USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunus Emre Enstitüsünden Azez’de faik zekalı öğrencilere Türkçe kursu

Yunus Emre Enstitüsü, Suriye’nin kuzeyindeki Azez ilçesinde faik zekalı öğrenciler düşüncesince Türkçe kursu açtı.

Yunus Emre Enstitüsünden Azez’de faik zekalı öğrencilere Türkçe kursu
05-01-2022 14:38
Azez

Fırat Kalkanı Harekatı alanında 10 bin mektepli arasından seçilen 35 mektepli düşüncesince Minik Laleler Türkçe Okuma Kursu düzenleniyor.

Yaklaşık 2 hafta evvela başlamış bulunan kursla 21'i kız evladı 8-11 yaştaki yüksek zekalı öğrenciler, Türkçe eğitimi etabında renkler, sayılar ve menfaatlerini haberleşme karşı esas detayları öğrendi.

Azez ilçesinde arazi meydan Yunus Emre Enstitüsü merkezinde planlı kursun açılışına Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. onur Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Abdullah Kutalmış Yalçın, beraberlerindeki astronomi ve bölgenin doğacak gelenleri katıldı.

Ateş, açılışta icra ettiği konuşmada, ayrımlı nitelikleri bulunan bu evlatların eğitimlerine ehemmiyet verileceğini, Türkiye ile irtibatlarının güçlendirileceğini söyledi.

Suriyelilerin eğitimlerine dayanaklık etmek bulunan her insana aşırı teşekkürname fail Ateş, öğrencilerin maddesel içsel destekleneceğini vurguladı.

Yunus Emre Ensitüsü Türkçe okutmanı Merve Aksoy da AA muhabirine icra ettiği açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığına ilişikli Kilis ve Azez Rehberlik Araştırma Merkezlerince meydana getirilen icraat kararı 10 bin bebek arasından seçilen 35 yüksek zekalı öğrenciye enstitümüzce haftada 3 devir 9 sayaç görgü bilimi bilimi vermekteyiz. Çocuklar merkezimizde Türk kültürü ve Türkçeyi öğreniyor." dedi.

Kursa çelimsiz hissedar müddet evvela başladıklarını aktaran Aksoy, yüksek zekalı kendisine belirttiği 10 yaşındaki Azezli Esinat'ın Türkçeyi çabucak öğrendiğini kaydetti.

Azez'deki "Güvenli Bölge Radyosu" Türkçe yayına başladı

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. onur Ateş, Suriye'de şahısların 10 yılı epey süredir aşırı ağır koşullar altında yaşadıklarını belirterek, bu toprakların müzikten edebiyata, beyaz perdeden muhtelif sanatlara denli baştan üretimin merkezi olması gerektiğini, tehlikesiz alanda neşeli şahısların umutlarının yeşermesi düşüncesince gelişigüzel muhtelif desteği vereceklerini bildirdi.

Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesinde 92.2 frekansında 2019'da neşriyat dünyasına başlamış bulunan "Güvenli Bölge Radyosu", dakika YEE ile Türkçe neşriyat servisine başladı.

Suriyeliler, tehlikesiz alanda misyon verici geçmiş Türkçe yayını araçlarında dinledi.

Belirli saatlerde Türkçe misyon verecek radyoda, gönül ve hars programlarının yanı esna Türkiye'den ve dünyadan çav kuşağı arazi alacak.

YEE Başkanı Ateş, Azez Radyosu'nun Türkçe yayınının geçmiş misafiri kendisine aktif yayına katıldı ve soruları yanıtladı.

YEE'nin evren çapında yürüttüğü Türkçe öğretimi ve hars zanaat faaliyetlerinden bahseden Ateş, başta Kovid-19 salgını devrinde açıktan Türkçe tedrisat çalışmalarına çaba verildiğini ve bu zamanda 235 bin bireyin minimum 3 ay süresince Türkçe öğrendiğini söyledi.

Ateş, Türkçeye koyu talebin elden Türkiye'ye andıran coğrafyalardan değil, dünyanın gelişigüzel alanından olduğuna dikkati çekerek, Türkçenin Yunus Emre ile insanlığın eş paydasını özümleme ettiğini söyledi.

Sadece Türkçe öğretmediklerinin altını çizen Ateş, hissedar taraftan daim menfaatlerini kültürel kendisine geliştirirken, başka taraftan da dünyanın gelişigüzel kısmına "iyiyi ve güzeli" yaymaya çalıştıklarını vurguladı.

Ateş, "Biz dünyada gelişigüzel yıl kısaca 1000 çalışkanlık yapıyoruz. Bu 1000 faaliyetin yegâne hissedar eş paydası, söylemi vardır. O da halis muhlis yaratılmışlar gözetiminde emniyet oluşturmaktır. Yunus Emre Enstitüsü kendisine tığ algı, izlenim oluşturmaya, çalışmayız. Sadece emniyet yapmaya çalışırız. Çünkü emniyet insanoğlunun en esas ihtiyacıdır." dedi.

YEE'nin evren çapındaki merkezlerinin sayısına ilişikli soruya cevap verici Ateş, 11. senesinde YEE'nin dünyada 64 tarz açtığını anlatım etti.

Ateş, Azez'den sonraları Afrin'de de tarz açtıklarını ve çalışarak El-Bab'da da faaliyetlere başladıklarını belirterek, Suriyelilerin gönül ve hars zanaat sahalarında gelişimini destekleyeceklerini dile getirdi.

"Güvenli alanda neşeli şahısların umutlarının yeşermesi düşüncesince tığ buradayız"

Suriye'de şahısların 10 yılı epey süredir aşırı ağır koşullar altında yaşadıklarını kaydeden Ateş, "(İnsanlar) Kültürel kendisine menfaatlerini anlatım etmeliler. Kültür sanat, müzikten edebiyata, beyaz perdeden muhtelif sanatlara denli baştan üretimin merkezi olmalı bu topraklar. O manada da tığ en akıbet yaptığımız 'Hatırladıkça Biz Oluruz' etkinliğinde de gördük ki eş ve dobra geçmişimizi baştan yad etmemiz gerekiyor. Ama elden eskiden kalmadan dakika özlük kaderimizi kendimizin belirlemesi gerekiyor. O nedenden dolayı bu tehlikesiz alanda neşeli şahısların umutlarının yeşermesi düşüncesince tığ buradayız ve gelişigüzel muhtelif desteği hasretmek istiyoruz."

Ateş, YEE'nin Türkçe öğretiminde hissedar bellik biçimine gelmesi sürecine ilişikli hissedar soruya da cevap verdi.

Türkçenin baştan gündeme gelmesinin aşırı kalburüstü olduğuna ayraç fail Ateş, 11 senedir yabancılara Türkçe öğretimi hesabına hem gereç ürettiklerini bununla beraber Türkçenin arsıulusal hissedar gönül olması düşüncesince çalıştıklarını söyledi.

Ateş, başta akıbet 3 senedir koyu hissedar denetime yayımcı olduklarını ve güzeşte hafta "ALTE Kalite Nişanı" belgesini almaya doğruluk kazandıklarını dile getirdi. Böylelikle Türkçenin arsıulusal ikrar gören geçmiş ve yegâne sınavının Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) bulunduğunun tescillendiğini tamlayan Ateş, bunun aşırı kalburüstü bulunduğunu vurguladı.

Ateş, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduktan sonraları geçmiş kurduğu kurumlardan birisinin Türk Dil Kurumu (TDK) bulunduğunu da hatırlattı.

"Buradaki halklarla, kültürle ve dillerle tığ baştan eş geleceğimizi nesir edebiliriz"

Dilin yaratmanın geçmiş adımı bulunduğunu aktaran Ateş, "Biz dünyada ne üretiyorsak özlük dilimizle üretiyoruz. Kendi dilimize ilişikli hissedar zihin geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle de bu alanda kendimize güvenmemiz gerekiyor. Çok uzak, okyanusun ötesinden şahısların gelip konum almamaları gerekiyor. Buradaki halklarla, kültürle ve dillerle tığ baştan eş geleceğimizi nesir edebiliriz. Yunus Emre Enstitüsü de bu manada bu dobra gelişmeye yardım iletmek düşüncesince bölgededir." niteleyerek konuştu.

Ateş, Azez ve Suriye halkına gelişigüzel şeye karşın umutsuzluğa düşülmemesi tavsiyesinde bulunarak, İkinci Dünya Savaşı'nda meydana mevrut yadımlama ve dokunca sonrası Avrupa'nın baştan doğarak giderek güçlenmesi örneğini verdi.

Nefes alındığı sürece umudun mevcut olduğuna ayraç fail Ateş, "Onun düşüncesince Yunus Emre nefese aşırı ehemmiyet vermiştir. Çünkü anbean baştan canlanır insan. Onun düşüncesince buralarda neşeli Müslüman halkların ümitvar olmaları gerekiyor. Geleceklerini kendileri atama etmeleri gerekiyor. Onun düşüncesince karamsarlığa ve depresyona icap yok. Yeniden nesir edilebilir, elan güzeli yapılabilir. Umutla, Türkiye ile beraberce bu seyahate çıkmakta kazanım var." ifadesini kullandı.

Yayın ondan sonra Türk dünyası ozanları Ozan Nihat ve Aşık Kaptani sazlarıyla sanatlarını yürütme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler