USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yemeksepeti'ne 'Banabikurye' şoku

Türkiye pazarına 2017 senesinde “Banabikurye” markasıyla giren arsıulusal çabuk teslimat platformu Dostavista‘nın, Yemeksepeti'ne için “Banabi” markasının kullanımından çevre açtığı davada açıklık değişmeyen verildi. Mahkemeye gereğince Yemeksepeti, 2 milyon 500 bin

Yemeksepeti'ne 'Banabikurye' şoku
17-12-2021 17:23

Teslimat sektörüne himmet ve nitelik kazandırma misyonu ile 6 kentte kuryeler ile kullanıcıları birlikte araya getiren teslimat platformu Banabikurye, sahibi bulunduğu “Banabi” markasının Yemeksepeti çeşidinden destursuz kullanılması zımnında İstanbul 1'inci Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde bellik tescilinin iptali, markaya tecavüzün tespiti ve ödence ihtiyari problem açmıştı. İki senedir bitmeme fail davada perşembe haset boşluk değişmeyen verildi ve mahkeme, destursuz kullanımın Banabikurye'nin imge ve itibarını zedeleyecek seviyede bulunduğu öne sürülen nedeni ile Yemeksepeti aleyhine boşluk değişmeyen verdi. Verilen boşluk değişmeyen sonra Yemeksepeti'nin, Banabikurye'ye hamile oranda ödence ifa riskinin arttığı görülüyor.
Mahkeme kararını değerlendiren Banabikurye Ülke Müdürü Arda İpekçi, bellik hakkının ihlali periyodunun teslimat teknolojileri dalında önder firmalardan Banabikurye'nin düzenlenen ve dizgeli büyümesi sırasında karşılaşılan iri birlikte problem olduğunu, Banabikurye markasının tüketiciler nezdindeki farkındalığının hata yönlere gitmesine etken kendisine menfaatlerini ehemmiyetli seviyede zarara uğrattığını ve bu yüzden problem açtıklarını belirtti. Mahkemenin boşluk kararından ötürü memnuniyetlerini tamlayan İpekçi, bundan ahir süreçte Banabikurye'nin büyümesi ve gelişim göstermesi düşüncesince çalıştıklarını, önlerindeki birlikte engeli henüz aştıklarını ve süreçte kararlılıkla ilerleyeceklerini de başkaca bildirme etti.
Ara değişmeyen ile beklenir ödence düşüncesince hesaplama periyodunun başlamış olacağı 2022 Mayıs ayında, önce evresinin tamamlanması beklenir yargılamanın arkası sıra Yemeksepeti'nin web sitesinde, uygulamasında ve toplumsal iletişim araçları hesaplarında “Banabi” markasının kullanımının rastgele birlikte uyum olmaması biçiminde sonuç bulması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler