USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye'nin toy rotası Antalya'da belirlenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Vizyonu" kapsamında, "Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye" temasıyla düzenlenecek danışma toplantısı ferda Antalya'da başlayacak.

'Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye'nin toy rotası Antalya'da belirlenecek
04-02-2022 13:25
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2053 Net Sıfır Emisyon" hedefini dünyaya duyurması, kâffesi kurumlara "Yeşil Kalkınma Vizyonu"nu ayraç etmesi ve Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'na yan olmasıyla dünkü ortak devre girildi.

Bu hedefler doğrultusunda evvel namına Çevre ve Şehircilik Bakanlığının adı 29 Ekim 2021'de "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı" namına değiştirilirken, içerisinde İklim Değişikliği Başkanlığı müesses ve 11 gözaltı ile öbür kurumları ortak araya getiren İklim Koordinasyon Kurulu oluşturulmuştu.

Bakanlık, bahis konusu maksata ulaşılması dair çalışmalarını hızlandırarak, dair kâffesi birimlerinden yürüttükleri emek harcamaları "Yeşil Kalkınma Vizyonu" doğrultusunda güncellemelerini istedi.

Bu kapsamda kâffesi gözaltı birimleri ve teşkilatları Antalya'da yapılacak danışma toplantısı düşüncesince hazırlıklarını tamamladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başkanlığında "Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye" temasıyla yapılacak toplantı, Antalya'da 2 çağ sürecek.

Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulunda Türkiye'nin Yeşil Kalkınma hamlesini kâffesi dünyaya duyuru etmiş olduğu günden buyana meydana getirilen en şümullü derinti olma hususi durumunu taşıyor.

Toplantı, ferda Bakan Kurum'un açım konuşmasıyla başlayacak. Ardından gözaltı özek ve dışarlık teşkilatı ile bağlı, ait ve münasebetli kâffesi firmaların yukarı düzem yöneticileri, bugüne derece gerçekleştirdikleri kâffesi çalışmalara dair Kurum'u bilgilendirecek. Yeni zevahir doğrultusunda güncellenen emek vermek planları istişareye açılacak, soru-cevap formatında yapılacak "serbest kürsü" bölümüyle istişareler tamamlanacak.

Sonuç bildirgesi alışveriş haset kamuoyuyla paylaşılacak

Toplantıda, "Yeşil Kalkınma Vizyonu" doğrultusunda, 2022 ve 2023 hedeflerinin müzakerelerine ağırbaşlılık verilecek.

İklim değişikliği, emisyon, atık, art dönüşüm, depozito, enerji, finans, ulaşım, yeşil teknoloji, yeşil alanlar, çevre dostu hane ve araçlar, zeki şehirler, domestik yönetimlerle teşrikimesai denli onlarca mevzuda Yeşil Kalkınma hedefine akilane rota oluşturulacak.

Sunum, istişare, başıboş sandalye ve araştırma bölümlerinin tamamlanması sonrası kâffesi birimlerin katılımıyla son bildirgesi hazırlanacak. Bildirge, 6 Şubat Pazar haset Bakan Kurum çeşidinden kamuoyuyla paylaşılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler