Çin, sınırlarını açarken salgından fikir fail ülkeler, yolculara müteveccih tedarik alıyor

Çin'de Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle küsurat olaylar ve kitlesel yayılmadan ide duyan baş döndürücü sayıda ülke, bu ülkeden doğacak yolculara müteveccih tedbirler alacağını bildirdi.

Sağlık - 1 yıl önce

Pekin

Pekin yönetiminin Kovid-19 politikasındaki doğrultu değişikliğiyle diyar dışı gezi kısıtlamaları ve hudut tedbirlerinin kaldırılacağını açıklamasının arkası esna aralarında ABD, Hindistan, Japonya, İtalya ve Malezya'nın bulunduğu ülkeler, Çin ve bölgelerinden gezi fail yolculara test uygulanması ve keyif durumlarının izlenmesine müteveccih tedbirleri duyurdu.

ABD, Çin anne karasından ve Hong Kong ile Makau hususi yönetsel bölgelerinden doğacak yolcuların varışlarında sonuç dü günde mamul PCR testinin menfi sonucunu teşhir şartı getireceğini açıkladı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, başkaca Amerikan vatandaşlarının Çin ve bölgelerine seyahatlerine değişmeyen verirken virüs riskini değerlendirmelerini başvuru etti.

Hindistan Sağlık Bakanı Bharati Pravin Pawar, Çin'in yanında Japonya, Güney Kore, Tayland ve Hong Kong'dan test kararı arz zorunluluğu getirirken yolcuların, illet belirtisi göstermeleri yahut varışta yapılacak herhangi birlikte testlerde virüse rastlanması biçiminde karantinaya alınacağını belirtti.

Japonya da Çin anne karasından mevrut yolculara varışta test yapılacağını, kararı fazlalık olanların 7 çağ karantinada kalacağını duyurdu. Tokyo yönetimi, başkaca Çin anne karası ile Hong Kong ve Makau'dan Japonya'ya uçuşlara sınırlama getirerek Tokyo'da dü Osaka ve Nagoya'daki birer havaalanına müteveccih seferlere müsaade vereceğini bildirirken iklim yolu şirketlerinden kere sayılarını arttırmamasını istedi.

İtalya ise Çin'den doğacak yolculara varışta antijen testi uygulanacağını, virüs varyantlarının takip edeni şartıyla numunelerin DNA analizlerinin yapılacağını açıkladı. Milona'nun Malpensa Havalimanı'nda Pekin ve Şanghay'dan mevrut yolcuların test edilmesine başlandı.

Malezya da test kararı fazlalık yolcuların sayısal kendisine izlem edileceğini ve evde tıbbi denetleme altında kalmalarının isteneceğini duyurdu.

Çin ile komut ihtilafı içerisindeki Tayvan ise Çin'den aracısız uçuşlarla yahut çokluk aşkın adalardan araba vapuru seferleriyle doğacak yolculara varışta PCR testi yapılacağını bildirdi.

- Avustralya ve Endonezya arttırma tedbire icap görmüyor

Avustralya ve Endonezya üzere bazısı semt ülkeleri, Çin'den doğacak yolculara müteveccih arttırma tedarik ve kısıtlamalara icap görmediklerini bildirdi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Çin'den doğacak yolculara geçerli kuralları değiştirmeyeceklerini belirterek, "Bu mevzuda gezi tavsiyesinde birlikte başkalık bulunmayan ancak hali izliyoruz, Kovid'in Avustralya'da ve hayattaki etkilerini değerlendirmeye bitmeme ediyoruz." dedi.

Endonezya da bulunan kurallarda başkalık ika planının olmadığını belirtti. Ülke, diyar dışından mevrut yolculardan dü düze aşılanmış ve faziletli biberli belirtisi göstermeyenlere test zorunluluğunu mayısta kaldırmıştı. Kovid-19 Görev Gücü Sözcüsü Wiku Adisasmito, "Mevcut politikayı dönmek düşüncesince acele zaruret bulunmayan ancak hali izlemeyi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Tedbir edinmeyi planlayan ülkeler

İngiltere ve Filipinler'in ise bazısı tedbirler edinmeyi düşündüğü bildirildi.

İngiliz gazetesi Daily Telegraph, hükümetin Çin'den mevrut yolculara mecburi test müdahale bazısı engellemeler uygulamayı değerlendirdiğini, içişleri, eriştirme ve keyif bakanlıklarından yetkililerin ahit yapacakları görüşmede tedbirlere değişmeyen vermesinin beklendiğini kanıt etti.

Filipinler'de ise Ulaştırma Bakanı Jaime Bautista, bu mevzuda aşkın sakınımlı olduklarını, topyekun haram olamasa da test şartı üzere bazısı önlemler alabileceklerini açıkladı.

Yurt dışı gezi engellemelerinin kaldırılacağı duyurulmuştu

Çin'de Ulusal Sağlık Komisyonu, 26 Aralık'ta Kovid-19'un 8 Ocak 2023'ten itibaren "A kategorisi müstevli hastalık" kendisine ele alınmasına sonuç verileceğini, Sınır Sağlığı ve Karantina Yasası layıkıyla geçerli kısıtlamaların kaldırılacağını duyurmuştu.

Ülkede Kovid-19 salgını dolayısıyla askıya tahsil edilen geçişlik ve ara sınav işlemleri baştan başlatılırken arsıulusal uçuşlara getirilen engellemeler kaldırılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Fransa’da öldürülen 19 yaşındaki Türk gencin cenazesi Türkiye’ye uğurlandı

2022-12-26 21:06 - Dünya

Öğretmenlerin "çam sakızı güdücü armağanı" sloganı ülke genelinde yanıt buldu

2022-12-26 13:07 - Yaşam

Erzincan Depremi'nde 83 sene evvel hayatını yitirenler unutulmadı

2022-12-27 13:07 - Yaşam

Fas'ta akıbet müşterek yılda 32 binden aşkın düzensiz göçmen yakalandı

2022-12-23 18:09 - Dünya

Hülya Avşar'dan yeni klip yorumu

2022-12-24 18:07 - Magazin

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan dünkü asgari ücret açıklaması

2022-12-25 16:07 - Ekonomi

Dünyanın en saf tuzları arasında: Çankırı kaya tuzu hiçbir ağır metal barındırmıyor

2022-12-23 10:07 - Sağlık

NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü KFOR’dan "silah sesleri" açıklaması

2022-12-26 09:05 - Dünya

İptal randevuların yeri dolduruldu, ayda 5 bin 500 hastaya daha bakıldı

2022-12-22 17:07 - Sağlık

Dezavantajlı çocuklar, spor yaparak zeval ve zeval ortamından korunuyor

2022-12-26 12:07 - Yaşam

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:08 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

21:07 - Sağlık

ABD'nin Hatay'da kurduğu sahra hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi

20:07 - Sağlık

'Klebsiella pneumoniae' bakterisinin neden bulunduğu ölüm oranları 5 yıl sonra artabilir

18:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem