USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yurdun nice bölgesi güçlü kar yağışının etkisine girecek

Yarından itibaren Batı Akdeniz ile Ege bölgesinin kıran ve lodosluk kesimleri dünya yurdun kar yağışının tesiri dibine girmesi bekleniyor.

Yurdun nice bölgesi güçlü kar yağışının etkisine girecek
17-03-2022 15:51
Ankara

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Yüksel Yağan, AA muhabirine, Türkiye'nin bugünden itibaren antipatik ve yağışlı havanın etkisine gireceğini söyledi.

İstanbul düşüncesince sert kar uyarısı

Kar yağışlarının 18 Mart Cuma gününden itibaren artacağını tamlayan Yağan, "Batı Akdeniz ile Ege bölgesinin periferi ve lodos kesimleri haricindeki hepsi diyar kar yağışlı olacak. Trakya'da, ilkin İstanbul kesiminde arazi arsa sert kar yağışlarıyla karşılaşacağız. Bununla beraberce Marmara'nın güneyinden Bolu, Kastamonu ve Sinop'a denli uzanan hatta, doğrusu Batı Karadeniz kesiminde sert kar yağışlarıyla karşılaşacağız." dedi.

Yağan, Ankara'da ve ülkenin iç kesimlerinde de kar yağışının beklendiğini fakat Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerindeki denli yoğun olamayacağını dile getirerek, "İç Anadolu'nun doğusunda, Doğu Anadolu'da Bitlis, Muş, Elazığ ve Hakkari'ye uzanan hatta, Malatya'nın kuzeyinde de kar yağışlarının yoğun ve sert olacağını kestirim ediyoruz." bilgisini verdi.

Cumartesi İstanbul'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Hafta sonu iklim durumunun nite olacağına bağlı tahminleri paylaşan Yağan, şu şekilde bitmeme etti:

"Cumartesi haset ilkin İstanbul'da sert ve yoğun kar yağışı bekliyoruz. Özellikle kentin yıldız kesimlerinde vatandaşların buna layıkıyla hazırlık almalarını istiyoruz. Kar yağışları Batı Karadeniz bölgesi, Marmara'nın doğusu ve Marmara'nın güneyinde de bitmeme edecek. Cumartesi Ankara'da da karla alengir rahmet beklentimiz var. Doğu bölgelerimizde de kar yağışı görülecek. Hem cuma namazı bununla beraber cumartesi Doğu Karadeniz bölgesinin efdal kesimlerinde aşırı yoğun kar yağışları bekliyoruz."

Kar yağışının piyasa öğleden sonradan tesirini kaybedeceği kestirim ediliyor

Yağan, İstanbul'da yağışların tesirini piyasa haset zeval vakti saatlerine denli sürdürmesinin beklendiğini aktararak, "Pazar haset öğleden sonradan yağışlar İstanbul'da tesirini kaybedecek. Batı Karadeniz'de bitmeme edecek fakat havanın azda olsa ısındığını göreceğiz. İç Anadolu'nun güneyi ve İzmir'de yağmurlar göreceğiz. Doğu kesimlerde ve Doğu Karadeniz'de kar yağışlarının bitmeme edeceğini kestirim ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Bazı matbuat neşriyat organlarında ve toplumsal medyada akıbet 40 senenin en yoğun kar yağışlarının görüldüğüne bağlı haberlerin doğruyu yansıtmadığının altını çizen Yağan, vatandaşlardan bu mevzularda Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ve yetkililerin açıklamalarını dikkate almalarını istedi.

Yüksel Yağan, ilkin Marmara sahasında 18 Mart Cuma ve hafta sonu gezi planı yapanlara uyarılarda bulunarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın gezi planlamalarını yaparken iklim vaziyetini cezaevi uğrunda bulundurmalarını, valiliklerimizin alacağı kararlara layıkıyla planlama yapmalarını referans ediyoruz. Özellikle Kuzey Marmara Otoyolu'nda, Ankara-İstanbul arasında, Bolu-Düzce kesiminde gezi edecek yurttaşlarımızın müdebbir namına yola çıkmasını öneriyoruz. Gerekmedikçe cumartesi haset yurttaşlarımızın evde kalmalarının hâlâ akilane bulunduğunu düşünüyoruz. Vatandaşların valiliklerimizin, yetkililerin ikazlarına kulak vermelerini istiyoruz. İstanbul genelinde önümüzdeki 2-3 günce süreçte sıcaklığın en yanında tomar 3 dereceye denli çıkacağını düşünüyoruz. Bu da ince antipatik yanında iklim demek, yurttaşlarımızın da buna layıkıyla giyinmelerini, planlamalarını yapmalarını öneriyoruz."

Ege Denizi ve Batı Akdeniz düşüncesince sıkıntı uyarısı

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, Ege Denizi'nde rüzgarın sabahleyin saatlerinden itibaren yıldız ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 50 ila 75 kilometre) sıkıntı biçiminde eseceği kestirim ediliyor.

Fırtınanın pazartesi haset zeval vakti saatlerinden sonradan tesirini kaybetmesi bekleniyor.

Batı Akdeniz'de (Antalya Körfezi) ise rüzgarın zeval vakti saatlerinden sonradan yıldız ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde sıkıntı biçiminde eseceği kestirim ediliyor.

Fırtınanın piyasa haset zeval vakti saatlerinden itibaren tesirini kaybetmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler