USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinliği düzenlendi

07-05-2022 16:46
Ankara

Emniyet Genel Müdürlüğünce (EGM) Karayolu Trafik Haftası kapsamında planlı etkinlikte, yetişkinlere ve ufaklıklara müteveccih kullanışlı trafik eğitimi verildi.

Ankara

EGM Trafik Başkanlığı kabilinden Karayolu Trafik Haftası kapsamında indinde alım satım merkezi uğrunda aktiflik düzenlendi.

"Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganı ile planlı etkinlikte, Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ve Mobil Trafik Eğitim Tırı ile eğitimler düzenlendi.

Trafik standında sürücülere el broşürü ve kampanya içerikleri de dağıtılırken, ufaklıklara da türlü hediyeler verildi.

Trafik Başkanlığı Eğitim Koordinasyon Şube Müdürü Tolga Hakan, bugün topu topu Türkiye genelinde esmer yolu trafik güvenliği kapsamında farkındalığı çoğaltmak düşüncesince türlü etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Ankara genelinde kollar düşüncesince Mobil Trafik Eğitim Tırı ile yetişkinler düşüncesince de Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile eğitimler düzenleneceğini bildiren Hakan, şu biçimde konuştu:

"7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası özelinde biz, piyon güvenliğini ön plana çıkaran etkinlikler de düzenleyeceğiz. Özellikle bu sene yayalar düşüncesince 5 adımda trafik güvenliği temalı etkinlikleri ön plana boşaltmak istiyoruz. Çünkü maatteessüf trafik kazaları sonucunda meydana mevrut dirilik kayıpları ve yaralanmalarda yayalarımızın mesuliyeti da ehemmiyet teşekkül ediyor. Yine hem Ankara özelinde hem Türkiye genelinde belirlediğimiz okullarda hareketli tırımızla eğitimlere bitmeme edeceğiz."

İstanbul

"Karayolu Trafik Haftası" hasebiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde Taksim Meydanı'ndaki piyon geçitlerinde vatandaşlara ve sürücülere bilgilendirme yapıldı.

Bu kapsamda yurt genelinde "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun çalışan şekilde kullanılması ve tanıtılması amacıyla senkronik planlı etkinliklerden biri de Taksim Meydanı'ndaki piyon geçitlerinde gerçekleştirildi.

Söz konusu mottonun "Yaya uğrunda ilerle", "Görünür ol", "Trafik ışıklarını izleme et", "Yaya geçidi kullan", "Yola odaklan" başlıkları altında hazırlanmakta bulunan broşürler vatandaşlara, "Dikkat avlu çıkabilir" kayıtlı broşürler de sürücülere dağıtıldı.

Etkinliğe eklenmiş bulunan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da yayaları bilgilendirerek, şoförleri piyon geçitlerinde tetik olmaları dair uyardı.

İstanbul Vali Yardımcısı Çiçekli, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, trafik kazalarını karşılamak düşüncesince bu sene Karayolu Trafik Haftası hasebiyle "Öncelik yayanın, evleviyet hayatın" sloganıyla bilhassa yayaların güvenliği konusunu ele aldıklarını anlattı.

Çiçekli, aktiflik kapsamında yayalara indinde kadro hatırlatmalarda bulunduklarını aktararak, "Trafikte ve sokakta ilerlerken ilk önce piyon yolundan ilerleyin, diyoruz. Görünür olun, diyoruz. Çünkü görünür iktisap buyurmak trafik kazalarında dirilik güvenliği itibarıyla oranla mühim. Trafik ışıklarına gerçekli uyma edin, diyoruz. Bir öteki ehemmiyetli iç kulak piyon geçidini kullanalım. Yaya geçidi haricinde bambaşka indinde boğaz başarısız yerde dirilik güvenliğinizi riske atacak indinde kadro şeyleri yapmayalım istiyoruz. Ve yola kilitlenmek icap ettiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da gerçekleşen kazalara dair akıbet 3 senenin istatistiklerine yer veren Çiçekli, şu detayları verdi:

"İlimizde meydana mevrut fâni kazaların yüzdelik 37'si yayaların yaşamını kaybetmesiyle ve yaralamalı kazaların da az şimdi yüzdelik 20'si gine yayaların yaralanmasıyla sonuçlanan kazalar. Bu, 2020-2021 ve 2022'nin evveli 5 ayında alçak fevk bu ortalamada. Dolayısıyla yayalar, trafikteki dirilik güvenliği itibarıyla az şimdi istatistiklerin 3'te 1'ine teşekkül ediyor. Bu bakımdan piyon güvenliğini önemsiyoruz. Yayalarımıza kendisince sürücülerimizin duyar olmasını, indinde zihin oluşmasını dilek ediyoruz. Bu bakımdan indinde çalışkanlık içerisindeyiz."

Konya

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, Adalhan Kavşağı'nda planlı etkinlikte piyon geçidini kullanan vatandaşlara risale dağıttı.

Trafik kuralları ile ait kamuoyunun dikkatini döşemek düşüncesince türlü mottolar ortaya koyduklarını vurgulayan Dinç, "Bu sene de yayalar düşüncesince '5 Adımda Güvenli Trafik' sloganıyla yola çıktık. Bizler de jandarmamızla, itimat birimlerimizle yayalarımızın uzaktan geçişlerde, emin geçişlerin elbette sağlanacağı dair vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz." dedi.

Konya genelinde yaşanmış bulunan sıkı trafik kusurlarına da yer veren Dinç, şunları söyledi:

"Yayalarımızın piyon geçitlerini kullanmaması, kontrolsüz noktalarda yola çıkması, bilhassa sürücülerin, devir zamane çabukluk limitlerinin baş döndürücü indinde tomar üzerinde çıkması hasebiyle bu sene 4 dirilik kaybı yaşandı. Bu noktada topu topu vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Özellikle sürücülerimizin evlatlarımızın geçmiş bulunduğu ekol çevreleri, yaşlıların çıkabileceği hastane, cami civarlarında baş döndürücü şimdi duyar olmalarını, ağır gitmelerini kurallara uymalarını istiyoruz. Böylece hem çağcıl indinde maşer hem şimdi rahat ve emin indinde Konya oluşturacağız."

Engin Dinç, Konya genelinde 27 ayrı noktada, topu topu Konya'daki kavşaklarda Elektronik Denetleme Sistemlerinin (EDS) devreye alındığını, başkaca sakat otopark yerlerine anahtar otopark fail sürücülere behemehâl ukubet yazıldığını da laflarına ekledi.

Programa Selçuklu İlçesi Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu ve kollukçu amirleri katıldı.

Karaman

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Cumhuriyet Parkı'nda planlı etkinlikte piyon geçitlerinden geçerek sürücülere risale dağıttı.

Vali Işık, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri kabilinden kurulan stanttaki ekipmanlar üzerinde bilgelik aldı.

Mayıs ayının evveli cumartesi gününün Türkiye'de Karayolu Trafik Güvenliği haset şekilde kutlandığını tabir fail Işık, "Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığımızın direktifiyle sabahleyin sayaç 11.00'de uygulamayı başlattık. '5 Adımda Trafikte Yaya Güvenliği' uygulamasını halkımıza anlattık. Gerekli bulunan broşürlerimizi dağıttık. Halkın bilinçlendirilmesine katkıda bulunmaya çalıştık. Aynı sürede sürücülerimize tümsekli müstear zorunluluğunu hatırlattık. Uygulamalara bu hafta ortamında da bitmeme edeceğiz. Halkımızdan isteğimiz trafik kurallarına uymaları." dedi.

Aksaray

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda planlı etkinlikte, İçişleri Bakanlığı himayelerinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüyle 81 ilde senkronik şekilde Trafik Haftası etkinlikleri yapıldığını belirtti.

Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Bugün ve bu hafta ortamında hissedar büyüklenme ve kuruluşlarımızla koordineli şekilde yapacağımız etkinliklerle trafik kazalarından kaynaklı dirilik kayıplarının yüzdelik 50 oranında azaltılması, esmer yollarında topu topu minval kullanıcılar düşüncesince derneşik ve emin indinde trafik ortamının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, fâni ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak, vatandaşların erinç ve cesaret içinde yolculuk etmeleri ve sürücülerin trafik kuralı ihlalini en uzuv tahrip kılmak amaçlanıyor. Trafik denetimlerinin daim ve kararlılıkla yürütülmesiyle maşeri farkındalığın artırılması hedefleniyor."

Konuşmaların peşi sıra Ankara Caddesi'ndeki uygulamaya eklenmiş bulunan Vali Aydoğdu, şoförleri trafik kurallarına uymaları dair bilgilendirdi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Zafer Meydanı'ndaki etkinliklere katıldı.

Kaya, Türkiye'de trafik bilincinin rastgele sabık sene arttığını tabir ederek, "Ülkemizde trafik kazalarında dirilik kayıpları ağırbaşlı miktarda düştü. İçişleri Bakanı'mız Süleyman Soylu ve bakma mensuplarımızın trafik bilinci emekleri düşüncesince teşekkürname ediyoruz. Trafik haftamız yeniden yararlı kademli olsun." dedi.

İl Emniyet Müdürü Ali Temiz de trafikte çoban ve yayaların tetik olması icap ettiğini tabir etti.

Trabzon

Trabzon'da, Mustafa Kemal Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda aktiflik planlı etkinlikte, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik şubesi ekiplerinin araç, malzeme ve ekipmanları sergilendi.

Ekipler, itimat kemeri öğrence ara bulucu ve içki öğrence gözlüğünü deneyen vatandaşlara risale de dağıttı.

Stantları görüşme fail Vali İsmail Ustaoğlu, bebek gönüllü trafik müfettişleriyle de indinde müddet görüştü.

Ustaoğlu, itimat ve jandarma ekipleriyle beraberce Trafik Haftası'nı il genelinde çalışan biçimde kutlayacaklarını söyledi.

Trafik kazalarını minimize buyurmak amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda icraat yapıldığını tamlayan Ustaoğlu, "Öğrencilerimizi de işin içerisine sokarak bu mevzuda topluluğu bilinçlendirme yerine yaptığımız icraat var. Özellikle şu belirleme önemli, yayaların karıştığı trafik kazalarının yüzdelik 50'ye yakını, yayaların hatalarından kaynaklanıyor. Bu mevzuda da bu yıl, Bakanlığımızın geliştirdiği 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' mottosunu işlemeye çalıştık." dedi.

Giresun

Giresun'da da "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması yapıldı.

Belediye binası uğrunda ve Bulancak durağı mevkisindeki piyon geçitlerinde kaynaklanan uygulamaya Vali Enver meşhur de katıldı.

Polis ve jandarma ekiplerince sürücülere ve yayalara yürütüm üzerinde bilgelik aktarıldı.

Ekipler, durdurulan araçlardaki ufaklıklara al düdük ve türlü hediyeler verdi.

Bayburt

Bayburt'taki aktiflik ise Bayburt-Erzurum esmer uğrunda gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, etkinliğe katılarak sürücülere, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması üzerinde bilgelik verdi.

Trafik polisleri, site genelinde türlü noktalardaki uygulamada, itimat kemeri kontrolü yaptı, başkaca şoförleri piyon geçitlerinde vatandaşlara minval vermeleri dair uyardı.

Artvin

Artvin'de sürücüler, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması üzerinde bilgilendirildi.

Şehir merkezindeki kavşakta kaynaklanan uygulamaya Vali Yılmaz Doruk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kılınç ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan meşhur katıldı.

Polis ve jandarma ekipleri, sürücü, geçici ve yayalara broşür, kapela ve al düdük dağıttı.

Vali Doruk, sürücülere, trafikte yayalara evleviyet göstermeleri ve trafik kurallarına dört başı mamur uymaları dair ikazlarda bulundu.

Trafik kurlarına uyulması biçiminde dirilik ve para güvenliğinin en fevk kurda korunacağına dikkati çekici Doruk, itimat kemeri takmayan şoförleri uyardı.

Adana

Adana'daki etkinlik, Turgut Özal Bulvarı'nda Vali Süleyman Elban, İl Emniyet Müdürü Doğan uslu ve öteki ilgililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Elban, esnaf ve yayalara karanfil verdi, trafik kuralları üzerinde bilgelik aktardı.

Polis de çevredekilere emin trafik dair bilgilerin toprak almış bulunduğu risale dağıttı.

Mersin

Mersin'de planlı uygulamaya Vali Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve öteki ilgililer katıldı.

Vali Su, uygulamada, yayalara emin trafiğin önemini anlattı. Su ve öteki katılımcılar yayalara bap üzerinde bilgilendirici broşürler dağıttı.

Su, gazetecilere, site genelinde sene ortamında trafik eğitimlerinin yapıldığını belirterek, "Temel hedefimiz trafikte bakir dirilik kaybı, trafik kazası ve yaralanmadır. Bunlara özen edersek en bağan seviyeye indirmiş oluruz." dedi.

Hatay

Hatay'da emniyet, jandarma ve polis ekipleri kabilinden indinde alım satım merkezinde planlı etkinlikte, vatandaşlara trafikle ait bilgilendirici broşürler, ufaklıklara da türlü hediyeler verildi.

Trafik kurallarına uyarak dayanıklı tutum sergileyen tır, otobüs, minibüs, ekol servisi, taksi, kamyon itfaiye ara bulucu ve cankurtaran şoförlerine programda onurluk ve armağan sunma edildi.

Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, konuşmasında, trafik güvenliğinin ehemmiyetli bulunduğunu ve bunu beyan buyurmak düşüncesince sergilik açtıklarını söyledi.

Osmaniye

Osmaniye'de de Devlet Bahçeli Meydanı Kavşağı'nda planlı uygulamaya, Vali Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş ve öteki ilgililer katıldı.

Vatandaşa bilgilendirici risale dağıtan Vali Yılmaz, şimdi sonradan gazetecilere, trafik kurallarına uyulmaması hasebiyle dirilik kayıpları yaşanabildiğini belirterek, "Bu yürütüm yayalarımızın kurallara uyması, ışıklara özen etmeleri, piyon geçitlerini kullanmaları dair farkındalık kurmayı amaçlıyor. Kurallara uyulduğunda dirilik kayıplarının azaldığını biliyoruz ve baş döndürücü da dobra neticeler alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kırıkkale

Ulaşımda 43 ilin bağlanak noktasında toprak meydan Kırıkkale'de, "Karayolu Trafik Güvenliği Günü" etkinlikleri kapsamında "Yayalar düşüncesince 5 adımda emin trafik" uygulaması gerçekleştirildi.

Kırıkkale-Ankara esmer yolu efdal çabuk katar köprüsü altındaki yürütüm noktasında planlı etkinliğe, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen ile kollukçu ve jandarma ekipleri katıldı.

Uygulama noktasında durdurulan anahtar şoförleri ve yolculara haftayla bilgelik verici Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberindekiler, trafik kurallarına uyma etmeleri uyarısında bulundu.

Denetimde, araçlardaki ufaklıklara ve ailelere türlü hediyeler verildi.

Tekbıyıkoğlu, denetimin peşi sıra gazetecilere, Kırıkkale'nin esmer yöntemleri açısından baş döndürücü ehemmiyetli konumda toprak aldığını belirterek, 43 ilin güzergahının buradan geçtiğini söyledi.

Bu anlamda esmer yollarının Kırıkkale'deki faaliyetlerini baş döndürücü önemsediklerini aktaran Tekbıyıkoğlu, şu biçimde konuştu.

"Mayısın evveli cumartesi haset Türkiye'de 'Karayolu Trafik Güvenliği Günü', izleme fail hafta ise 'Karayolu Trafik Haftası' şekilde kutlanır. Bugün bayramın peşi sıra devir trafiğinin halen enerjik bulunduğu Kırıkkale-Ankara esmer yolu arama noktasındayız. Burada sürücülerimize bilgelik verdik, eksiği olanlara da telkinde bulunuldu. Bu yılki Karayolu Trafik Haftası'nın önceliği de yayalar. Bu mevzuda da yayalara lazım bilgilendirmeleri yaptık."

Sivas

Öte yandan, güneş hasebiyle Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda planlı etkinlikte Vali Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, piyon geçidinde vasıtalar durdurulduktan sonradan trafik polisi giysisi giyen çocuklarla yolun karşına geçti.

Ayhan ve beraberindekiler şimdi sonradan ufaklıklara al düdük, mavra ve pentür kitabı armağan etti. Meydanda kurulan trafik parkurunda ise akülü araçlarla ufaklıklara emin sürüş eğitimi verildi. Emniyet ve jandarma ekipleri de sürücülere, piyon geçitlerinde vatandaşlara minval vermeleri dair uyarılarda bulundu.

Vali Ayhan, "Bugün, ayrımsız saatte merkezde ve topu topu ilçelerimizde itimat ve jandarma ekiplerimizle bu farkındalığı tekvin etmek düşüncesince indinde araya geldik. Etkinliler hafta ortamında bitmeme edecek. Bu çeşit etkinliklerle trafikte dirilik ve para güveliğinin önemini de aktarmış oluyoruz." dedi.

Bingöl

Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Dörtyol Kavşağı'ndaki uygulamaya katılarak yayalara bilgelik verdi, risale dağıttı.

Araçlar durdurularak vatandaşların yolun karşısına emin geçişinin sağlandığı uygulamada, itimat kemeri kontrolü yapıldı, sürücülere, piyon geçitlerindeki vatandaşlara minval vermeleri dair uyarıda bulunuldu.

Jandarma ve kollukçu ekipleri kabilinden Dörtyol Kavşağı'nda kurulan stantlarda vatandaşlara bilgilendirme emekleri sürüyor.

Vali Yardımcı Kaya, gazetecilere icra ettiği açıklamada, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda düzenlendikleri etkinlikte yayaların güvenliği düşüncesince bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Yayalara eğitimler verileceğini aktan Kaya, "Polislerimiz, jandarmalarımız okullarda trafik dair eğitimler verecek. Toplumumuzu, Bingöl'ümüzü trafik dair şimdi indinde tomar bilinçlendirmeye çalışacağız." dedi.

Yedisu ilçesinde de Kaymakam Mehmet Kaya sürücülere risale dağıttı, trafik kuralları ile ait bilgilendirmede bulundu.

Edirne

Edirne'de Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı'nın Selimiye Meydanı mevkisinde piyon kaldırımında meydana getirilen denetime eklenmiş bulunan Vali Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar ve İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri vatandaşları bilgilendirdi.

Polis ve jandarma ekipleri de site sakinlerine risale dağıttı.

Vali Canalp, burada gazetecilere icra ettiği açıklamada, hem yayaların tıpkı sürede sürücülerin trafik kurallarına uyması icap ettiğini söyledi.

Akıllı telefonların münteşir biçimde kullanılmasının trafikte ayrımlı sıkıntılara sebebiyet vermeye başladığını aktaran Canalp, "İnsanlar cep telefonlarını kullanırken odaklandıkları bap telefon oluyor. Dolayısıyla kendileri trafiği ve öteki araçları görmede, algılamada teessürat yaşıyorlar. Nasıl ki anahtar sürücüsünün sürüş sırasında trafikte cep telefonunu kullanmaması gerekiyorsa indinde yayanın da uzaktan geçe cep telefonunu kullanmaması gerekiyor." dedi.

Canalp, emin trafik düşüncesince çoban ve yayanın trafiğe odaklanması icap ettiğini vurguladı.

Keşan ilçesinde de Kaymakam Cemalettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Alpaslan Türkeş Meydanı'ndaki uygulamaya katılarak piyon ve şoförleri bilgilendirdi.

Kırklareli

Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda Vali Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Özmen, vatandaşları trafikte yayaların uymaları müstelzim kavait üzerinde bilgilendirdi.

Kaldırımları kullanan ve kurallara uyanlara teşekkürname fail Bilgin, trafik güvenliğinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Her sene bayramlarda yaşanmış bulunan trafik kazalarında nice insanoğlunun dirilik ve para kaybı yaşadığını anımsatan Bilgin, bu sene Ramazan Bayramı'nda sakatlık oranının yüzdelik 60 azaldığını vurguladı.

İçişleri Bakanlığının trafik güvenliği açısından ehemmiyetli icraat yürüttüğünü aktaran Bilgin, "Trafikte ilkin sürücülerimiz iktisap buyurmak bunun şeklinde yayalarımız da baş döndürücü tetik olmalılar. Son mottomuz 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik'. Güvenli trafik düşüncesince piyon geçitlerini kullanalım, kaldırımlarda yürüyelim, görünür olalım. Çok derin giyinen yayalar, birtakımı bölgelerde görünürlük açısından baş döndürücü başağrısı yaratıyor. Trafik ışıklarına uyalım ve yola odaklanalım." sanarak konuştu.

Etkinliğin peşi sıra birtakımı kollukçu ve jandarma personeline muvaffakiyet belgeleri verildi.

Lüleburgaz kaymakamlık girişinde açılan düzenlilik arama noktasındaki uygulamada, Emniyet Müdürü Osman Ünal ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı yaşam Gökmen, anahtar sürücülerine trafik güvenliği üzerinde bilgiler verdi.

Sürücülere, yayalara evleviyet vermeleri ve cereyan halindeyken de itimat kemeri takmaları uyarısında bulunuldu.

Ünal, araçta itimat kemeri takan çoban ve yolculara duyarlılıklarından ötürü teşekkürname etti.

Sürücü ve yolculara trafik kuralları ve uyarıların toprak almış bulunduğu risale dağıtıldı.

Tekirdağ

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde de "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması yapıldı.

Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Hükümet Meydanı'ndaki yürütüm sırasında icra ettiği açıklamada, hafta kapsamında öğrencilere eğitimler verildiğini belirterek "Bugün ilçemizin merkezinde vatandaşlarımızla geveze edeceğiz. Araç sürücülerimize bu mevzuda ikazlarımızı yapacağız, yayalarımıza el broşürlerimizi dağıtacağız." dedi.

Karabük

Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, PTT Kavşağı'ndaki uygulamaya katılarak yayalara bilgelik verdi, risale dağıttı.

Araçlar durdurularak vatandaşların yolun karşısına emin geçişinin sağlandığı uygulamada, itimat kemeri kontrolü yapıldı, sürücülere piyon geçitlerinde vatandaşlara minval vermeleri uyarısında bulunuldu.

Jandarma ve kollukçu ekipleri kabilinden PTT Kavşağı'nda kurulan stantlarda, vatandaşlara müteveccih bilgilendirme emekleri sürüyor.

Vali Gürel, aktiflik sonrası gazetecilere, Trafik Haftası kapsamında şimdi emin indinde trafik akışının sağlanması amacıyla türlü etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Ramazan Bayramı'ndaki kazalara yer veren Gürel, "İçişleri Bakanlığı verilerine göre, şetaret ortamında yaralanmalı ve fâni kazaların azaldığını gördük. Strateji vesikası ve mevki sarsıntısı planı kapsamında fâni kazaların yüzdelik 50 azaltılması öngörülmekte. Bununla ait arkadaşlarımız daim sahada." sanarak konuştu.

Gürel, etkinliğin "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun çalışan kullanılması amacıyla yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Güvenli trafikle ait 5 hususu gündeme getirmiş olduk. Değişik bölgelere afişler asıldı, broşürler dağıtıldı. Bunları maşeri iletişim araçları hesaplarımızda paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bu hususa duyarlılığını dileyiş ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim düşüncesince önemli. Bunun düşüncesince denetimler yapılıyor. Emniyet ve jandarma teşkilatımızın hissedar kuruluşlarıyla hafta ortamında türlü etkinlikler düzenleyeceğiz, zihin meydana getirmeye çalışacağız."

Bolu

Bolu'da da Vali Ahmet Ümit, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, Valilik Kavşağı'ndaki uygulamaya katılarak yayalara bilgelik verdi, risale dağıttı.

Araçlar durdurularak vatandaşların yolun karşısına emin geçişinin sağlandığı uygulamada, itimat kemeri kontrolü yapıldı, sürücülere, piyon geçitlerinde vatandaşlara minval vermeleri dair uyarıda bulunuldu.

Ayrıca sürücüler ve araçlardaki ufaklıklara da türlü hediyeler ile broşürler verildi.

Vali Ümit, icra ettiği konuşmada, uygulamaya eklenmiş bulunan kollukçu ve jandarma personeline teşekkürname etti.

Polis ve jandarmanın Türk halkının cankurtaran simidi bulunduğunu vurgulayan Ümit, "Aynı sürede vatandaşımızın, yolcularımızın yoldaki en ehemmiyetli sigortasısınız. O bakımdan sizin şuurlu olmanız, bu mevzuyla ait azminiz, kararlılığınız bizim için, talih için, yurttaşlarımız düşüncesince baş döndürücü önemli." dedi.

Ümit, akıbet yıllardaki trafik denetleme ve uygulamaları ile Ramazan Bayramı tatilinde meydana getirilen faaliyetlerin amacına ulaştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu sene bayramda 10 günce dinlence olmadı. Ama tığ dinlence kabil değerlendirdik. 10 günce süreçte sabık senelere mucibince yüzdelik 61 yöresinde trafik kazalarında eksilme oldu. Bu baş döndürücü önemli. Farkındalık tevlit prensiplerimizin esas unsurlarından biri denetimleri artırmak. Bunun meyvesini bu bayramda aldık. Bayramda trafik kazaları yüzdelik 61 azaldı. Ölümlü kazamız olmadı. Yaralamalı kazamız var. Ama mecmu sayıya baktığımız devir sabık senekilere mucibince baş döndürücü şimdi minimize oldu."

Mudurnu ilçesinde de etkinlikler kapsamında Kaymakam Fatih Çevik sürücülere risale dağıttı, trafik kurallarıyla ait bilgilendirmede bulundu.

Samsun

Samsun'da İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde kaynaklanan uygulamaya eklenmiş bulunan Vali Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdür Vekili Tolga Bostancı ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, yayalara ve sürücülere bilgilendirici risale dağıttı.

Sürücü ve yayalara ikramlarda da mevcut Vali Dağlı, çocuklarla geveze ederek pentür kitabı armağan etti.

Dağlı, gazetecilere, trafik kuralları dair farkındalık tekvin etmek amacıyla icraat yaptıklarını söyledi.

Bayram ortamında itimat kemerine ciddiyet verdiklerine ayraç fail Dağlı, "Şimdi hem itimat kemeri tıpkı sürede yayalarımızın güvenliği, emin biçimde piyon geçitlerinden geçmelerini bildirmek için, 'Öncelik hayatın, evleviyet yayanın' ünlü çalışmanın farkındalığını yapıyoruz. Yaya geçitlerimiz vasıtasız geçiriliyor. Yayalarımız rüçhan şekilde geçecek. Araçlar da onlara evleviyet sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Polis maskotu "Şahin"in de katılmış bulunduğu uygulamada, itimat ve jandarma mensubu ufaklıklara türlü hediyeler verdi.

Tokat

Tokat'ta Vali Ozan Balcı ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan'ın da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda meydana getirilen uygulamada, itimat ve jandarma mensubu ufaklıklara türlü hediyeler verdi, sürücüler yayalara minval vermeleri dair uyarıldı.

Balcı, uygulamanın Türkiye genelinde yapıldığına dikkati çekerek, "İçişleri Bakanlığımız koordinesinde piyon güvenliği düşüncesince aktiflik düzenledik. Yayaların trafik işretlerine ve levhalarına uymalarını bilhassa dileyiş ediyoruz. Yaya geçitlerini, piyon güvenliğini önemsiyoruz." dedi.

Amasya

Yavuz Selim Meydanı'nda kollukçu ve jandarma ekiplerince meydana getirilen pratikte yurttaşlar ve sürücüler piyon geçitleri üzerinde bilgilendirdi.

Kurulan öğrence aracıyla da vatandaşlara, araçlarda itimat kemeri takıldığında ve takılmadığında olabilecekler gösterildi.

Vali Mustafa Masatlı da yürütüm noktasını görüşme ederek bilgilendirme çalışmalarına katıldı.

Kastamonu

Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik, Vali Avni Çakır, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Denetimlere eklenmiş bulunan Çakır, şoförleri çabukluk dair uyararak ufaklıklara al düdük armağan etti.

Araçlarda mevcut çocuklarla geveze fail Çakır, sürücülerin çabuk gitmesi yerinde al düdüğü çalarak ailelerini uyarmalarını istedi.

Çorum

Çorum'da da "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganıyla trafik denetimi yapıldı.

Alaca ilçesi Ankara Caddesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki pratikte kollukçu ekipleri, yayalara ve sürücülere bilgilendirici risale dağıttı.

Ekipler, yayalara yolun karşısına geçe piyon alternatifini kullanmaları gerektiğini, sürücülere de geçişlerde üstünlüğün yayalarda bulunduğunu hatırlattı.

Gaziantep

Gaziantep Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı'ndaki uygulamaya eklenmiş bulunan Vali Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, yayalara bilgelik verdi ve türlü broşürler dağıttı.

Uygulama bölgesine getirilen hususi dizayn vasıtaya bindirilen vatandaşlara, itimat kemeri takmayan sürücünün sakatlık acilen yaşadıkları anlatıldı.

Vali Gül, programın peşi sıra icra ettiği açıklamada, yayaları bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek "Çocuklarımıza emin piyon yolculuğunu anlattık ve kullanışlı şekilde gösterdik. Kurallara uyulduğu devir trafik kazaları oranları ağırbaşlı seviyede düşüyor. Yayalar bilhassa karşıya geçe baş döndürücü tetik olmalı." dedi.

Şanlıurfa

Trafik Haftası kapsamında Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı'ndaki Halk Eğitim Merkezi uğrunda aktiflik düzenlendi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ile jandarma trafik ekipleri, yayalara ve sürücülere 5 adımda emin trafik kuralları üzerinde bilgelik verdi.

Üzerinde "Dikkatinle Yol Ver, Yola Odaklan, Trafik Işıklarını Takip Et, Yaya uğrunda ilerle ve Görünür ol" kayıtlı broşürler dağıtan jandarma ve kollukçu ekipleri, vatandaşlara al düdük armağan etti.

Caddede yürütüm karşılayıcı ekipler, trafik kurallarına uyma etmeyen piyon ve şoförleri uyardı.

Kahramanmaraş

İl Emniyet ve Jandarma Komutanlığına dair trafik ekipleri, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'un katılımıyla "Yayalar düşüncesince 5 adımda emin trafik" sloganıyla yürütüm yaptı.

Haydar Aliyev Bulvarı'ndaki uygulamada, yayalara bilgelik verilerek risale dağıtıldı, vasıtalar durdurularak vatandaşların karşıya emin geçişi sağlandı.

Araçları durduran trafik polisleri, itimat kemeri kontrolü yaptı, sürücülere piyon geçitlerinde vatandaşlara minval vermeleri dair uyarıda bulundu, araçlardaki ufaklıklara hediyeler verildi.

Vali Coşkun, burada icra ettiği konuşmada, farkındalık oluşturulması amacıyla hakeza indinde aktiflik gerçekleştirildiğini belirterek, şetaret tatili ortamında fedakarca fariza karşılayıcı jandarma ve kollukçu ekiplerine teşekkürname etti.

Malatya

İnönü Caddesi'nde kaynaklanan etkinlikte mütekellim Malatya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Trafik Haftası kapsamında indinde kadro etkinliklerin yapıldığını söyledi.

Trafik kurallarına uyulması yönündeki farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını tamlayan Şahin, "Amacımız mıhlı indinde trafik düzeninin sağlanması, mala ve cana dokunca gelmemesi." sanarak konuştu.

Şahin, vatandaşları trafik kurallarına uymaya çağırma etti.

Etkinlikte Şahin ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, sürücülere trafik kurallarıyla ait bilgilendirici risale dağıttı, öğrencilere ise al düdük verdi.

Öğrenciler şimdi sonradan piyon geçidinde ellerindeki "dur" yazan tabelaları kaldırarak trafiği durdurdu. Şahin, Altın ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Altıntaş öğrencilerle beraberce piyon geçidinden yolun karşısına geçti.

Adıyaman

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosuyla Adıyaman'da Trafik Haftası kapsamında aktiflik düzenlendi.

Mimar Sinan Kültür Parkı'nda kurulan stantta öğrenciler ve yurttaşlar bilgilendirildi.

Etkinlikte mütekellim Vali Yardımcısı İhsan Maksar, "İçişleri Bakanlığının buyrukları gereği Valilik şekilde tığ de yerelde birtakımı icraat başlattık. Amacımız mıhlı indinde trafik düzeninin sağlanması, mala ve cana dokunca gelmemesi." sanarak konuştu.

Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Kilis

Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uğrunda aktiflik gerçekleştirildi.

Burada mütekellim Kilis Valisi Recep Soytürk, projenin önemine değinerek, İçişleri Bakanlığının trafik kazalarının önlenmesine müteveccih derinliğine süredir icraat yaptığını söyledi.

Yaya geçitlerinde farkındalık tekvin etmek düşüncesince aktiflik gerçekleştirdiklerini tamlayan Soytürk, "Bayramlardaki trafik kazaları ve buna dair şekilde ölümler indinde esbak bayrama mucibince yüzdelik 61 azalmıştı. Alınan tedbirler meyvesini veriyor. Bu tedbirlerden indinde tanesi de piyon geçitleridir. Yaya geçitlerinde evleviyet yayalarındır, vasıtalar ona uyma edecek. Böylece yayalara müteveccih avarız da önlenmiş olacak. Buna Türkiye'de şişman seviyede uyuluyor fakat uymayanlar hala var." dedi.

Vali Soytürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ve İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, çoban ve yayalara kampanyayla ait risale dağıttı.

Diyarbakır

Diyarbakır'ın biçim Kayapınar ilçesindeki Fırat Bulvarı'nda itimat ve jandarma ekiplerinin katılımıyla yürütüm yapıldı.

Vali Yardımcısı Ömer Coşkun uygulamaya katılarak çoban ve vatandaşları bilgilendirdi, risale dağıttı.

Coşkun, gazetecilere icra ettiği açıklamada, yürütüm kapsamında vatandaşları ve şoförleri bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi.

"Trafikte itimat kemeri kullanımının ne denli kırılan ve ehemmiyetli bulunduğu dair özen çekmeye çalışıyoruz." diyen Coşkun, meydana getirilen istatistiklerin trafik kemerinin avlu kurtardığını belirgin indinde biçimde gösterdiğini belirtti.

Coşkun, "Bayram tatilinde gerçekleşen trafik kazalarında indinde esbak yıla mucibince yüzdelik 58 eksilme lakırtı konusu. Bu hakkıyla baş döndürücü ehemmiyetli indinde oran. Özellikle fâni trafik kazalarında oranla eksilme lakırtı konusu." dedi.

İçişleri Bakanlığının, itimat kemeri, piyon geçidi kullanması dair bilinçlendirme çalışmalarının cevap bulduğunu tabir fail Coşkun, hedeflerinin şimdi emin indinde trafik bulunduğunu kaydetti.

Mardin

Merkez Artuklu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'ndaki uygulamaya eklenmiş bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, jandarma ve kollukçu ekipleri ile yayalara risale dağıttı, bilgilendirme yaptı.

Uygulamanın peşi sıra gazetecilere açıklamaya karşılayıcı Demirtaş, Türkiye genelinde Trafik Haftası kapsamında yayaların bilinçlendirilmesi dair çalışmaların yapıldığını söyledi.

Mardin'de de hafta ortamında cadde, çıkmaz ve okullarda yayaların bilgilendirileceğini tabir fail Demirtaş, "Özellikle fâni kazalarda dirilik kayıplarını şimdi da düşürmeyi amaçlıyoruz. Yayanın yolun karşısına elbette geçmesi gerektiğini, elbette indinde minval izlemesi icap ettiğini 5 adımda özetleyen indinde mottomuz var. Bu kapsamda halk arkadaşlarımızla yurttaşlarımıza bilgelik vereceğiz. Tüm yurttaşlarımıza trafik kurallarına en dobra biçimde uyma etmelerini başvuru ediyoruz. Çünkü onların dirilik güvenliği biz düşüncesince baş döndürücü önemli." sanarak konuştu.

Erzurum

Erzurum'da, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer ve İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Cumhuriyet Caddesi'ndeki uygulamada, yayalara uymaları müstelzim kavait üzerinde bilgelik vererek, risale ve türlü hediyeler dağıttı.

Yakutiye Medresesi yanına kurulan trafik standını da görüşme fail Tuncer ve Şimşek, icraat üzerinde bilgelik aldı.

İl Emniyet Müdürü Tuncer, sergilik ziyareti sonrası gazetecilere, bilhassa sürücüler ile yayaları havi uygulamanın indinde hafta ortamında bitmeme edeceğini söyleyerek, "Buradaki maksadımız trafikte emin sürüş ve emin piyon olma yönünde kazaları en uzuv indirmek. Aslında asliye hedefimiz on paralık sakatlık olmaması, tek dirilik kaybı olmaması, tek hasarlı yahut fâni trafik kazalarının olmaması." dedi.

Kars

Kars'ta Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önündeki uygulamada, Vali Vekili Tahir Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, çoban ve yayaları trafik kuralları dair bilgilendirdi.

Polis ve jandarma ekiplerince vatandaşlara risale ve al düdük dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, gazetecilere, trafik lambası başarısız yerlerde yayanın kendisini göstermesi icap ettiğini tabir ederek, "5 adımda yayaya elbette minval verilir, sürücülerin yayaların yapması müstelzim ehemmiyetli noktalar nelerdir, ağır ağır bunları anlatıyoruz." dedi.

Iğdır

Iğdır'da Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necdet Karaca, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Özer, Mustafa Kemal Atatürk Caddesi Valilik Konağı uğrunda minval kontrolüne katıldı, çoban ve yayaları trafik kuralları dair bilgilendirdi.

Kampanya çerçevesinde jandarma ve polisler, al düdük dağıttığı çocuklardan, esas ve babalarının anahtar kullanırken kurallara uymaması yerinde bunu çalarak onları uyarmasını istedi.

Ardahan

Ardahan'da il merkezindeki uygulamaya, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir ile öteki ilgililer katıldı.

Uygulamada, kampanya üzerinde bilgilendirilen sürücülere çikolata ve kolonya, ufaklıklara da al düdük verildi.

Ağrı

Ağrı'da il merkezinde meydana getirilen denetime eklenmiş bulunan Vali Vekili İbrahim Şenkon, kampanya üzerinde şoförleri ve yayaları bilgilendirdi.

İlçelerde de kollukçu ve jandarma ekiplerince meydana getirilen uygulamalarda, sürücülere ve yayalara trafik kurallarının toprak almış bulunduğu broşürler dağıtıldı.

Tunceli

Tunceli'de 15 Temmuz Bulvarı'ndaki etkinlikte, Vali Mehmet Özkan, çoban ve yolculara trafik kuralları üzerinde bilgelik verdi.

Polis ve jandarma ekiplerince vatandaşlara risale ve hediyeler dağıtıldı.

Programa, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan da katıldı.

Erzincan

Erzincan'da Ordu Caddesi Saat Kulesi uğrunda meydana getirilen uygulamada, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına dair trafik ekipleri, piyon ve şoförleri bilgilendirdi.

Uygulamada vatandaşlara risale dağıtıldı.

Siirt

Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Hükümet Caddesi'ndeki Saat Kulesi önündeki uygulamada, durdurulan vasıtaların sürücülerine itimat kemeri kullanımının önemini anlattı, trafik güvenliğine dair risale dağıttı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu da ekiplerle uygulamaya katıldı.

Hacıbektaşoğlu, gazetecilere icra ettiği açıklamada, ölümlü, yaralamalı trafik kazalarının önlenmesine müteveccih bu uygulamanın yapıldığını belirterek "Ülke genelinde meydana getirilen yürütüm kapsamında tığ de ilimizde uygulamayı karşılayıcı ekiplere refakat ettik. Bütün sürücülerden kurallara uymalarını bekliyoruz." sanarak konuştu.

Uygulamaya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ve İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu da katıldı.

Şırnak

Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Cumhuriyet Meydanı Kavşağı'ndaki uygulamaya katıldı, yayalara bilgelik verdi, risale dağıttı.

Araçlar durdurularak vatandaşların yolun karşısına emin geçişinin sağlandığı uygulamada, itimat kemeri kontrolü yapıldı, sürücülere piyon geçitlerindeki vatandaşlara minval vermeleri dair uyarıda bulunuldu.

Jandarma ve kollukçu ekiplerince Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda da vatandaşlara bilgilendirme yapılıyor.

Vali Pehlivan, gazetecilere icra ettiği açıklamada, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda düzenlendikleri pratikte yayaların güvenliği düşüncesince bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Çeşitli nedenlerden ötürü oluşan trafik kazalarında dirilik kayıplarının rastgele kesi üzdüğünü tabir fail Pehlivan şunları kaydetti:

"Bu kazaların bir çok çok zatî yanlışlar ve kurallara uyulmamasından kaynaklanıyor. En asliye maksat trafik kazalarını, fâni kazaları muhtemel olduğunca dökmek fazladan inşallah sıfırlamak. Bütün tedbirlerimiz yurttaşlarımızın trafikte baş döndürücü şimdi emin olmasını bildirmek içindir. Bu vesileyle çağrıda bulunuyoruz. Lütfen, trafik kurallarına uyalım. Trafikteki manipülasyon ışıklarına, levhalarına, işaretlerine uyalım. Trafiği yönlendiren personelin uyarılarına uyalım."

Elazığ

Elazığ'da Gazi Caddesi'nde Vali Ömer Toraman, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız'ın katılımıyla yürütüm yapıldı.

Etkinlikte sürücülere trafik kurallarına dair bilgilendirici risale dağıtıldı, araçlardaki ufaklıklara al düdük armağan edildi, yayalara piyon geçitlerini kullanmaları ve trafik kurallarına uymalarını dair uyarılarda bulunuldu.

Vali Toraman, burada icra ettiği açıklamada, trafikte sürücülerin bulunduğu kabil yayaların da uyması müstelzim kavait ve özen etmesi müstelzim hususlar bulunduğunu belirtti.

Bu hususları indinde kat şimdi kamuoyuyla paylaşmak, sürücülere ve yayalara uyarmak istediklerini tabir fail Toraman, "İçişleri Bakanlığımız Türkiye'de kazaları kısıntı maksadı içinde kazalardaki ahiret yolculuğu ve yaralanma paylarını da dökmek düşüncesince çaba gösteriyor. Biz de burada hem itimat tıpkı sürede jandarma teşkilatı içinde ve belediyemizin de mensubu kanalıyla bunun düşüncesince çaba gösteriyoruz. Kolluk şekilde önceliğimiz ukubet boşlamak değil. Hem şoförleri hem yayaları akıllıcasına bilgilendirmek." sanarak konuştu.

Sürücülerden ve yayalardan kuralları bilmelerini ve kurallara uymalarını istediklerini aktaran Toraman, cezai işlemin bunun en akıbet etabı olduğunu, bunu dilek etmediklerini bildirdi.

Toraman, "Kurallara ne denli uyarsak ve çevremizdekileri ne denli bilgilendirirsek o denli vazifemizi yapmış olacağız." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler