USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy: İşgalcilerin niyetlerini çözümleme ederiz ve hakkında önlemler hazırlıyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinde mücadelesi sürdüren Rus ordusuna için dünkü önlemleri hazırladıklarını duyurdu.

Zelenskiy: İşgalcilerin niyetlerini çözümleme ederiz ve hakkında önlemler hazırlıyoruz
01-12-2022 04:07
Kiev

Zelenskiy, toplumsal paylaşım hesabından icra ettiği günce görüntülü mesajında Ukrayna vatandaşlarına seslenerek, Rusya-Ukrayna cenginde cephedeki akıbet gelişmeler kendisince detayları paylaştı.

Güvenlik yetkilileri ile bugün müşterek güruh gerçekleştirerek Ukrayna'da tamamı savaş alanı hatlarındaki gelişimleri ele aldıklarını aktaran Zelenskiy, "İşgalcilerin niyetlerini çözümleme ederiz ve erinç önlemler hazırlıyoruz." dedi.

Rusya'nın akıbet zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarda amaç almış olduğu erke altyapılarında tamir çalışmalarının sürmesine karşın Ukrayna genelinde canlılık kesintilerinin bitmeme ettiğini aktaran Zelenskiy, "Bu tün ezanı bakımından ülkemizin bir çok alanında ve Kiev'de kısaca 6 milyon abonenin elektriği maktu durumda." diyerek söyledi.

Zelenskiy, Almanya hükümetine Ukrayna'ya Patriot roket defans sistemini atıf çağrısında da bulundu.

"Savaşın gelecek aylarda biteceğine inanalım"

Öte taraftan Zelenskiy, New York Times gazetesi kabilinden planlı "DealBook" mevzulu zirveye telekonferans yöntemi ile bağlanarak Ukrayna'da Rusya'ya erinç bitmeme fail mücadelesi değerlendirdi.

Konuşmasında savaşın bitmesi düşüncesince müstelzim koşullara yer veren Zelenskiy,"Savaş, tığ kazandığımızda ve ya Rusya Federasyonu istediği devir bitecek. Rusya fakat eneze olduğunu, izole edildiğini ve bu mevzuda ortağı olmadığını hissettiğinde bunu gerçekleştirmek isteyebilir. Bunun önümüzdeki beş altı ay ortamında biteceğine inanalım." ifadesini kullandı.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler