USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yedi uluslararası barışma Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden onaylanan yedi uluslararası antlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yedi uluslararası barışma Resmi Gazete'de
30-12-2021 11:45
Ankara

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Birleşmiş Milletler (BM), Filistin, Özbekistan, Azerbaycan, Lesoto Krallığı ve Vietnam ile imzalanan barışma ve protokollerin onaylanması ile eskiden imzalanan anlaşmalardaki farklılık kararları arazi aldı.

BM Avrupa Ekonomik Komisyonu içerisinde hazırlanmakta bulunan "Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması"nın eklerinde meydana getirilen 2021 yılına ilgili tebeddülat onaylandı.

Kararla anlaşmanın kestirmece 40 kısmı ile madun maddelerinde farklılık işlenmiş oldu.

Türkiye ile Filistin ortada 6 Şubat 2018'de imzalanan "Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Anlaşması" da Erdoğan çeşidinden onaylandı.

Bu anlaşmayla dü yurt gençlerinin gerekseme duyduğu dirim boyu öğrenme, aile, eğitim, demokratik katılım, vatandaşlık bilinci, ilim ve teknoloji, firez ve zanaat ile girişimcilik kabilinden sağlam aşırı bölgede teşrikimesai yapılacak.

Taraflar başkaca cahillik kampları, değiş programları, kuma cahillik projeleri de yürütebilecek.

Benzeri planlar spor dalında da uygulanacak. Yetenekli gençlerin eğitimi ve gelişimi düşüncesince değişimi, kuma spor organizasyonları, hanımefendilerin spora teşviki, bilirkişi değişim işlemi ve birikim paylaşımı kabilinden icraat yapılacak.

Her dü yurt de düzenledikleri spor etkinliklerine birbirini aykırı çağırma edecek.

Gençliğe ve spora müteveccih politikalar dair iş birliğinin değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve toy ortaklıkların özendirilmesi amacıyla Türkiye-Filistin Ortak Komitesi de kurulacak.

Anlaşma, dü ülkedeki yasalı süreçlerin tamamlanması peşi sıra aykırı yapılacak bilgilendirmenin peşi sıra yürürlüğe girecek.

Özbekistan ve Azerbaycan'la meydana getirilen karaca yolu taşımacılığı protokolleri onaylandı

Türkiye ile Özbekistan ortada 30 Haziran-1 Temmuz'da Taşkent'te meydana gelen Türk-Özbek Uluslararası Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokolü de Erdoğan çeşidinden onaylandı.

Toplantıda Kovid-19'a karşın dü yurt arası karaca yolu taşımacılığının artışı ve elan bir tomar Özbek nakliyatçı çeşidinden çalışkanlık gerçekleştirilmesi kıvançla karşılanırken etraf karaca yolu taşımacılığı düşüncesince en makul koşulları gelmek dair anlaşmaya varmıştı.

Taraflar bu görüşmede 1 Ağustos'a derece düet intikal belgelerini, üçüncü ülkeye ve üçüncü ülkeden intikal belgelerini doğrulama ika sonucu da alırken 2021'de sunulan intikal belgelerinin ise 31 Ocak 2022'ye derece uygulanan bulunduğunu gerçekleme etti.

Türkiye ile Azerbaycan ortada 25 Haziran 2021 tarihinde İstanbul'da imzalanan "Türkiye-Azerbaycan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokolü" de onaylandı.

Toplantıda intikal vesikası kotası saptanırken 2021 yılına ilgili intikal belgelerinin 1 Şubat 2022'ye derece uygulanan bulunduğu gerçekleme edildi.

Salgın zımnında 2021'in evvel yarısında süresi dolan intikal belgelerinin kullanma süresi ise 2021'in sonuna derece uzatıldı.

Toplantıda başkaca Türk tarafı transit taşımanın aşamalı adına liberalleştirilmesini ve kere vergilerinin kaldırılmasını öneri ederken Azerbaycan tarafı, bu teklifi yapılacak bulunan toy Karayolu Taşımacılığı Anlaşması çerçevesinde değerlendireceğini anlatım etti.

Türkiye ile Azerbaycan ortada "Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü" de çağ onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taraflar ortada 10 Mayıs 2012'de Bakü'de imzalanan protokole mucibince etraf arşivlerini zenginleştirmek amacıyla birbirleriyle çoğaltılmış doküman örneklerini, kılavuzlarını, envanterlerini ve araştırı araçlarını paylaşacak, yenileme uygulamalarındaki tecrübelerinden müstefit olmak amacıyla belgelik uzmanı değişim işlemi yapacak, kere harici harcamaları ev sahibi ülkece karşılanmak az daha belli sayıda arşivisti araştırı yapması düşüncesince ülkesinde ağırlayacak, kuma işporta ve ilmî toplantılar düzenleyecek.

Lesoto ve Vietnam'la iktisadi ve ticari bölgede anlaşmalar onaylandı

Güney Afrika'da arazi düzlük Lesoto Krallığı ile 3 Kasım 2016'da İstanbul'da imzalanan tecim ve iktisadi teşrikimesai anlaşması da onaylanarak Resmi Gazete'de arazi aldı.

Buna mucibince etraf ticareti geliştirme, aykırı yatırım, ekincilik ve hayvancılığı geliştirme, erke ve mineral kaynakları, endüstri ve ıvır zıvır ve ölçülü ölçekli işletmeleri geliştirme, ilim ve uygulayım bilimi ile misyon kabilinden bölgelerde iş birliğini artıracak.

Ayrıca etraf birbirine gümrük vergileri ve harçlarla bağlı birbirlerine en aşırı kayrılan yurt statüsü verecek. Türkiye-Lesoto Karma Ekonomik Komisyonu da bu barışma ile kurulacak.

Anlaşma, yürürlüğe girmiş bulunduğu tarihten itibaren 5 sene süresince yürürlükte kalacak.

Resmi Gazete'de başkaca Türkiye ile Vietnam Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşmasına arazi verildi.

İki yurt ortada 23 Ağustos 2017'de Hanoi'de imzalanan anlaşmaya mucibince etraf gümrük suçlarının önlenmesi, soruşturulması ve bu suçlarla savaş edilmesi hususunda barışma hükümlerine makul adına teşrikimesai meydana getirecek ve iane sağlayacak.

Taraflar başkaca suçlarla mücadelede geçer not hususi metodlar ile kusur işlemede geçer not toy metodlar dair da birbirlerini bilgilendirecek.

Çeşitli yasaklı madde, silah, imitasyon yahut deniz hırsızı yük kabilinden mevzularda da etraf birbirlerine ilim paylaşımında bulunacak.

Taraflar aykırı gümrük memuru eğitimi ve bilirkişi değişim işlemi de yapacak.

AB-Ortak Transit Ülkeleri Ortak Komitesinin Ortak Transit Rejimine İlişkin Sözleşmesinin kimi maddelerinde gidilen farklılık de Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşidinden onaylandı.

Değişiklikle Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılmasıyla (Brexit) imzalanan İrlanda-Kuzey İrlanda Protokolü mucibince Kuzey İrlanda, Birleşik Krallık'ın parçası bulunmasına karşın sözleşmenin kimi maddeleri düşüncesince "AB parçası" adına nitelendirildi.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler