USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yarını Kodlayanlar’da ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle yaşama geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle planlı toplantıya 50 köy öğretmeni katıldı. Online yerine meydana gelen gör?

Yarını Kodlayanlar’da ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı
23-11-2021 14:49

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği kabilinden evlatları sayısal geleceğe istihzar hedefiyle yaşama geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar' projesinde ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle meydana gelen toplantıya, ‘Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında 30 köy mektebinde oluşturulan uygulayım bilimi sınıflarında yetişek vermekte bulunan 50 öğretmen katıldı. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve Bilişim Garajı Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir'in de katılmış olduğu online toplantıda, köy öğretmenleri sahada yaşadıkları deneyimleri ve çocuklarla ilişik gözlemlerini paylaştı. Öğretmenlerin paylaşımlarının arkası sıra Prof. Dr. Selçuk Özdemir de kodlamanın kollar düşüncesince önemine ve eğitimde yaşanmış bulunan sayısal uçurumun elbette kapatılabileceğine müteallik müşterek görüşme yaptı.

Konu karşı değerlendirmede mevcut Hasan Süel, “Vakıf ve Habitat Derneği şekilde 5 sene evvel başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar' projemizin kapsamını gelişigüzel sabık gündüz büyütmenin mutluluğu içindeyiz. Bugüne derece 81 ilde 210 binden müşterek tomar çocuğumuza kodlamayı öğrettik. Bu projemizi başlatarak ne derece durumunda ve ehemmiyetli müşterek aşama attığımızı bugün henüz dobra anlıyoruz. Pandemi, hepimize dijitalleşmenin önemini müşterek kat henüz hatırlattı. Bununla beraberce pandemi, dezavantajlı bölgelerdeki evlatlarımızın yaşamış olduğu eğitimde okazyon eşitsizliğini de henüz belirginleştirdi. Hem bu içtimai ihtiyaca cevap vermek, bununla beraber tesisat ve yetişek yönünde köy okullarındaki çocuklarımıza kâr getirmek amacıyla harekete geçtik. Bugün 30 köy mektebinde kurduğumuz uygulayım bilimi sınıflarında eğitimlerini aksatmadan sürdürebilmeleri düşüncesince çocuklarımıza dayanaklık etmek oluyoruz. Dijitalleşmeye gereksinim duyan ancak ulaşım imkânı sıfır öğrencilerimiz düşüncesince müşterek okazyon penceresi açıyoruz. Çocuklarımız düşüncesince kurduğumuz doğacak düşlerini öğretmenlerimizin ulama ve desteğiyle gerçeğe dönüştürebileceğimize inanıyoruz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu bilgi ve kültür önünde giranbaha öğretmenlerimizle beraberce tehlikesiz adımlarla ilerliyoruz. Amacımıza kuma bulunan ve cansiparane dayanaklık etmek verici köy öğretmenlerimiz özellikle edinmek az daha hepsi öğretmenlerimize aşırı teşekkürname ediyoruz” biçiminde konuştu.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şu şekilde konuştu: “Türkiye Vodafone Vakfı teşrikimesai ile başlattığımız ve gelişigüzel sabık gündüz kapsamını büyüttüğümüz ‘Yarını Kodlayanlar' projesinin oluşturduğu etkinin sahada artarak bitmeme etmesi bizleri gururlandırıyor. Proje kapsamında ülkemizin değişik noktalarındaki 30 köy okuluna birlik kuvvetli uygulayım bilimi sınıfları açtık. Özellikle pandemi devrinde dezavantajlı bölgelerdeki evlatlarımızın yetişek ve teknolojiye ulaşım halleri henüz da zorlaştı. İnanıyoruz ki bu sınıflar vesilesiyle evlatlarımızın bilgiye erişimi, teknolojiyle öğrenme yöntemleri kolaylaşacak ve 21'inci asrın gerektirdiği yetkinlikleri kazanabilmek namına olanakları artacaktır. Çünkü biliyoruz ki 21'inci çağ mükemmeliyet sahibi bireylerin toplumları dönüştüreceği müşterek devir dilimi olacaktır. Projemizdeki en ehemmiyetli tarz ortaklarımız öğretmenlerimize en teklifsizce teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yeni çocuk siz kıymetli üyelerimizin yapıtı olacaktır' diye şişman ehemmiyet verdiği ve Cumhuriyet kazanımlarımızın baş yapıcılarından bir tanesi bulunan fedakârca öğretmenlerimiz ile projemizi yürütmekten gelişigüzel devir şişman müşterek övünç duyduk. İçerikleri zenginleşen ve henüz müşterek tomar çocuğun yararlanacağı bu giranbaha plan ile toplumları muhavvil ve önderlik fail bireylerin ortaya çıkmasına dayanaklık etmek olmaya bitmeme edeceğiz.”

210 bini müşterek tomar çocuğa ulaşıldı
Verilen bilgiye göre, ‘Yarını Kodlayanlar' projesiyle Türkiye'nin ciharıyek indinde yaşları 7-14 ortada mütebeddil ufaklıklara fahri eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, yürütüm yapma, anlatı tekvin ve hile ika kabilinden mevzularda nazari ve kılgılı eğitimler veriliyor. Eğitimlerde ufaklıklara programlama karşı düşün sahibi olma, üreticiliklerini ortaya çıkaracak icraat yapma, özlük hayalet dünyalarını oluşturma, özlük oyunlarını çoğaltma imkânı sunuluyor. Bugüne derece projeyle 81 ilde 210 binin üstünde çocuğa ulaşıldı.

30 köy mektebinde uygulayım bilimi sınıfı kuruldu
Proje kapsamında sonuç olarak, rustik bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini çoğaltmak amacıyla 30 köy mektebinde birlik kuvvetli uygulayım bilimi sınıfları açıldı. Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, yetişek ve STEM kitleri, Zoom haberleşme ve aktiflik araçlarının arazi almış olduğu sınıflarda öğrencilere kodlama özellikle edinmek az daha muhtelif uygulayım bilimi eğitimleri veriliyor. Teknoloji sınıflarında planlı eğitimlerle müşterek yılda mevki köyler müdahale edinmek az daha bütün 6 bin çocuğa ve kısaca 2 bin 500 veliye ulaşılması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler