USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yardımsever imamın yeni hedefi ‘hayır marketi’ açmak

Pandeminin aslında itibaren ayaklık çevirerek binlerce gerekseme malikine iane götürücü imam Soner Şahin, düşsel bulunan ‘hayır marketini' açarak henüz baş döndürücü vatandaşa ulaşmayı hedefliyor.

Yardımsever imamın yeni hedefi ‘hayır marketi’ açmak
10-11-2021 13:25

Eskişehir Hacı Ahmet Yavuzer Camii İmamı Soner Şahin, sağlam baş döndürücü gerekseme sahibi vatandaşa tekerli sandalye, soba, alkan eşya, oyuncak, gıda, çocuk ve buğulanmış bezi kabilinden yardımda bulunuyor. Koronavirüs pandemisinin başladığı zamanlarda gerekseme sahibi vatandaşlara iktiran yapmak düşüncesince yola çıkan Şahin, taşınması güç bulunan yardımları makine kiralayarak dağıtırken, ferah bulunan erzakları ise bisikletiyle çıkmaz sokak dolaşarak kapılarına denli götürüyor. Bir taraftan imamet vazifesini yürütme fail Şahin, müsaade günlerinde Eskişehir'in köylerine denli yardımlarını götürdüğünü aktardı. ‘Hayır marketi' açmak kabilinden yanında düşsel bulunduğunu kail Şahin, yardımlarını bu halde şimdi emeksiz yapabileceğini belirtti. Yaptığı davranışla her insanın merakını elde eden Şahin, teavün hareketinin dayanıklı olmasını istiyor.

“100 kilometre uzağa güçlü yardımlarımı ulaştırmaya hız ediyorum”
Cami imamı Şahin, binlerin üstünde besin katkısı yaptığını söyledi. Talepler gelmesi hesabına 100 kilometre uzaklıktaki köylere güçlü iane götürdüğünü aktaran Şahin, “Pandeminin başlamasıyla baş başa bisikletimle çıkmaz sokak dolaşarak gerekseme sahibi bulunan kardeşlerimizi belirleme ederek iane hazırlamaya başladım. Allah'ın izniyle besin yardımı, yeni doğan küçüklere bez, mama, akülü araba, tekerli sandalye, soba ve kömür katkısı kabilinden elimden geldiğince yanında şeyler hazırlamaya çalışıyoruz. Bisikletimle yüzlerce ayrıca binlerin üstünde besin katkısı yaptım. Daha sonradan köylerden de gerekseme sahibi kardeşlerimizden de talepler gelmesi dolayısıyla 100 kilometre uzağa güçlü yardımlarımı ulaştırmaya hız ediyorum. İmamlık görevimi aksatmadan haftalık müsaade günlerimde yersiz muttasıl dağıtımlarımı yapıyorum” niteleyerek konuştu.

“Dualardan etkilendiğim düşüncesince şimdi baş döndürücü iane ika arzusu geliyor”
Hayırsever vatandaşların yardımlarını alarak şimdi baş döndürücü gerekseme sahibi vatandaşa ulaştığını tamlayan Şahin, bugünlerde ise hayır marketi' açarak hayalini yapmak istiyor. Yardım etmiş olduğu kişilerden almış olduğu dualardan baş döndürücü etkilenen Şahin, şöyle konuştu:

“Vatandaşlar geliyor ve “ben de iane buyurmak istiyorum” diyorlar. Beraber gidiyoruz ve hayırseverler, gerekseme sahibi aileleri görüyorlar, yardımlarını yapıyorlar. Yardımları buraya getirip bizlere de bırakıyorlar ve tığ ulaştırıyoruz. Benim ‘hayır marketi' açmak kabilinden yanında hayalim var. Buradaki amaç, çul ve besin kabilinden eksiksiz eşyaları raflara dizerek, ayda yanında gerekseme sahibi kardeşlerimizi çağırıp, kimin ne gereksinimi var ise oradan gerçekleştirme etmek. Bizi bilenler geliyorlar buraya, “hocam siz bisikletinizle iane dağıtıyormuşsunuz, bizim de desteğe ihtiyacımız var” diyorlar. Biz de belirleme ederiz ve yardımlarımızı yapıyoruz. Yardımları ulaştırdıktan sonradan afsun etmekteler ve benim tüylerim ürperiyor. Bazı dualar baş döndürücü acı oluyor, aracısız kalbime işliyor. Ben bu dualardan baş döndürücü etkilendiğim düşüncesince şimdi baş döndürücü iane ika arzusu geliyor ve “her bölgelere ulaşayım” diyorum. Ben yanında insanoğlu adına elimden geleni hazırlamaya çalışıyorum. İlk evvel hayır marketini açalım ki ondan sonradan bu yardımları şimdi iyi yanında halde yürütelim.”

"Vatandaşların evinde metruk yanında şeyler var ise yanında başkasına beklenti olabilir"
Hayırsever cami imamı Şahin, ölüm fail babasının tekerli sandalyesini affeden yanında kişiyle anısını anlattı. Vatandaşların evlerinde kullanmadıkları tekerli iskemle kabilinden eşyaları bağışlaması dair çağrıda mevcut Şahin, “Tekerlekli sandalyesi bulunan yanında ablamızın babası ölüm etmiş. Tekerlekli sandalyesini özgülemek düşüncesince birilerini aramış. Bize ulaştı, tığ de tekerli sandalyeyi aldık ve gerekseme sahibi yanında amcamıza verdik. Sonra o ablamızı bilgilendirdik ve baş döndürücü bahtiyar oldu. Yani vatandaşların evlerinde bu halde metruk yanında şeyler var ise yanında başkasına beklenti olabilir. Elimizde tutmayalım, onun hayrına apayrı gerekseme sahibi kardeşimiz kullansın. Bu teavün hareketinin dayanıklı olmasını istiyorum” dedi.

Kazım Ulusoy - Mısra Ezginur Göçer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler