USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yurt genelinde hafta başına derece derin kar yağışı bekleniyor

Ülke genelinde çağ ve yarın, rahmet ve karla alengir rahmet halinde görülecek yağışların cuma namazı gününden itibaren tesirini kar halinde sürdürmesi bekleniyor.

Yurt genelinde hafta başına derece derin kar yağışı bekleniyor
09-03-2022 17:12
Ankara

Ülke genelinde dakika ve yarın, rahmet ve karla alengir rahmet biçiminde görülecek yağışların cuma namazı gününden itibaren tesirini kar biçiminde sürdürmesi bekleniyor.

Beklenen kar yağışı düşüncesince 'kesintisiz enerji' hazırlığı tamamlandıSakarya'da muhtemel kar yağışına gönül rahatlığı tedbirler alındıİstanbul'da tahsile kar engeli

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Yüksel Yağan, AA muhabirine, sonuç analizlere göre, diyar genelinin doğacak hafta ortasına denli dargın ve yağışlı iklim sisteminin tesiri altında olacağını kestirim ettiklerini söyledi.

Yurt genelindeki yağışların rahmet ve karla alengir rahmet biçiminde başlayıp cuma namazı gününden itibaren kar biçiminde bitmeme etmesini beklediklerini tabir fail Yağan, bu analizlere bağlı kestirim ve uyarıların müşterek tarafını kamuoyuyla paylaştıklarını bildirdi.

Yağan, "İstanbul'da perşembe, cuma namazı ve cumartesi günleri kar yağışının sansasyonel olacağını kestirim ediyoruz. Bununla alakadar cuma namazı haset 23.59'a denli muteber bulunan meteorolojik ihtar yayımladık. Bu doğrultuda Valiliğimiz okulları da dinlence etti. İstanbul'un ilkin Karadeniz kıyısına icra vekili ilçelerinde kar yağışlarının kuvvetli, cenup ilçelerinde ise çıpa ve arazi arsa dip olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.