USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yemenliler, savaşın menfi etkilerinden spor yaparak kurtulmaya çalışıyor

Savaş ıpıssız zımnında kulüpler ve spor salonlarının gizli bulunduğu ülkede, "En İyi Takım" girişimiyle başlatılan sabah egzersizlerine baş döndürücü sayıda katılma oluyor.

Yemenliler, savaşın menfi etkilerinden spor yaparak kurtulmaya çalışıyor
15-11-2021 12:36
Yemen

Yemenliler, kısaca yedi senedir bitmeme fail iç savaşın olumsuz ruhsal hasarlarından sebep olmak düşüncesince sporun iyileştirici etkisinden yararlanma ediyor.

Ülkede 2014 senesinde başlamış bulunan ve hala bitmeme fail çatışmalar dolayısıyla kulüpler, spor salonları ve şişman aktivitelerin yapıldığı merkezlerin bir aşırı kapılarını durdurmak mecburiyetinde kaldı.

Binlerce insanoğlunun dünyasına mülk olan, ülkede sosyal hayatı şişman seviyede etkileyen hunriz çatışmalar, afiyet ve spor tesislerinin yüzdelik 50'sinden fazlasını namevcut etti.

Savaşın itici yüzünü gören, sevdiklerini ve erbap olduklarını kaybeden yüzlerce Yemenli, sonuç senelerde savaşın hüzünlerini birlikte nebze olsun hatırlamamak düşüncesince acemi birlikte formül deniyor. Sabahın er saatlerinden itibaren hükûmet merkezi Sana'daki parklara revan insanlar, burada kol egzersizlerine katılıyor.

Her yaştan Yemenlinin Sana'da bölüt açıkça birlikte parkta gidiş yaptığı, kolay ve ılımlı aşamalı fitness egzersizlerine katılmış olduğu görülüyor. Soğuyan havaya karşın katılımın herhangi birlikte sabık güneş artması, halkın rahatlamaya bulunan ihtiyacını ve toplumsal dirim özlemini gözler önüne seriyor.

Sabah egzersizleri, birlikte girişimle başladı

Halk kabilinden şişman dikkat gören sabah egzersizleri uygulaması ise evvel namına "En İyi Takım" ünlü birlikte teşebbüs öncülüğünde başlatıldı.

Sana'da birlikte kol Yemenli kabilinden başlatılan ve parasız bulunan girişimin, egzersizi heveslendirme ika ve dosdoğru dirim hedefleri bulunuyor.

Takımın kurucusu Naci Ebu Hatim AA muhabirine icra ettiği açıklamada, bu girişimin Sana ve mekân illerdeki Yemenliler ortada şişman dikkat gördüğünü belirtti.

"Halihazırda, başlattığımız etkinliğe aşırı ırak bölgelerden paydaşlık oluyor. Bu da bizi Sana'nın güneydoğusundaki En-Nahda, Nadi el-Medine ve Daris mahallelerinde de benzeşim girişimler başlatmaya irsal etti." diyen Ebu Hatim, savaşın dayattığı zorlukların üstesinden doğmak düşüncesince "En İyi Takım" girişimini, "Herkes İçin Spor" sloganıyla gayrı mahalle ve şehirlere de kullanmak istediklerini anlattı.

Sana'da havanın soğumasına karşın sabah egzersizlerine katılanların sayısının güneş geçtikçe arttığını, halihazırda sayının 300'den birlikte tomar bulunduğunu tamlayan Ebu Hatim, "Sana'daki Devrim Parkı, küsurat sayıyı istikbal etmek düşüncesince ıvır zıvır kalıyor. Daha enli birlikte açıkça düzlük arıyoruz." ifadesini kullandı.

"Düzenli spordan sonradan sağlığım ve ruhsal durumum düzeldi"

Sabah egzersizlerine eklenen Yemenli Abdullah Safani, teşebbüs fikrinin herhangi birlikte yaştan Yemenliyi spor hazırlamaya heveslendirme ettiğini aktardı.

"Girişime katılanlar, yedi sene evvela başlamış bulunan hunriz savaştan bizlere kalıt küsurat ruhsal etkilerden, depresyondan ve yoksulluktan uzaklaşmak düşüncesince spor hazırlamaya başladı." halinde mütekellim Safani, şunları kaydetti:

"Depresyona girmiş ve içe bulutlu birisi olmuştum. Bu da erdemli potansiyel farkı namına sağlığıma yansıdı. Ama derneşik spordan sonradan sağlığım ve ruhsal durumum adım adım düzeldi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler