USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yaş 80 demediler akıllı telefon öğrenip selfie çektiler

Yaşlı teyzeler, öğrenmenin yaşı bulunmayan sanarak Altındağ Belediyesinin açmış olduğu kursta akıllı telefon kullanmayı öğrendiler. Yakınlarını görüntülü aradılar, e-Devlet'ten HES Kodu aldılar ve beraberce selfie çekmeyi de boşlama etmediler.

Yaş 80 demediler akıllı telefon öğrenip selfie çektiler
20-11-2021 13:40

Ankara Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, 2 sene önceki oluşturulan fakat pandemi zımnında kapanan kursları baştan başlattı.

Bu kapsamda 4 haftadır bitmeme fail akıllı telefon öğrenme kursunda terbiye gören buğulanmış teyzeler, hem akıllı telefon kullanmayı öğreniyor, hem günce işlerini hallediyor.

Kursa ortaklık sağlayıcı kadınlar, hem yakınlarını görüntülü arıyor bununla ortak ünlü ileti atıyor. Bazıları e-Devlet uygulamasına girerek HES kodu alıyor, bazılarıysa telefondaki uygulamalardan afsun öğreniyor. Öğretmenin tahtaya yazdıklarını ortak tane hiç derece alanlar hepyek uyguluyor. Akıllı telefon kullanmayı öğrendiklerinden çevre bahtiyar olduklarını dile getiren kursiyerler, herkesi bu mevzuda duyar olmaya çağırdı.

Kursiyerlerden Esin Karakaya, “Buraya geldiğim düşüncesince aşırı mutluyum. Bilmediğimiz şeyleri bellemek istiyoruz. Yaşımız erkeğe ilerledi. Çocuklarımız yanımızda olsa doğrusu asistan olacaklar. Onlar evli ve dışarıda oldukları düşüncesince hakeza ortak yere ihtiyacımız var. Çocuğum karşımda kabilinden oldu. Çok sevinçliyim” dedi.

“Telefon uzağı DOĞRU yapıyor”

Telefonuyla sevdiklerine ileti yazan kursiyer Fatma Kavrıker, “Uzağı DOĞRU ediyor telefon. Hele görüntülü görüşmelerimizde bu pandemi devrinde aşırı yararını gördüm. Bankalar olsun, öteki gereksinimlerimizi gidermemiz açısından olsun, bu pandemi itibarıyla ve değme bakımdan bizlere asistan oluyor. İşaretleme yönünde değme şeyi bilemediğim düşüncesince behemehâl iane alıyordum. İnşallah artık özlük taleplerimi karşılamaya çalışacağım” diyerek konuştu.

e-Devlet uygulamasına girerek işlerini düzelten ortak öteki kursiyer Hatice Pamuk ise “Çok dobra ortak şey. Öğrenmenin yaşı yok. Her devir bellemek lazım. Teknolojinin peşinde değil daima ilerisinde peyda etmek lazım. Bütün her insana öneriyorum. Bir başkasına kadın olmamak dobra ortak şey. Kendi işini kendin yapmak, elde etmek aşırı dobra ortak şey” laflarını kullandı.

“Akıllı telefon bizlerden akıllı”

Kursiyerlerin ortada yaşı en iri bulunan 80 yaşındaki Kübra Tipi ise düşüncelerini şöyleki dile getirdi:
“80 yaşındayım. Oğlum bana telefon aldı. Torunlarım mevcut İstanbul'da. Kardeşlerim ülke dışında. Onlarla görüntülü konuşuyoruz. Baştan aşırı çetince evet gücün muahharen aşırı mesut oldum. Kursumuz aşırı hayır oldu. Belediyemize de teşekkürname ediyoruz, salim olsunlar. Telefonda ileti alıyorum, hayır cumalar diliyorlar. Ben de onlara yanıt yazıyorum. Akıllı telefon gerçekten bizlerden akıllı. Biz de onunla yarışmaya çalışıyoruz. Yaşımız ati bulunduğu düşüncesince az buçuk da zorlanıyoruz gücün aşırı da faydalanıyoruz.”

Akıllı telefon kursunun öğreticisi Yasemin Çakır, ağırşak karşı şu cümleleri kullandı:

“Öncelikle, gözyaşı namına seslenme ettiğim ortak eğin değildi aslında. Ama kendimi burada elan da gençleşmiş hissediyorum. Çok mutluyum. Genel manada baktığımız zaman, telefon öğretmenin haricinde esasta sahn dersi alıyorum. Kursumuz kestirmece 4 haftadır bitmeme ediyor. İlk geldiklerinde telefonda ileti yazmayı, başkasını aramayı ve ya rastgele ortak halde ortak siteye girmeyi uğur boncuğu halde bilmiyorlardı gücün şu anda adım adım hepsini öğreniyoruz. Gençlere taş çıkartacağımızdan eminim. Alışılmışın haricinde ortak durum. Gençlerimize seslenelim, yaşlılarımıza değme devir akıllı telefonu öğretelim, onlara erbap çıkalım.”
Akıllı telefon kullanmayı öğrenen kursiyerler daima beraberce selfie çekmeyi de boşlama etmediler. Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, birbirinden değişik kurslarıyla eğitimlere bitmeme ediyor.

Ali Nargüner - Oğuzhan Halil Özbek - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler