Havacılık lisesi öğrencileri TEKNOFEST'e 'savaşan İHA' ile katılacak

Samsun'da Göktürk Havacılık Lisesi öğrencileri, 2022'de Samsun merkezli gerçekleştirilecek TEKNOFEST düşüncesince savaşçı İnsansız Hava Aracının (İHA) prototipini geliştirdi.

Teknoloji - 2 yıl önce

Samsun

Samsun Göktürk Havacılık Lisesi öğrencileri, 2022 senesinde Samsun merkezli gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) düşüncesince şimdiden kolları sıvadı.

İHA eğitmeni Cihan Alsoy ile atölyeye giren 12 öğrenci, TEKNOFEST düşüncesince savaşçı İnsansız Hava Aracının (İHA) prototipini geliştirdi.

Okul Müdürü Enver Masum Şahin, AA muhabirine, 2022 senesinde Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak TEKNOFEST'e ekol adına hazırlandıklarını söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nin biricik havacılık lisesi olduklarını tamlayan Şahin, elan evvel afiyet ve havacılık lisesi adına 4 sene pedagoji bilimi verdiklerini, sonuç dü senedir çabucak havacılık lisesi adına eğitimlerini sürdürdüklerini anlatım etti.

Okullarında 90 mektepli bulunduğunu kaydeden Enver Şahin, "Okulumuzda havacılık dalında encam derecede pedagoji bilimi veriyoruz. Uçak teknisyeni, tayyare beden ve motoru, İHA eğitimi ve pilotaj eğitimleri veriyoruz. Mezun olanların tayyare teknisyeni ve bire beraberinde sürede İHA pilotu adına izinli ediyoruz. Aynı sürede iş güvenceli pedagoji bilimi veriyoruz. Mezun bulunan öğrencilerimizi istediklerinde İstanbul'da hususi beraberinde havacılık şirketinde yaptığımız barışma gereği işe yerleştiriyoruz." dedi.

TEKNOFEST'in ulusal uygulayım bilimi hamlesinin en elleme yansımalarından birisi bulunduğunu anlatım fail Şahin, "Ekip adına iddialıyız. TEKNOFEST'te birincilik elde edeceğimize inanıyorum. Bunun düşüncesince hararetli düzen beraberinde biçimde hazırlanıyoruz. Savaşan İHA geliştirdik. Okul adına iha, savaşçı iha, robot ve elektrikli anahtar kazanmak az daha 4 ayrı kategoride 5 dalda yarışmalara hazırlanıyoruz." niteleyerek konuştu.

İHA eğitmeni Cihan Alsoy da TEKNOFEST'e ev sahipliği meydana getirecek Samsun'da en elleme dereceyi elde edeceklerine inandıklarını dile getirdi.

Öğrencilerle baş başa savaşçı İHA tasarladıklarını ve prototipinin müheyya bulunduğunu özetleyen Alsoy, şunları kaydetti:

"Tasarladığımız İHA, radara yakalanmama ve bol olma niteliği taşıyor. Yarışma şartlarını olağandan sağlıyor. Yarışma zımnında nice hususi durumunu gömülü tutuyoruz. İki ayda tasarımını ve çizimini yaptık. Yaklaşık dü ayda da beden tarafını tamamladık. Aviyonik sistemlerini yerleştiriyoruz. TEKNOFEST'te ön eliminasyon raporlama tarafını aşırı şen geçeceğimizi umuyorum. Çok fonksiyonlu bulunan ve sentetik zeka geliştirilen İHA, çabuk uçuşunun yanı esna belirlenen noktalara ağırlık bırakma, erinç rakibe kilitlenme, bulunduğu yerden kalkma ve bulunduğu yere vaz kabil nice özelliğe sahip. Yaptığımız öteki manken ve emek harcamaları şimdilik duyurulmayan tutuyoruz. Bu konkur ile hem okulumuzun hem de Samsun'un ismini duyuracağız."

Öğrenciler ise tasarladıkları İHA ile iddialı olduklarını bunun düşüncesince yanlışsız adına çalıştıklarını belirttiler.

Haftanın Öne Çıkanları

Usta oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti

2021-12-20 17:23 - Gündem

Danilo şef tek celsede boşandı

2021-12-15 15:20 - Magazin

Ünlü şef Somer Sivrioğlu boşandı

2021-12-22 11:54 - Magazin

Dubai Emiri Al Mektum, eski eşi Prenses Haya'ya 550 milyon sterlinden fazla tazminat ödeyecek

2021-12-21 22:59 - Dünya

Turkcell ev-yaşam ürünlerinde portföyünü genişletti

2021-12-17 12:50 - Ekonomi

Togg'un toy logosu anlaşılan oldu

2021-12-18 15:14 - Teknoloji

Gündüz yaşam evleri, alzaymırlıları rehabilite ediyor

2021-12-20 11:39 - Sağlık

Havacılık lisesi öğrencileri TEKNOFEST'e 'savaşan İHA' ile katılacak

2021-12-22 14:05 - Teknoloji

Hollanda yılbaşı öncesi kapanmaya gitti

2021-12-18 22:00 - Dünya

Kırgızların derinlemesine ömürlü halısı 'şırdak' iklim haricinde alıcısını arıyor

2021-12-18 16:35 - Dünya

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da iştirak içi belgeleri inceleyecek

12:07 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı düzem ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:08 - Teknoloji

Baykar'ın deprem alanına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:10 - Teknoloji

Baha ve Poyraz arama-kurtarma ekiplerinin "gözü" oldu

14:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem