebze bu yarayı sarabildiysek ne bahtiyar bize."

Haftanın Öne Çıkanları

Berfin Özek kimdir? Berfin Özek olayı nedir?

2021-12-13 08:53 - Gündem

Melih Gökçek, kendisine tahsis edilen zırhlı aracı teslim etti

2021-12-14 16:45 - Politika

Şehit İdris Aksöz’ün cenazesi helallik için baba ocağına getirildi

2021-12-10 21:53 - Gündem

TURKOVAC Faz-3 faaliyetlerinden müjdeli neticeler geliyor

2021-12-10 12:18 - Sağlık

Baba mesleği kırtasiyeciliği büyüten iş kadını 65 ülkeye dış satım yapıyor

2021-12-12 15:15 - Yaşam

Laboratuvar analizleriyle asıl 'gök taşlarını' belirliyorlar

2021-12-08 13:36 - Teknoloji

Kripto paraların güvenliği 'donanım cüzdan'a emanet

2021-12-12 11:14 - Ekonomi

Görselleri doğru yorumlayan başarılı olur

2021-12-08 13:07 - Eğitim

Fedakar çiftçi 'komşuları dokunca görmesin' diyerek kendini alevlerin arasına attı

2021-12-09 15:08 - Yaşam

Azerbaycan'ın 'Umummilli Lideri' Haydar Aliyev vefatının 18. senesinde anılıyor

2021-12-12 11:08 - Dünya

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da himaye altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname cümle lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara makul çadır üretiyor

21:07 - Yaşam

Balıkesir'de depremzede kadınlar geride bıraktıkları düşüncesince yardım seferberliğine katıldı

20:07 - Yaşam

Safranbolu'da kadın yangıncı eş meslektaşlarıyla dal omuza fariza yapıyor

19:08 - Yaşam

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem