Batı Karadeniz'in dinlence beldeleri bayramı mahmul geçirdi

Tarihi yapıları ve saf güzellikleriyle adlı sanlı Bartın'ın Amasra, Karabük'ün Safranbolu ve Düzce'nin Akçakoca ilçelerinde Ramazan Bayramı'nda kesafet yaşandı.

Yaşam - 2 yıl önce

Karabük/Bartın/Düzce

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, güreşçi köprüsü ve konakların ortak tane güzelliğinde ağmak arzu edenler kabilinden yeğleme edilen Safranbolu'da, sefa zımnında 18. ve 19. çağ ile 20. çağ başlarında nesir edilmiş konak, barıncak ve otellerin kâffesi doldu.

"Dünyada en elleme masun önceki 20 kent" ortada yayınlanan ilçe, sefa boyunca bilhassa İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak'tan edinmek az daha diyar ortamında ve diyar dışından tahminî 100 bin ziyaretçi ağırladı.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, AA muhabirine, Safranbolu'nun ülkenin ehemmiyetli "kültür turizmi" merkezlerinden bir tanesi bulunduğunu söyledi.

İlçede bilhassa hafta sonları ile resmi ve dini bayramlarda sıklık yaşandığını aktaran Ergüder, "Hafta sonu ile birleşerek 5 güne çıkan sefa tatili Safranbolu'da esasen yüzümüzü güldürdü. Pandemi öncesinde yer aldığı az daha 'iğne atsan yere düşmez' tabiriyle Safranbolu nefes kesici bir duruma geldi. Yaklaşık 100 bin turistin geldiğini kestirim ettiğimiz ilçedeki konaklama sahalarında arazi yoktu, sokaklar kalabalıktı. Bu bizleri baş döndürücü bahtiyar etti, esnafımızı, otelcimizi, lokumcularımızı... İş yapan, üreten elleme günlere döndü Safranbolu." diyerek konuştu.

Akçakoca'nın nüfusu 3 katına çıktı

"Batı Karadeniz'in incisi" kendisine adlandırılan, 38 kilometrelik yaka şeridine ve 3 gökçe bayraklı plaja eş Düzce'nin Akçakoca ilçesi de Ramazan Bayramı'nda ziyaretçilerin yol uğrağı noktaları ortada yerini aldı.

Yeşil ve mavinin buluştuğu, Ankara ve İstanbul az daha dü ana kent kentin ortasında mevcut ilçe, mevki il ve ilçelerden mevrut günübirlikçi tatilcileri de ağırladı.

Otel ve pansiyonların yüzdelik 100 doluluk oranıyla işlev verdiği ilçede, tahminî 40 bin bulunan zat bayramda 3 kıvrım artma gösterdi.

Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Rıza Çakar, AA muhabirine, Ramazan Bayramı yoğunluğunun işletmecilerin beklentisini karşıladığını söyledi.

Esnafın yoğunluktan kıvançlı kaldığını aktaran Çakar, "Otellerimizin doluluk oranında beklediğimiz seviyelere ulaşıldı. Havaların devir hin yağışlı bulunmasına karşın domestik turistler ilçemize ziyaretlerini yaptı." dedi.

Çakar, yaz sezonuna hazırlandıklarını dile getirerek, yaz devrinde de buna benzeşim ortak çabukluk beklediklerini kaydetti.

Amasra tahminî 50 bin isim ağırladı

Tarihi yapıları, natürel güzellikleri ve aş damı kültürüyle adlı sanlı Bartın'ın Amasra ilçesini de bayramda 50 bin isim görüşme etti.

Amasra Kalesi ile 2015'te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen, dokunulmamış koyları, ak pak kumsalları, az eğri denizi ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin beraberinde balık ağırlıklı aş damı kültürüyle domestik ve ecnebi turistlerin beğenisini çekici Amasra, bilhassa Ankara, İstanbul ve İzmir az daha illerden baş döndürücü sayıda ziyaretçi ağırladı.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, AA muhabirine, Helenistik çağdan Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine denli baş döndürücü sayıda zamanı eserin bulunmuş yer aldığı ilçenin, turistlerin beğenisini çektiğini söyledi.

Resmi ve dini tatillerde bilhassa Ankara ve mevki illerden baş döndürücü sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını tamlayan Çakır, "Ankara'nın en andıran sahili ve İstanbul'a yakınlığıyla iri şehirlerdeki kişilerin tercihi bulunan Amasra, küsurat ortak ivmeyle değme sefa ağırbaşlı sıklık yaşıyor. Tarihi ve natürel güzelliğinin beraberinde balığı, salatası ve insanımızın misafirperverliğiyle ehemmiyetli gezim merkezlerinden bir tanesi bulunan Amasra, Ramazan Bayramı tatilinde de tahminî 50 bin isim ağırladı." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden 56 ülkeye im bağışı

2022-05-05 11:36 - Gündem

Tolga ve Atilla Gökova kardeşler, yelken tekneyle Türkiye'deki denizleri aşacak

2022-05-02 16:45 - Yaşam

Şehit Teğmen Talha Bahadır Yalova’da sonuç yolculuğuna uğurlandı

2022-05-04 20:28 - Gündem

Lise öğrencileri ecnebi sözcüklerin Türkçe karşılığını yarışmayla bulacak

2022-04-30 13:25 - Gündem

Salgın izolasyonu sonrası çocuklarda astım görülme sıklığı artabilir

2022-05-03 14:08 - Sağlık

Mescid-i Aksa'nın Osmanlı çağında belirlenen statükosu hala meri mi?

2022-04-29 14:00 - Dünya

Çin'de edinmiş olduğu iş fikriyle memleketinde üretimevi kurdu

2022-05-03 12:07 - Ekonomi

Ali Koç: "3 Temmuz ruhuna dönmenin zamanı geldi"

2022-05-03 19:17 - Spor

Bakan Çavuşoğlu: Venezuela ile 1,5 bilyon dolar hedefine ferah ferah ulaşacağımızı görüyoruz

2022-04-30 08:41 - Dünya

Boyları 5 santimetreyi geçmeyen küçük sebzelerin hasadına başlandı

2022-05-02 13:05 - Gündem

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da himaye altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname cümle lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara makul çadır üretiyor

21:07 - Yaşam

Balıkesir'de depremzede kadınlar geride bıraktıkları düşüncesince yardım seferberliğine katıldı

20:07 - Yaşam

Safranbolu'da kadın yangıncı eş meslektaşlarıyla dal omuza fariza yapıyor

19:08 - Yaşam

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem