USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yazılım ve aldatmaca ihracatına müteveccih dünkü dayanaklık etmek paketi geliyor

Ticaret Bakanlığı, düzen ve yazılım sektörlerindeki ihracatın hâlâ da artırılması düşüncesince acemi müşterek dayanak noktası programı hazırlıyor.

Yazılım ve aldatmaca ihracatına müteveccih dünkü dayanaklık etmek paketi geliyor
08-12-2021 11:50
Ankara

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yazılım ve hile sektörlerine saf E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) dayanak noktası programı hazırlandığını açıklarken, mevzuya bağlı detaylar nikbet konusu oldu.

AA muhabirinin Bakanlıktan edinmiş olduğu bilgilere göre, hizmet sektörlerinin aut ticaretteki önemi rastgele sabık güneş artıyor, 2010 yılından beri, sene bazında hizmet ticareti servet ticaretinden elan aceleci faiz gösteriyor.

Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı içerisinde Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü kuruldu ve bilişim alanı bu çerçevede ele alınmaya başlandı.

Bilişim sektöründe çalışkanlık yayınlayan şirketlerin, dünkü pazarlara açılmaları ve arsıulusal arenada rakiplik güçlerinin geliştirilmesi neredeyse taşınmazlar dışına müteveccih gerçekleştirecekleri masraflar Bakanlık çeşidinden destekleniyor.

Bakanlık, dünkü çağda dünyada ve ülkede yaşanmış bulunan iktisadi dönüşümler ve öngörülen hedefleri delik önüne alarak ihtisaslaşmaya mebni dayanak noktası unsurlarını ön plana çıkarmayı hedefledi.

Bu kapsamda, dünyada geçerli güzel örnekler dikkate alınarak, bilişim sektörünü önemli ortak vizyonla yavaş yavaş taşınmazlar dışına anahtar ve ülkeye döviz kazandıracak ortak emek vermek düşüncesince tedbir yapıldı.

Bakanlık, hizmet ve bilişim sektörüne müteveccih destekleri dünkü ortak tatlı ve önemli kendisine ele almayı, uygulamaya ilişikli hususlarda bazı kolaylaştırmalar yapmayı ve çalışan sıfır birtakımı dayanak noktası unsurlarında da iyileştirmeler yapmayı planladı. Bu çerçevede mukteza icraat tamamlanarak mevzuat taslakları hazırlandı.

Bu süreçte sektörde taşınmazlar dışına müteveccih çalışkanlık yayınlayan teşrikimesai kuruluşları, topluluk ve birlikler, firmalarla 100’den ortak tomar mülakat ve derinti yapıldı.

Ar-Ge yoğun, erdemli teknolojili ve ekleme kıymeti erdemli sektörlerdeki şirketler dünkü dayanak noktası programının mihrak noktası kendisine belirlendi. Böylelikle desteklerden faydalanan kuruluşların kapsamının genişletilmesi de sağlanacak.

Yazılım, sayısal oyun, e-spor, mali yazılım ve teknolojiler, bireşimli zeka, siber güvenlik, çokbilmiş kent sistemi hizmetleri, telekomünikasyon, data merkezi, kaygı ve enformasyon hizmetleri, dizge görev ve dayanak noktası hizmetleri, bilişim mühendislik hizmetleri ve sayısal vasıtalık platformları hizmetleri kadar potansiyeli bulunan madun sektörler de artık desteklenecek. Bakanlık, böylecene bilişim madun sektörlerinin tamamını kucaklayarak, ihracatın kâffesi diyar geneline yayılmasını amaçlıyor.

Yeni çalışmayla, ihracata tedbir ve kurumsal sığa tevlit destekleri, ihracatta marketing ve pazarda tutundurma destekleri ve erdemli ekleme değere müteveccih E-Turquality Desteği ile 3 kademeli dayanak noktası programı tasarlandı.

Yeni dayanak noktası programının ulaşılması kolay, anlaşılabilir ve uygulanabilir olması da öngörüldü.

Son aşamada, inovasyonun motivasyon edilmesi ve arsıulusal pazarlarda rakiplik edebilecek lehçe ve global "unicorn"ların oluşturulmasına müteveccih "terzi işi" tatlı bilişim sektörüne hususi dünkü dayanak noktası unsurlarını içeren Bilişimin Yıldızları Programı desteği de yaşama geçirilecek.

Mevcut desteklerin kapsamı ve oranları artırılıyor

Önceki dayanak noktası programlarından edinilen tecrübeler ve sektörel talepler çerçevesinde dünkü E-Turquality Programı ile bulunan Turquality desteklerinin kapsamını genişletilirken, birtakımı dayanak noktası oranlarında ve yukarı limitlerinde artma sağlanması hedeflendi.

Bu kapsamda, yaşama geçirilmesi planlanan birtakımı dünkü dayanak noktası unsurları şöyle:

"Teknohızlandırıcı teşrikimesai kuruluşu plan desteği, arsıulusal ekleme giranbaha bilişim müteahhit plan desteği, taşınmazlar dışı münakasa desteği, arsıulusal uygulayım bilimi marketing ofisleri desteği, hizmet marketing platformlarına üyelik desteği, yazılımcılar düşüncesince simülatör/test ekipmanı isticar desteği, taşınmazlar dışı oyun, saf ve filmlerde Türk mahsul anlatış desteği, taşınmazlar dışı kontrol desteği, taşınmazlar içi arsıulusal fuar desteği, data merkezi desteği, şimal taşınmazlar dışı ofisleri desteği, taşınmazlar haricinde beledi kuruluşa ilgilendiren oyun/yazılım/aracılık platfomu alımına müteveccih müşavirlik desteği, patent/fikri iyelik hakkı alıntı desteği ve yazılım/oyun/mobil yürütüm sınav desteği."

Ayrıca, bilişim dalının taşınmazlar dışına açılımında girdi kendisine yerel ve ulusal yazılım, tesisat ve hizmetlerin kullanılmasının motivasyon edilmesi düşüncesince yerel mülkü kullanması desteği de verilecek.

E-Turquality programının çalışan ve velut yönetilmesi, kurumsallaşması, izlem ve başarım analizinin takip edeni neredeyse mekanizmalar da oluşturulacak. Böylece bilişim sektörüne dökme amme kaynakları aritmetik verilebilirlik çerçevesinde, çalışan ve velut kullanılacak.

Bakanlık, baş döndürücü endamsız müddette dünkü desteklerin tanıtımının yapılmasını planlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler