USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yemen'de iç harp yurt içi ulaşımı çileye dönüştürdü

Ülkede, iç harp zımnında şehirlerarası anne yolların kapanması nedeniyle, halk, henüz etraflıca devam eden seçenek yollara başvuruyor.

Yemen'de iç harp yurt içi ulaşımı çileye dönüştürdü
21-01-2022 12:56
Yemen

Yemen'de kestirmece 7 senedir bitmeme fail iç harp dolayısıyla şehirlerarası anne yolların kapanması yahut dokunca görmesi, halkın gezilerde iri başağrısı yaşamasına kere açıyor.

Bu kere 7-9 zaman geçindiren kestirmece 400 kilometrelik müşterek ara fakat şu an muvasala düşüncesince elan derinliğine bulunan seçenek müşterek kere kullanılıyor. Üstelik sert dağlar ortada arazi alması ve namüsait olması dolayısıyla bu yola adam peyda buyurmak tehlikeli.

En ehemmiyetli dü şehri birbirine bağlayan Sana-Aden anne yolu ülkedeki en dirimlik ve en ehemmiyetli kere adına benimseme ediliyor. Savaştan önce, muvasala şişko transfer yahut taksiler kabilinden bu yolla yada dü memleket arasındaki sıhhatsiz saatlik uçuşlarla sağlanabiliyordu.

Aynı halde yolcular kayalık ve çukurlu bulunduğu düşüncesince Taiz-Aden yolunun da kazalı olduğundan yakınma ediyor.

Daha tehlikesiz müşterek yol yeğleme etmeye etkin Yemenliler, varacakları yere az elan dü sert müddette ulaşır bir duruma geldi. Başkent Sana ile Hadramevt'in merkezi Mukalla kenti arasındaki ara normalde 10 saatte katediliyor. Ancak asayiş dolayısıyla mecburi yeğleme durumuna mevrut eş değer yollarla bu müddet 20 saate denli çıkıyor.

Benzer gidiş Hadremevt'in Seyun kenti düşüncesince de geçerli. Sana-Seyun arası kestirmece 600 kilometre bulunan ve 8 saatte alınabilen ara fakat 15 saatte tamamlanabiliyor.

Şehir içi ulaşımda yaşanmış bulunan sıkıntılar

Ulaşım dair yaşamış bulunduğu teessürat şehirlerarası yollarla hudutlu kalmayan Yemenliler, ayrımsız vilayetin ortamında de gezi dair zorluklarla dirlik karşıya kalıyor.

Sana ve Aden arasındaki anne kere üstünde arazi düzlük Ed-Dali vilayeti, semt sakinlerinin bu mevzuda sunulan kalmış bulunduğu sıkıntılara şehadet ediyor. Dali'deki dü anne yol, İran destekli Husi milislerin silahlı çatışmaları dolayısıyla trafiğe az elan boğunuk durumda.

Bu gidiş vilayetin ikiye bölünmesine bozukluk oluyor. Kuzey bölümü, Husilerin kontrolü altında iken vilayetin merkezini de içerisine düzlük cenup kısmı ise hükümet güçleri ile BAE destekli ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi'nin (GGK) denetiminde bulunuyor.

BM'den ulaşımın şümullü müşterek halde ele katılması çağrısı

Bu bağlamda, Birleşmiş Milletler Yemen hususi Temsilciliğinden 9 Ocak'ta meydana getirilen açıklamada, "ülkede ulaşımı şümullü müşterek halde ele benimseme buyurmak düşüncesince kimi icraat yapılması gerektiği" belirtildi.

Açıklamada, Yemenliler düşüncesince sayı farkı gezi süresinin, elan derinliğine ve asfaltsız yollara başvurdukları düşüncesince savaştan öncekine gereğince ehemmiyetli seviyede arttığı aktarıldı.

Şehirlerarası ve memleket içi muvasala düşüncesince dirimlik ehemmiyet haiz anne yöntemler ilkin peyda buyurmak amacıyla muvasala güzergahlarının siviller kabilinden kullanılabilir olması gerektiği vurgulanan açıklamada, başkaca bu yolların, mayınlardan temizlenmesi, arama noktalarının tehlikesiz bölgeler olması ve buradaki memurların sorumluluklarını adına getirmesi gerektiği kaydedildi.

Ülkedeki arbede taraflarına ilgilendiren arama noktaları da kıygınlık yaratıyor

Yemenli Ahmed Hasan (42) da başşehir Sana'da eğleşme fail fakat Aden'de çalışmış bulunduğu düşüncesince iç savaşla bu arada işine iktiran kılmak düşüncesince ayrımlı müşterek rota giymek ve derinliğine mesafeler kere kurtulmak mecburiyetinde kalanlardan biri.

AA muhabirine mütekellim Hasan, seçenek yolun elan ilkin el kabilinden bitişik köyler ortada akıntı buyurmak düşüncesince geçer not müşterek taraf kere olduğunu, anne kere adına hazırlanmadığını belirtti.

Hasan, bu yolun genişliğinin çabucak müşterek arabayı alabildiğini, bunun da bilhassa trafiğin dip bulunduğu yıllarda arabaların yolda elan derinliğine müddet kalmasına kere açtığını anlatım etti.

Yemenli Emel Mahmud (37), metropoller arasındaki gezilerde yaşanmış bulunan sıkıntılara bağlı "Güzergahların değişmesiyle yolcuların mağduriyeti çabucak mesafenin uzamasıyla hudutlu kalmadı. Yolcular acemi yolların tehlikelerinden çevre apayrı mağduriyetlere de sunulan kaldı." dedi.

Araçların gidiş geliş kazalarından kıygın bulunduğunu başkaca ansızın çok tarafa ilgilendiren asayiş bariyerleri ve arama noktalarından meydana gelen engellerin de bulunduğunu kail Mahmud, şunları söyledi:

"Tüm etraf kişi arama alına aldıkları alanlarda arama noktaları kuruyor ve kavait müşterek noktadan diğerine değişiyor. Ancak kentlerin anne girişlerinde icraat çoğu kez elan sert olur. Örneğin, Sana girişinde Husilerin konsantre pıtrak müesses arama noktaları bulunur. (BAE destekli) Güney Geçiş Konseyi de Aden'in girişinde arama noktalarını artırdı. Marib kentinin girişinde ise hükümete ilgilendiren arama noktaları bulunuyor."

Şehirlerarası mesafeler katlanarak artıyor

Yemenli Halid Nasır (26), "Bu teessürat biraz şehrin sakinleriyle hudutlu değil, şartlar dolayısıyla müşterek kentten diğerine giymek mecburiyetinde küsurat Yemen halkının çoğunluğunun sorunu." dedi.

Nasır, Sana-Mukalla arasındaki yol macerasını şu halde anlattı:

"Sana-Mukalla arası kestirmece 800 kilometre mesafede ve normalde 10 saatlik yol. Ancak seçenek alternatifleri giymek mecburiyetinde kaldığım düşüncesince kere 20 saate çıkıyor. Yolculuk düşüncesince müşterek takım yolcuyla beraberce acemi yollara alışkan ve arama noktalarından geçişler dair deneyimli müşterek şoförün otomobiline biniyoruz. Sana'dan çıktıktan sonraları güneye ordan da doğuya; dağlık ve sahra bölgelerinin arazi almış bulunduğu yollara giriyoruz. Yolculuk, arama noktaları dolayısıyla konsantre pıtrak durulması yada arızalı araziler dolayısıyla otomobilin arızalanması kararı saatlerce geçindiren mihnetli müşterek çözüm alıyor."

Şehir içi ulaşımda yaşanmış bulunan sıkıntılar

Dali vilayeti sakinlerinden Muhammed Salih (30), "Dali vilayetinin kuzeyinden güneyine geçişler, çatışmaların yaşandığı dü anne kere üstünden yapılamıyor. Ya dağlık bölgelerden yayan geçiyoruz yada vasıta ile az elan büküm çizerek derinliğine müşterek ara katediyoruz." diyerek konuştu.

Çocuklar ile yaşlılar düşüncesince volta yolunun sıkkın olduğuna ayraç fail Salih, başkaca yükü olanların da kendisinin binbir meşakkatle yürümüş bulunduğu dağlık yolda büsbütün zorlandığını aktardı.

"1 saatlik ara 10 zaman sürüyor"

Salih, Dali'nin merkezi ile Husilerin kontrolü altındaki Demt kenti arasındaki kestirmece 60 kilometrelik mesafenin alışılagelen koşullarda en çok müşterek zaman alacağını anımsattı.

Ancak bu anne yolun çatışmalar dolayısıyla kapanmasından çevre geçer not seçenek yolun 10 saatte alındığına; katedilen mesafenin de 400 kilometreyi aştığına ayraç fail Salih, şunları söyledi:

"Dali'den Demt'e gidecek birinin önceki ilkin il dışına çıkması gerekiyor. Daha sonraları güneyde küsurat Lahec ile El-Beyda vilayetlerini geçiyor. En böylecene Dali iline baştan antre yaparak giymek istediği yere kazanmış oluyor."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler