İngiltere Premier Lig futbolcularının performansına Türk teknolojisi dokunuşu

Sporcuların adale performanslarını kontrol etmek düşüncesince giyilebilen teknolojiler geliştiren Neurocess firması, İngiltere Premier Lig takımları çeşidinden yeğleme edilmeye başlandı. Firma gözünü demincek de Amerikan Ulusal Futbol Ligi ve F1 takımlarına çevirdi.

Teknoloji - 2 yıl önce

Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilişik kuruluşu TÜBİTAK'ın yardımıyla 2016 senesinde kurulan Neurocess firması, meraklı sporcuların idman analizini muhtelif biyosensörlerden mevrut verilerin kullanımıyla yaparak, performanslarını ve fizyolojik durumlarını gözlemleyebilen ve muhtemel günah risklerini hesaplayan giyilebilir ortak mahsul geliştirdi. Türk gençlerin kurduğu firma, hâlâ sonradan TÜBİTAK'ın KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında da desteklendi.

Neurocess Kurucu Ortağı Erhan Ertan, AA muhabirine, şirketlerini üniversiteden yetkilendirilmiş olabilir imkânsız kurduklarını, beden geliştirmeyle ilgilenen ve baş döndürücü yüklenme dolayısıyla sakatlanan arkadaşları dolayısıyla hakeza ortak uygulayım bilimi ihya neticesinde aldıklarını söyledi.

Cihazın kestirmece 6 salname Ar-Ge neticesinde ortaya çıktığını tamlayan Ertan, "Biz, elektromiyografi sensörleri (EMG) teknolojisi geliştiriyoruz. EKG'ye iyice benzeri ortak teknoloji. Kalp ritmini ölçmeye hadim EKG nice ad kabilinden biliniyor. EMG de kasın elektriksel aktivasyonunu ölçmeye hadim sensörler. Bu teknolojiyle meraklı sporcuların karşı idman öncesinde sensörler yapıştırılıyor. Daha sonradan kaslarının ne derece güçlü, ne derece kuru olduğu, karşı ne derece ağırlık binmiş bulunduğu ve ne derece bitap bulunduğu üzere analizler yapıyoruz. Buradan da sakatlıklarının önüne geçmeye çalışıyoruz ve idman performanslarına değgin birtakım dijital, dijital veriler sunuyoruz." dedi.

"Önceliğimiz sakatlıkları önden kestirim etmek"

Ertan, geliştirdikleri değişen teknolojinin dü ayrımlı tasarruf hedefi olduğuna ayraç ederek şöyleki konuştu:

"Birincisi, sporcuların performanslarını izlem ederek hem o performansın yoğunlaştırılmasını sağlıyoruz bununla birlikte sakatlığı yasaklayıcı birtakım algoritmalar sunuyoruz. Hangi kasların, ne derece bitkin olduğuna bakıyoruz. Ona göre, 'Sporcunun bu kası güçsüz, burayı geliştirmesi lazım.' ve ya 'Bu antrenmanda buraya fazla yükleniyor.' diyoruz. Birinci önceliğimiz sakatlığı önden kestirim edebilmek. İkinci kendisine da hastalıklı sporcunun sahaya dönmesini er kılmaya çalışıyoruz. Sporcuların sahaya devir süreçlerinde esasen sakatlanma riskleri iyice yüksek. Tam kendisine amade olduktan sonradan bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu, sporcuların başarısını fazla etkiliyor. Sporcular ağırbaşlı maaşlar alıyorlar. Hem yersiz ödenen maaşlar kulüplere ağırlık bununla birlikte otama harcamaları ağırbaşlı nukut tutuyor. Dolayısıyla esasta iş kaybını minimuma indirmeye çalışıyoruz."

İngiltere'de de ofisleri bulunduğunu ve önceliklerinin toptan piyasa bulunduğunu kail Ertan, "Şu anda İngiltere Premier Lig'de nice spor kulübüyle geçim yapmış durumdayız. İngiltere ve Avrupa'daki iri liglere yatırımlarımızı artırıyoruz. Hedef kitlemiz kendisine esasta orayı belirlemiş durumdayız. Dünyanın ve İngiltere'nin önde mevrut kulüpleri cihazımızı kullanıyor. Neredeyse rastgele idman önceleri ve sonrasında ve ya sakatlanmış sporcuların takiplerinde bizim cihazlarımızdan yararlanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Ertan, cihazın önceki kendisine futbolda münteşir kendisine kullanıldığını fakat İngiltere'de ragbi takımlarından da ağırbaşlı uyanıklık görmeye başladıklarını dile getirerek, "Düzenli müşterimiz bulunan futbol ve ragbi takımları var. Şu anda NFL ve F1 takımlarıyla da yazışma halindeyiz." bilgisini verdi.

Teknolojilerinin topu topu spor dallarında ferah ferah kullanılabileceğini vurgulayan Ertan, cihazdaki sensörlerin, sporcuların izlem edilmesi müstelzim adale gruplarına uygulandığını ve maksut alana yerleştirilebildiğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Berfin Özek kimdir? Berfin Özek olayı nedir?

2021-12-13 08:53 - Gündem

Melih Gökçek, kendisine tahsis edilen zırhlı aracı teslim etti

2021-12-14 16:45 - Politika

Şehit İdris Aksöz’ün cenazesi helallik için baba ocağına getirildi

2021-12-10 21:53 - Gündem

TURKOVAC Faz-3 faaliyetlerinden müjdeli neticeler geliyor

2021-12-10 12:18 - Sağlık

Baba mesleği kırtasiyeciliği büyüten iş kadını 65 ülkeye dış satım yapıyor

2021-12-12 15:15 - Yaşam

Laboratuvar analizleriyle asıl 'gök taşlarını' belirliyorlar

2021-12-08 13:36 - Teknoloji

Kripto paraların güvenliği 'donanım cüzdan'a emanet

2021-12-12 11:14 - Ekonomi

Görselleri doğru yorumlayan başarılı olur

2021-12-08 13:07 - Eğitim

TARSİM’den İspanya ve Makedonya temasları

2021-12-10 13:14 - Ekonomi

Fedakar çiftçi 'komşuları dokunca görmesin' diyerek kendini alevlerin arasına attı

2021-12-09 15:08 - Yaşam

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da iştirak içi belgeleri inceleyecek

12:07 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı düzem ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:08 - Teknoloji

Baykar'ın deprem alanına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:10 - Teknoloji

Baha ve Poyraz arama-kurtarma ekiplerinin "gözü" oldu

14:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem