USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zulüm gören anneler 28 Şubat'ı anlattı

Kadıköy İmam Hatip Lisesi önündeki başörtüsü eylemlerinde mektepli velilerine önderlik fail Emine Gülşen Tarakçı ile eylemlere katılmış olduğu düşüncesince 21 gündüz cezaevinde küsurat Makbule İbrahimoğlu, 28 Şubat'ta yaşadıklarını anlattı.

Zulüm gören anneler 28 Şubat'ı anlattı
28-02-2022 13:31
İstanbul

Kadıköy İmam Hatip Lisesi önündeki başörtüsü eylemlerinde mektepli velilerine önderlik fail Emine Gülşen Tarakçı, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 28 Şubat 1997'de meydana getirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası açıklayan kararlarla başlamış bulunan sürecin etkilerini levent boylu seneler hissettiklerini söyledi.

Kızları Zeynep ve Havva'yı iri müşterek isteyerek Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne kaydettirdiğini tamlayan Tarakçı, şöyleki bitmeme etti:

"İmam dil cambazı liselerinin eğitimini aşırı beğenerek kızlarımı bu okula kaydettim. Ta ki müşterek yıl sonrasına kadar. Sanki müşterek rüyadan uyandık. Bir güneş kızım aradı ve 'Anne bizi tüfeklerle okuldan çıkarıyorlar.' dedi. Koşarak okula gittim. 'Giremezsiniz.' niteleyerek bizi okula almadılar. 'Çocuklarınız başını açmazsa okula alınmayacaklar.' dediler."

28.02.2022 Zulüm gören anneler 28 Şubat'ı söyledi Kadıköy İmam Hatip Lisesi önündeki başörtüsü eylemlerinde mektepli velilerine önderlik fail Emine Gülşen Tarakçı ile eylemlere katılmış bulunduğu düşüncesince 21 güneş cezaevinde artan Makbule İbrahimoğlu, 28 Şubat'ta yaşadıklarını anlattı.

"Okul uğrunda kızlarımı beklemeye değişmeyen verdim"

Tarakçı, kızlarının yaşamış bulunduğu başörtüsü yasağının arkası sıra ferdî müşterek değişmeyen alarak ekol uğrunda beklemeye başladığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin kendilerine dirlik şiddete vasıl uygulamalarını özetleyen Tarakçı, şunları kaydetti:

"Benim hedefim hemen kızlarımı korumaktı. Ama hâlâ sonraları baktık ki iş aşırı kötüye gidiyor, ekol uğrunda kızlarımı beklemeye değişmeyen verdim. Bir güneş astım krizim tuttu. Polis bırakmıyor ki dem açıcı ilacımı kullanayım. Nasıl copluyor beni biliyor musunuz? Çocukları ne copluyorlardı. Yani gözlerimizle bunlara tanık olduk. Polislere gidip yalvarıyordum. 'Yapmayın kardeşim, vurmayın. Bunlar kız çocuğu. Bırakın hepsi eylemini gerçekleştirsin.' diyorduk. Onlar da bizlere 'Biz buyruk kuluyuz.' diyorlardı."

Tarakçı, okulda yaşanmış bulunan kuvvet vakalarına kızının da sunulan kaldığını ve bunu ekranlarda da gördüğünü anlatım ederek, "Bir güneş rahatsızlandım, okula gidemedim. Ertesi güneş müşterek baktım haberlerde müşterek kıza tokat indiriyorlar. Nasıl yere indiriyorlar ancak çocuğu. 'Yazık' dedim. 'Bu kimmiş?' falan demeye kalmadı, müşterek baktım ki benim kızım. Çocuğuma biri anca tokat atıyor ki..." niteleyerek konuştu.

Kadıköy İmam Hatip Lisesi önündeki bekâr bekleyişlerinin arkası sıra teşkilatlanmak düşüncesince mektepli ailelerine erişme neticesinde aldıklarını dile getiren Tarakçı, bu süreçte yıldırı örgütü FETÖ üyelerinin çıkarlarını hareket yapmaktan vazgeçirmeye çalıştığını söyledi.

"Öğrencilerle örgütlü olduk"

Tarakçı, mektepli ailelerine iktiran yapmak isterken o çevrim Kadıköy İmam Hatip'te mektepli bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye ve Esra'yı ortaöğretim mümessili şekilde seçtiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Protestolarımıza aileleri eklemek düşüncesince evvel öğrencilerle örgütlü olduk. Bunlardan müşterek tanesi Sümeyye ve Esra'ydı. Ben onların Tayyip Bey'in kızları bulunduğunu bilmiyordum. 6 ay süresince baş başa çalıştık. Okuldan öğrenciler seçtim. Liseden aha Esra'yı seçtim. Her okula müşterek regülatör mektepli koyduk ancak bu davaya bilgili bulunan öğrencileri koyduk. Ve onlar yardımıyla annelere ulaştık. Daha sonraları aha müşterek amut derece hepsine ulaştık. Ve onlarla danışma geçirmek düşüncesince evimi onlara açtım. 'Hadi gelin, buluşalım.' dedim. Anneleri inandırma ettik. Ondan sonraları ansızın baktılar ki bu davanın altı aşırı sağlam."

Velilere ulaşmaya başlayıp ekol uğrunda neşeli kitleler şeklinde toplandıklarında, kamuoyunun gündemine gelmeye başladıklarını tamlayan Tarakçı, protestolardan vazgeçmeleri düşüncesince daim gözaltına alındıklarını, ifadelerinin alınmasının arkası sıra başıboş bırakıldıklarını aktardı.

Rahatsız bulunduğu düşüncesince okula gidemediği müşterek güneş asayiş güçlerinin öğrencileri dü ahali otobüsüne doldurup Sultanbeyli'ye götürdüğünü kail Tarakçı, "12-13 yaşlarında çocuklardan bahsediyorum. Siz götürün evlatları Sultanbeyli kısmına bırakın. Bunların bazılarının parası da yokmuş dönmeye. Yalvarmışlar polislere. Polisler, feryat figan ceplerine dünyalık koymuş. İşte ondan sonraları müşterek hâlâ ekol önlerini bırakmadık. Yani bu aşırı biberli müşterek durumdu çünkü. Okul önüne gitmediğimiz güneş evlatları ya dövüyorlardı veya evlatları alıp müşterek bölgelere bırakıyorlardı ki hareket yapılmasın." dedi.

28 Şubat sürecinde yaşananların doğacak torunlar düşüncesince öğüt durumunda olduğuna aksan önleyen Tarakçı, "Ama kılıç bıkmadık, sonuna denli bitmeme ettik. Elhamdülillah bugünleri gördük. Unutmayalım, unutturmayalım. Şu andaki mortocu dil cambazı gençliği ve şu andaki batın nereden, ne gelindiğini, bu davanın ne işe yaradığını bilmiyor. Benim şu anda en iri derdim bu" ifadelerini kullandı.

Başörtüsü eylemlerine katılmış bulunduğu düşüncesince 21 güneş cezaevinde kaldı

28 Şubat sürecinde dü kızı Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde, dü kızı da teoloji fakültesinde okuyan 10 bebek anası Makbule İbrahimoğlu, 2001 senesinde başörtüsü eylemlerinde gözaltına alındıktan sonraları emirle tutuklandığını söyledi.

Yasaklar başlayınca kızlarına cemaat kabarmak düşüncesince eylemlere katıldığını özetleyen İbrahimoğlu, Kadıköy'deki demonstrasyon esnasında kolluk ekiplerince darbedilen müşterek eş öğrenciyi kurtarmaya çalışmış bulunduğu tam gözaltına alındığını belirtti.

"45 yaşındaki eş 7 polisi ne dövebilir"

İbrahimoğlu, 5 zaman kolluk nezdinde tutulduğunu aktararak, "Kadıköy'e gönderdiler bizi. Ben o vakte denli da hâlâ karakol, yargı yeri ne erişmek on paralık bilmiyorum. Kimse beni onama etmedi suçum bulunmadığı için. Hakim, müddeiumumi onama etmiyor, 'Suçu sıfır müşterek insanı ne tutuklayacağız?' diyorlar. O zamanki hükümetten edisyon geliyor. Bir adet savcıyı on paralık unutmuyorum. Söylene söylene gidiyor. Ben de zannediyorum ki bana söyleniyor. Onu oraya ittiren, beni tutuklatmaya çalışanlara söyleniyormuş." dedi.

Savcının tutuklamaya gönderme etmesinin arkası sıra bilgili karşısına çıktığını, polisin zedelenmek neticesinde oluşan yaralarını gösterdiğini, hakimin namına "Ne bekliyordun, güllerle mi karşılayacaklardı seni" ifadelerini kullandığını kail İbrahimoğlu, o bilgili ve savcının şu anda ne yaptığını alçalma ettiğini dile getirdi.

İbrahimoğlu, kendisini gözaltına düzlük kolluk ekiplerinin zedelenmek tutanağı da aldığını anlatım ederek, "O mevzuya aşırı üzülmüştüm hapishanedeyken. Bizim polisimiz bu denli mı güçsüzdür dışarıya karşı. Çok etkilenmiş ve de gülmüştüm. 45 yaşlarında müşterek eş ne 7 polisi, talimli polisleri darbedebilir?" niteleyerek konuştu.

İbrahimoğlu, hapishaneden çıktıktan sonraları da eylemlere kararlılıkla bitmeme ettiğini bildirdi.

Makbule İbrahimoğlu'nun benzeri Ahmet Ziya İbrahimoğlu da tutuklamaya itiraz etmelerine karşın son alamadıklarını, murafaa gününe denli 21 günce süreçte eşinin mevkuf kaldığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler