USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy: 'Rus işgalcilerin eylemleri DEAŞ teröristlerinin eylemleriyle eş tutulacaktır'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus birlikleri çeşidinden Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov'un kaçırıldığını duyurarak, bu eylemleri zımnında Rusların eylemlerinin DEAŞ'ın eylemleriyle eş tutulacağını belirtti. Zelenskiy, "Melitopol şehremaneti başkanın?

Zelenskiy: 'Rus işgalcilerin eylemleri DEAŞ teröristlerinin eylemleriyle eş tutulacaktır'
12-03-2022 08:36

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy düzenlemiş olduğu çecik sesleniş konuşmasında, Rus birlikleri çeşidinden Ukrayna'nın Melitopol kenti Belediye Başkanı İvan Fedoror'un kaçırıldığını duyurdu.

Haber çelimsiz müddette tamamı dünyada beklenmeyen tesiri oluştururken, şehremaneti başkanının Ukrayna birliklerine dayanak verdiği nedeni öne sürülerek kaçırmış olduğu tez edildi. Bu yaşananların arkası sıra Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy düzenlemiş olduğu konuşmada, şehremaneti başkanının Ruslar çeşidinden kaçırılmasına kaba tepkime gösterdi. Zelenskiy, "Bugün Melitopol'de işgalciler, Belediye Başkanı İvan Fedorov'u ele geçirdi. Ukrayna'yı ve camiasının insanlarını cesaretle korumak için çaba sarfeden ortak şehremaneti başkanıdır. Açıkçası bu işgalcilerin zayıflığını gösterir. Bizim topraklarımızda tek dayanak bulamadılar. Meşru ortak biçimde seçme ortak şehremaneti başkanının halkın esas ortak mümessili olduğu, hayattaki rastgele ortak demokratik büyüklük düşüncesince açıktır. Ama burada Ukrayna var. Burada Avrupa var. Burada demokratik ortak dünyamız var. Bu nedenle, Melitopol şehremaneti başkanının yakalanması hoppadak belli ortak insana erinç ortak kabahat değildir. Sadece belli ortak topluluğa erinç değil ve hoppadak Ukrayna'ya erinç değil. Bu demokrasiye erinç ortak suçtur. Sizi gerçekleştirme ederim ki, Rus işgalcilerin eylemleri DEAŞ teröristlerinin eylemleriyle eş tutulacaktır" dedi.

"Ukrayna, memleketimizdeki maşer başkanlarının kusursuz güvenliğini arzu ediyor"

Konuşmasında, Fedoror'un başıboş bırakılması çağrısında mevcut Zelenskiy, "Ukrayna, Melitopol şehremaneti başkanının hemen başıboş bırakılmasını arzu ediyor ve memleketimizdeki maşer başkanlarının kusursuz güvenliğini arzu ediyor. DEAŞ terör örgütünün analoğu olursanız o devir sizinle rastgele ortak nesne kendisince konuşmanın manası ne? Bu mevzuyu başta Moskova ile haberleşme şeklinde bulunan arsıulusal arabulucularla gündeme alacağız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Ukrayna'nın kimi kentlerinden sivillerin tahliyesinin halen sürdüğünü de hatırlatan Zelenskiy, "Bugün, Rus birlikleri bir çok insanca koridorun çalışmasını aksattı. Buna karşın Energodar, Bucha, Gostomel ve Kozarovichi'den 7 bin 144 isim kurtuldu. Ukrayna kentlerine insanca iane iletmek düşüncesince değme şeyi yapacağız. Acı fakat Mariupol'de bunu kırıcı ortak antagonist var, olmaya da bitmeme ediyor. Rus birlikleri yardımlarımızı kente sokmadı ve halkımıza, Mariupol sakinlerimize cehennem azabı etmeye bitmeme ediyor. Yarın esasen deneyeceğiz. Kentimiz düşüncesince ortak defa elan yiyecek, su ve deva göndereceğiz" dedi.

"Ukrayna topraklarında maktul Rus askerlerinin sayısı şimdiden 12 bin kişiyi aştı"

Halka sesleniş konuşmasında, Ukrayna topraklarında 12 binden çok Rus askerinin öldürüldüğünü özen çekici Zelenskiy, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin, halkımızın çekmiş olduğu acıların değme dakikasına yanıt vereceğinden eminim. Ukrayna topraklarında maktul Rus askerlerinin sayısı şimdiden 12 bin kişiyi aştı. 12 bin! Yaralı işgalcilerin sayısı büküm kere fazladır ve işgalcilerin değme birine esasen ediyoruz. Yine de kurtulabilirsiniz. Ele geçirilen işgalcilerin sayısı anca ortak düzeye ulaştı ki, bu yüzden bugün Ukrayna Bakanlar Kurulu, Savaş Esirlerinin Tedavisi düşüncesince Koordinasyon Merkezini kurdu. Esir sakıt yahut konfirmasyon bulunan binlerce antagonist askeri devletimiz çeşidinden arsıulusal sözleşmelerin gerektirdiği muameleyi görmektedir" ifadelerini kaydetti.

"Oğlunuzu ölüme ya da esarete konfirmasyon etmeyin"

Sözlerinin böylecene Rus annelerine seslenen Zelenskiy, "Tüm Rus annelerine esasen çağırmak istiyorum. Özellikle er anneleri için. Çocuklarınızı apayrı ortak ülkeye harbe göndermeyin. Sadece tatbikatlar düşüncesince apayrı ortak yere gönderileceğine değgin vaatlere inanmayın. Oğlunuzu ölüme ya da esarete konfirmasyon etmeyin. Ukrayna bu hırslı mücadelesi katiyen istemedi ve istemiyor. Ama gerektiğinde de savunur” ifadelerini kullandı. Zelenskiy sözlerinin böylecene Rusya'ya erinç nice ülkenin ve kuruluşların uyguladığı kazançlı yaptırımları sıralarken Rus halkına da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimine erinç çıkmasını başvuru etti.

Erhan Altıparmak
 

İLGİLİ HABER
Zelenskiy: Daha ne derece devir savaşacağımızı bilmiyoruz, fakat kazanacağımızı biliyoruz Zelenskiy: 'Daha ne derece devir savaşacağımızı bilmiyoruz, fakat kazanacağımızı biliyoruz'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler