Domenec Torrent: "Amacım uzun yıllar Galatasaray'da kalmak"

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, sarı-kırmızılıları strateji fail iletişim araçları mensuplarıyla icra ettiği lakırtı toplantısında uzun yıllar Galatasaray'da kalmak istediğini söyledi. Torerent, sonuç günlerde 30'un üzerinde topçu izledikleri de anlatım etti.

Spor - 2 yıl önce

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki alıştırma evveliyat iletişim araçları mensuplarıyla indinde lakırtı toplantısı gerçekleştirdi. 'Gelir gelmez çelimsiz müddette üç grup maçına çıktınız. Sonuçlar elleme gelmedi. Şimdi indinde hafta sonu karşılaşma oynanmadı. Bu ara size elbette geldi' sorusuna Torrent, "Buraya gelirken ne olduğunu, takımın 7 günde 3 pik çıkacağını biliyorduk. Kimse bizi kandırmadı. 7 günde 3 karşılaşma kuşkulanmak ülkü indinde baş değil. Ama bunu biliyorduk ve ikrar ettik. Sonrasındaki hukuk müsabakasını unutabilirsiniz. Benim düşüncesince aldatmaca üstelik değil. Yoğun antrenmanlar adına indinde maçtı. Elimizde hemen dü kesici ve indinde 6 düzen vardı. Farklı denemeler yaptık. Bartuğ'u katkısız bekte, Taylan ve Omar'ı stoperde kıymetlendirmek istedik. Oynadığımız üç grup maçıyla ilişik matbuat toplantılarında konuştum. İlk karşılaşma 30-35 dakika elleme oynadık. Skoru 2-0 yapabilecek penaltıyı kaçırdık. İkinci nısıf alışılagelen sıfır kontrataklarla karşılaştık. Rakibin ucu ucuna kazandığını söyleyebileceğimiz indinde maçtı. Kasımpaşa maçında önceki yarının uzatmalarında el birliği golünü yedik. Son gol de gine uzatmalarda geldi. Üçüncü maçta lidere erinç ürün adaletli değildi. Son dakikalarda neler bulunduğunu yeryüzü biliyor. Sonuçta elimizden kaydı maç. Futbol günün böylelikle netice ile alakalı. Biz oyunu çözümleme ederiz fakat dışarıda az elan yeryüzü skoru çözümleme ediyor" sanarak yanıt verdi.

"Galatasaray takımı, halden çıkabilir"

Süper Lig'de ehemmiyetli takımların normalde 6-7 ecnebi ile oynadıklarının kail Torrent, "Biz üç maçın ikisine 7 Türk futbolcuyla başladık. Hepsi de baş döndürücü kaliteli. İki forvetimiz dışarıda. İsmail'i ürün maçta oynatmamamız esirgeme amaçlıydı. Fatih'i kullandık fakat ürün maçta ve hukuk maçında hataları oldu. Burada sorunumuz mevcut diyebiliriz. 9 numaralar, Babel, Feghouli ayrımlı sebeplerle birlik yararlanamadığımız isimlerdi. Ama bunların hiçbirinin mazeret adına algılanmasını istemiyorum. Galatasaray takımı, Galatasaraylı futbolcular bu halden çıkabilir. Daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz" biçiminde konuştu.

"Bir biçem gerçekleştirmek düşüncesince devir gerekiyor"

Türk ayak tamamı atmosferi üzerine gözlemlerini aktaran Domenec Torrent, "Çok çelimsiz indinde süredir buradayım. Aldığım his, Türk futbolunun baş döndürücü elleme bulunduğu yönünde. İyi futbolcular bulunduğunu rakipleri incelerken gördüm. Teknik erkeklerin da baş döndürücü elleme fikirleri var. Son günlerde sıradaki rakibimiz Alanya'yı inceledik. Geriden baş döndürücü elleme aldatmaca kuruyorlar. 6-7 aktör kaleciyle baş döndürücü elleme oynuyor. Sizi üzerlerine çekip kontralara çıkıyorlar. Neyi, elbette gerçekleştirmek istediklerine değgin baş döndürücü kesin fikirleri var. Benim ürün 10-11 senedir çalıştığım takımlarda da gerçekleştirmek istediğim bu kesin fikri oturtmak. Ama ne derece devir içerisinde? Bu, kendiliğinden olmuyor. Işığı açıp durdurmak derece emeksiz değil bu iş. Bir biçem gerçekleştirmek düşüncesince devir gerekiyor. Bir beceri yönetmen düşüncesince mevsim evveliyat çağa cemaat kızarmak baş döndürücü önemli. Bunun bizde olamayacağını biliyorduk. Şu anda önceliğimiz oyuncularımızın şen olabileceği ve benek kazanacağı oyun. Gelecek mevsim ise, mevsim evveliyat kampı baş başa geçirerek oyuncularımızı dünkü düzene kandırma edebiliriz. Zamanla ve antrenmanla oyuncuyu elan kandırma buyurmak mümkün" değerlendirmesinde bulundu.

"Seneye 4 Türk topçu oynatma zorunluluğu Türk Milli Takımı düşüncesince olumlu"

Bu mevsim 8+3, dünkü sezonda 7+4 olacak ecnebi kuralı düşüncesince ise Torrent şu değerlendirmeyi yaptı:"Yabancı kuralını kesin halde biliyorum. 10'un üzerine Türk oyuncumuz var. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da oynayabilecek kalitedeler. Önümüzdeki sezona, dünkü kurala anık olabilecek ekibe sahibiz. Seneye 4 Türk topçu oynatma zorunluluğu Türk Milli Takımı düşüncesince olumlu. Genç Türk futbolcular elan baş döndürücü oynama şansı bulacaklar."

"Üç esas prensibim var"

Oyun anlayışı, ayak tamamı felsefesi üzerine bilgelik verici Torrent, "Çalıştığım ekipler süresince Barcelona, Bayern, Manchester City bambaşka indinde çizgiydi, fakat New York örneğin o derece yüksek değildi ve orada giderek baş döndürücü elleme işler yaptık. Üç esas prensibim var: Rakip topa cemaat olduğunda gittikçe baskı; tamamı kaybettiğimizde arka çekilmemek ve tez arka kazanmaya çalışmak, rakip nısıf sahada arka alırsak baş döndürücü acul hücum; zat nısıf alanımızda arka alırsak, kesin resmi görene derece tamamı tutmak. Ben ve ekibim herkes bunları sahada uygulatmaya çalışıyoruz. Oyuncularla elbette. Hiçbir beceri yönetmen oğan değil. İyi indinde kadrosu olması lazım. Oyuncuları kandırma etmesi lazım. Hatlar arasını oynama ayrıcalığı bulunan oyuncular da olmalı. Galatasaraylı oyuncular durumun kesin biçimde farkındalar. Çok şişman indinde edisyon var. Galatasaray kabil şişman kulüplerde doğal. Şu anda indinde ehemmiyetli bekçi da o derece gol yememek. Gol yemeden karşılaşma doğrultmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Kimsenin noktayı güvence değil"

Edindiği izlenime göre, şahısların rotasyona baş döndürücü öğür olmadığını tabir fail sarı-kırmızılıların beceri direktörü, "Kaleciler dışarı 20 oyuncun mevcut ise ve bunlardan 13-14'ünü kullanıyorsan, o devir 20 oyuncun yoktur, 13-14 oyuncun vardır. Diğerlerini kaybedersin. 7 günde 3 karşılaşma yapmamız gerekti. Patrick van Aanholt 4 günde dü karşılaşma yaptı. Sonra Ömer ile oynadık. Ondan da baş döndürücü memnunum. Hangisinin oynayacağını söylemem. Kimsenin noktayı güvence değil. Her devir antrenmandayım. Sürekli gözlemliyorum. Oyuncunun elbette bulunduğunu biliyorum. New York'ta da bunu yapıyordum ve muvaffakiyet geliyordu. Herkes oynayabileceğine odaklanmıştı. Elbette 7-8 çakılı olabilir. Ama nitelikleri benzeri olanları değiştirmelisin. Böylece ihtiyacımız olduğunda yeryüzü anık olur" dedi.

"Son günlerde 30'un üzerine aktör gözlemledik"

Torrent, transferler ile alakalı sorulara ise, "Transfer bitmeden bahsetmek istemiyoruz. Son günlerde 30'un üzerine aktör gözlemledik. Her devir ayrımlı sebeplerden vaziyetleri değişti. Transfer gerçekleşene derece konuşmam. Pena'yı soruyorsunuz fakat sözleşme imzalandı mı, gördünüz mü? Ben sona erdi gözüyle bakılan sağlam baş döndürücü transferin ürün anda sade indinde güçlük yüzünden gerçekleşmediğini gördüm. Bu sebeple para aktarımı bitmeden konuşmam. Ama şurası söyleyebilirim. İlk şık benim düşüncesince de, pakt düşüncesince de Türk kaleciydi. Ama alışveriş her neyse o! İkincisi, bu kaleci doğacak sezondan itibaren Ter Stegen'in peşinde ikinci kaleci olacak. Avrupa'nın en elleme güre kalecilerinden biri. 18, 19, 21 gözyaşı altında ulusal oldu. La Liga'dan sağlam baş döndürücü öneri geldi. Barcelona hepsini arka çevirdi. Çünkü baş döndürücü güveniyorlar. Barcelona'dan nice adamla konuştuk. Kendisi de mevrut tekliflerle değil, hemen Galatasaray'ın teklifi ile ilgilendi. Aklında indinde düzen alternatif Galatasaray idi. Kaleci antrenörümüz 6-7 yıl onunla çalıştı. 22 yıl Barcelona'dan etkin indinde antrenör. Önümüzdeki mevsim nice maçta onu Barcelona kalesinde göreceksiniz. 6 maaş konuşulmasının sebebi, doğacak mevsim Barcelona'nın ona gereksinimi olması. Muslera'nın durumunu, 1-1,5 ayak tabanı oynayabileceğini isteyerek geliyor. Buna rağmak bu düzlük okumaya çıktı" cevabını verdi.

"Omar herhangi indinde antrenmanda ne derece meraklı bulunduğunu gösteriyor"

Norveçli topçu Omar Elabdellaoui'nin vaziyeti düşüncesince ise Torrent, "Bir senedir oynamıyor. Çok baş döndürücü elleme antrenmanlar çıkarıyor. Fizik ve mental adına baş döndürücü iyi. Elbette indinde ritm düşüklüğü ayırt ediliyor. Dostluk maçında o da baş döndürücü yorgundu. Herkes öyleydi. Trabzonspor maçında verdikleri tepkileri göremedik. Zaten o devir bunu durmak imkansızdı. Omar herhangi indinde antrenmanda ne derece meraklı bulunduğunu gösteriyor. Vücuduna ihsan kabil bakıyor. İki haftaya % 100'e gelecektir” biçiminde konuştu.

Domenec Torrent, Kaptan Arda Turan ile antrenmandaki ısıdam fotoğrafları ve onunla UEFA Kupası kazanmayı manzara yazar etmediği sorusuna, "Ben hemen indinde ahir maçı kazanmayı manzara ettim. Sonra da indinde sonrakini Arda da, bütünü de elan ileriye gidecekler. Oyuncular benim ailem. Eşim ve çocuklarımdan baş döndürücü onları görüyorum. Onlarla devir geçiriyorum. Onlardan beklentim yüksek. Babalarıymış kabil yaklaşan oluyorum, detaylara giriyorum. Bazen babalar da oğullarını beklentileri çerçevesinde zorlar. Ben daima hakeza çalıştım. Sen onlara, onlar da sana indinde şeyler katarsınız" biçiminde yanıt verdi.

"Adım etap gelişeceğiz"

Galatasaray'daki hedeflerini açıklanan Torrent, "Şu an boyut elleme değil. Hızla karşılaşma kazanmalıyız. Daha sonradan nereye derece gidebiliriz, bakarız. evvel şu huzursuz ortamdan çıkalım. Sonra UEFA'yı düşünebiliriz. Adım etap gelişeceğiz" dedi.

"Kerem ve 3-4 aktör var, Avrupa'da ferah ferah oynayabilecek"

Milli futbolcunun Kerem Aktürkoğlu üzerine da mütekellim 59 yaşındaki beceri adam, "Kerem ve 3-4 aktör var, Avrupa'da ferah ferah oynayabilecek. Göreceksiniz, herhangi indinde yıl elan indinde tomar aktör gidecek Avrupa'ya Burada herhangi indinde bilinçlilik baş döndürücü acul oynanıyor. Doğal kabiliyet adına baş döndürücü donanımlı. Ama kendisini geliştirmesi müstelzim yönleri de var. Sezon evveliyat kampında bunları çalışabiliriz kendisiyle Mesela katı tamamı alınca, Kerem onun koridorunda yüzünü beke dönüyor. Yolu kapatıyor ve sırtını rakip kaleye dönmüş oluyor. Bazen katıksız kabiliyetleri ve süratiyle buradan çıkabiliyor. Ama bekle ayrımlı koridorlarda bulunmalı. Biri içerideyse, o dışarıda O devir elan indinde tomar seçeneği olur. Elbette baş döndürücü hızlı, birebirde, düet mücadelede baş döndürücü kaliteli" değerlendirmesinde bulundu.

"Pep Guardiola, 'İstanbul kusursuz ötesi' demişti"

Torrent, ailesi ve İstanbul üzerine da şunları anlattı:"Eşim dört günlüğüne geldi. Daire bakıyoruz. Oğlum Avustralya'da okumaya başlayacak. Kızım yurtta kalıyor. Erkek arkadaşı meraklı basketçi ve Türk takımlarıyla karşılaşma hazırlamaya biraz defa geldi İstanbul'a Arkadaşlarımdan da elan ilkin İstanbul'a baş döndürücü mevrut var. Pep Guardiola da gelmişti. Bana 'İstanbul kusursuz ötesi' demişti. Benim eksiksiz günüm burada, tesiste geçiyor. Sabah 08.00'den, arada indinde 21.00'e derece çalışıyoruz. Dolayısıyla şehri elan göremedim. Ama sokakta yahut restorana gittiğimizde şahısların dehşet ısıdam yaklaşımları baş döndürücü etkileyici."

"Amacım Galatasaray'da uzun yıllar kalmak"

'Uzun müddet duracak mısınız?' sorusuna Domenec Torrent, "Teknik adamlar bavulları daima anık yaşar. İşin hakikatı bu. Çünkü futbolda nedenlere değil, neticeye bakılır. Ben 'Sezon evveliyat çalışmayacağım grup almam' diyordum. Ama bazısı takımlara 'Hayır' diyemezsiniz. Galatasaray onlardan biri. Amacım uzun yıllar burada kalmak. Doğru işler gerçekleştirmek düşüncesince çalışıyoruz. Uzun yıllar kalırsak pakt de mutlu yaptığımız işlerden, tığ de memnunuz demektir. Bazı ecnebi beceri adamlar düşüncesince çalışmış bulunduğu toprak ayırt etmez, 'Ha burada çalışmışım, ha şurada' derler. Ben hakeza değilim. Aidiyet hissederim. Şu anda bu derece başağrısı bulunmasına rağmak kulübün bana erinç sıcaklığı baş döndürücü güzel. Galatasaray'ın beceri direktörü olmak, indinde düzlük okumadan ziyade, indinde punt Türkiye haricinde Galatasaray'ın ne derece ehemmiyetli bulunduğunu biliyor musunuz? Türk futbolu, Türk ekibi dediğinizde akla önceki Galatasaray geliyor. Başka kulüpler de mevcut bildik fakat ilki Galatasaray. Bu kulüpten bahsettiğinizde eksiksiz evren tanıyor. Avrupa'da yürek kazanmış, 4 açık biricik takım" dedi.

Oğuzhan Ort

Haftanın Öne Çıkanları

Kangal köpeği şita aylarını elan baş döndürücü seviyor

2022-01-28 19:02 - Yaşam

Karlı metodları aşıp, aşılıyorlar

2022-01-27 14:42 - Gündem

Sıla'nın hayatı adeta elektriğe bağlı

2022-01-31 10:05 - Sağlık

Kırklareli'nde longoz ormanlarındaki göller buz tuttu

2022-01-28 10:41 - Gündem

Domenec Torrent: "Amacım uzun yıllar Galatasaray'da kalmak"

2022-01-31 21:29 - Spor

Bakan Kurum: Dünyadan beklentimiz dezavantajlı devletlere muktezi desteklerin dört başı mamur verilmesidir

2022-01-28 15:07 - Gündem

Kibar Holding, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kılavuzu yayımladı

2022-01-31 14:35 - Ekonomi

Besicilerin ıslahat etmiş olduğu Akkaraman koyunlarında koşa mevlit payı arttı

2022-01-28 16:13 - Ekonomi

Antalya Kaş'ta kar yağışı çarpıcı oluyor

2022-01-24 23:55 - Gündem

Beklenen kar İstanbul'u tutsak aldı

2022-01-25 09:13 - Gündem

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino hakkında "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:07 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:07 - Spor

Hentbolda maksat 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak

13:08 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları amacı düşüncesince çalışıyor

15:06 - Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

23:07 - Spor

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem