Kanada’daki protestocu kamyon şoförlerinin uç ablukaları sona erdi

Kanada'da kamyon şoförlerinin Kovid-19 kısıtlamalarına için bitirdikleri protestoda ülkenin Amerika ile arasındaki Coutts hudut kapısını dü haftadan derinliğine süredir kuşatma ile kapatan protestocular evvel geceleyin ezanı eylemlerine sonuç verdi.

Dünya - 2 yıl önce

TORONTO

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı CBSA, kamyoncuların 29 Ocak’tan beri trafiğe kapattıkları sınırda aykırı trafiğin baştan başladığını duyurdu. Böylece protestocular çeşidinden kuşatma ile mülga rastgele müşterek hudut geçişi de kalmadı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP’nin Coutts’da pazartesi haset 13 kişiyi gözaltına almasıyla sonuçlanan ve coşkun tabanca ve mühimmatın ele geçirildiği operasyonunun arkası sıra protesto organizatörlerinden Marco Van Huigenbos, esbak akşam ezanı saatlerinde kuşatmayı kaldırdı.

Huigenbos, derinliğine müşterek kamyon konvoyu ile ayrılmaya başladığı kâmil basına meydana getirdiği açıklamada, "Silahlar ve cephaneler bizimle ilişik değildi. Bu konudaki mesafemizi destek olmak düşüncesince barışçıl müşterek halde ayrılmaya değişmeyen verdik." dedi.

Alberta Eyalet Başbakanı Jason Kenney de toplumsal iletişim araçları hesabından, "Coutts hudut kapısı ve yakındaki noktalarda mevcut tamamı protestocuların bundan sonra evlerine döndüğünü gitmek sevindirici. Bu, rastgele gündüz sınırı güzeşte yüzlerce kamyoncu düşüncesince eksiksiz müşterek haber" paylaşımında bulundu.

Ottawa’daki kamyonlar ağır da olsa yerinden çekiliyor

Bu arada hükûmet merkezi Ottawa’da protestocular ile Belediye Başkanı Jim Watson ortada varılan anlaşmanın koşulları ağır da olsa adına getiriliyor.

Polis, Ottawa'daki geceleyin göstericilerinin sayısının 150'nin dibine indiğini, önceden 4 bin yöresinde bulunan kent merkezindeki vasıtaların ise kestirmece 360'a düştüğünü açıkladı.

Halen Ottawa’daki protestolarla ilişik 172 canlı ukubet soruşturması varken, manşet bugüne denli 18 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca, kuralları ihlal edenlere 3 binden çok gidiş geliş cezası kesildi.

Ottawa’da eş manşet gücü kuruldu

Ottawa Polis Şefi Peter Sloly’nin istifasının arkası sıra kentin güvenliğini ele meydan Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP ve Ontario Eyalet Polisi OPP birlikleri, eyleme müdahaleyi komuta etmek kıl payı eş müşterek kumanda merkezi kurdu.

Başbakan Justin Trudeau'nun Acil Durumlar Yasası'nı devreye sokmasının arkası sıra Ottawa'nın muvakkat Polis Şefi Steve Bell, manşet gücünün bundan sonra kentin merkezindeki protestoları sona erdirmek düşüncesince muktezi kaynaklara erbap bulunduğunu söyledi.

Bell, düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında polisin gösterileri sona erdirmek düşüncesince "dönüm noktasına" ulaştığını belirterek, “aldığımız gıcır kaynaklar, hem eyalet aynı zamanda federal hükümetimizin uygulamaya koyduğu gıcır vesait ve gıcır bütünleşmiş kumanda merkezimiz ile bu işgale emniyetli müşterek akıbet vereceğimiz noktadayız” dedi.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Marco Mendicino’nun acemi matbuat toplantısında, "Kimse Wellington Caddesi'nde yaşanmış bulunan akıbet üç hafta kabilinden müşterek hafta sonu elan gitmek istemez. Polisle yaptığım görüşmelere göre, onlar da bunu kusursuz kendisine benimseme ediyorlar. Artık bu işi gerçekleştirmek düşüncesince onlara güveniyoruz" şeklindeki açıklaması, Ottawa’da operasyonların başlamış olacağı sinyali kendisine algılandı.

Şehir polisinin de müdahale bulunduğu eş manşet güçlerinin, bu hafta zarfında protestocuların eylemine akıbet vermesi bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Geçmişten bugüne makbul sağlık teçhizatlarını Sakarya'daki müzede öğreniyorlar

2022-02-15 12:51 - Yaşam

İzmir Adliyesi saldırısında bombaları getiren kuşkulu düşüncesince savca hazırlandı

2022-02-14 13:43 - Gündem

Assan Alüminyum sürdürülebilirlik emekleri full sertifikasyon aldı

2022-02-14 20:19 - Ekonomi

Hun Yenilenebilir Enerji'nin hisseleri 1,82 liradan satışa sunulacak

2022-02-14 22:08 - Ekonomi

Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası'na uygulayım bilimi ihraç edecek

2022-02-15 14:29 - Ekonomi

EPDK'den elektrik tarifelerine bağlı açıklama

2022-02-14 02:33 - Ekonomi

Türk astronomlar uzayda dü gezegen keşfetti

2022-02-14 11:42 - Teknoloji

Turkcell, dijital dönüşüm çalışmalarına SAP Türkiye teşrikimesai ile ivme kazandırdı

2022-02-14 16:20 - Ekonomi

Rumeli Türkülerinin sevilen ismi Arif Şentürk hayatını kaybetti

2022-02-15 21:53 - Gündem

Dubai'nin bayrak gökdeleni Burj Khalifa'ya, Türk bayrağı yansıtıldı

2022-02-14 00:33 - Dünya

İlgili Haberler

Netanyahu, dünkü başbakanlığı çağında İsrail'i "çalkantılı müşterek sürece" sürükledi

13:08 - Dünya

Ukrayna: Rusya, şeb 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:08 - Dünya

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:07 - Dünya

Pentagon'un, ABD'nin muhtemel Rus savaş suçu kanıtlarını Lahey'e iletmesini engellediği

06:06 - Dünya

Cezayir'den Fas yönetimine: Ordumuz sınırlarımızı korumaya hazır

05:07 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem