USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Vladimir Zelenskiy: 'Harkov’a acımasızca saldırdılar. Bu açıkça savaş suçudur'

Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Harkov'a saldırarak savaş suçu işlediğini ve bu yüzden Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK) üyesi olmaması icap ettiğini savunarak, "Rus kuvvetleri dakika Harkov'a acımasızca saldırdılar. Bu açıkça savaş suçudur.

Vladimir Zelenskiy: 'Harkov’a acımasızca saldırdılar. Bu açıkça savaş suçudur'
01-03-2022 10:04

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy içtimai iletişim araçları hesabından Ukraynalılara ve evren kamuoyuna seslenmeye bitmeme ediyor. Zelenskiy içtimai iletişim araçları hesabından akıbet icra ettiği açıklamada, Rusya'nın Harkov'a müteveccih saldırılarına reaksiyon göstererek, şehirde askeri üsler olmamasına karşın Rusya'nın saldırılar düzenlediğini ve bu saldırının bilerek sivilleri gaye alındığını belirtti. Zelenskiy, "Rus kuvvetleri zaman Harkov'a acımasızca saldırdılar. Bu açıkça savaş suçudur. Huzurlu müşterek kent, rahat iskân alanları ve askeri tesisler yok. Birçok şahit, bunun çabucak müşterek yaylak acı olmadığını, bu saldırının şahısların bilerek gaye alındığını kanıtlıyor. Rusya nereye saldırdığını biliyor" ifadelerini kullandı.

"FÜZELER, BOMBALAR VE TOPLARLA DONANMIŞ KÖTÜLÜK DERHAL DURDURULMALIDIR"

Rusya'nın savaş suçu işlediğine ve yargılanması gerektiğine uyanıklık çekici Zelenskiy, "Bu suçun behemehâl arsıulusal mahkemesi olacaktır. Bu topu topu sözleşmelerin ihmalidir. İşte Ukrayna! Burası Avrupa! Yıl 2022! Füzeler, bombalar ve toplarla mücehhez fenalık hemen durdurulmalıdır. Ekonomik kendisine namevcut edilmelidir. İnsanlığın kendini savunabildiğini göstermelidir. Harkov'a müteveccih bombardımanın peşi sıra Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri düşüncesince uçuşa haram alanı düşünmenin tarihi geldi. Rusya 5 günde 56 füze saldırısı düzenledi, 113 ilerleyiş füzesi gönderdi. Ne yapılması icap ettiğini zaman ortaklarımla konuştum" dedi.

"SİVİLLERE KARŞI SAVAŞ SUÇU İŞLEYEN BİR DEVLET BMKG ÜYESİ OLAMAZ"

Rusya'nın sivillere erinç savaş suçu işlediğini ve bundan dolayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nda (BMGK) olmaması icap ettiğini korumak için çaba sarfeden Zelenskiy, "Sivillere erinç savaş suçu yapan müşterek talih BMKG üyesi olamaz. Dünyadaki topu topu limanlar, havaalanları ve topu topu kanallar kapatılmalıdır. Böyle müşterek devlet, erke ihracatı düşüncesince beniz milyarlarca dolar almamalıdır. Şuan Rus mallarını satın almak, müşterilerini öldürmenin bedelini ifa etmek demektir" ifadelerini kaydetti.

"MÜZAKERE SÜRECİ İLE BOMBARDIMAN EŞ ZAMANLI SÜRDÜ"

Konuşmasında, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki müzakerelerden müşterek kâr çıkmadığını hatırlatan Zelenskiy, "Bugün, Rus tarafının inisiyatifiyle, Ukrayna ile Rusya arasındaki geçmiş cevelan danışmalar gerçekleştirildi. Bu görüşmeler, topraklarımızın, şehirlerimizin bombalanması ve bombardımanının art planında gerçekleşti. Müzakere süreci ile bombalama eş anlı sürdü. Rusya'nın girintisiz çıkıntısız müşterek yöntemle üzerimizde edisyon kurmaya çalıştığını düşünüyorum. Bu çeşit taktikleri onama etmiyoruz. Adil danışmalar fakat başka yan roketlerle saldırmadığında olur. Şu anne derece onama etmek istediğimiz kararı alamadık" ifadelerini kullandı. Toplantıda kendilerinin türlü tavsiyeler sunduğunu tamlayan Zelenskiy, "Rusya pozisyonunu açıkladı. Bazı sinyaller aldık. Heyet Kiev'e döndüğünde, duyduklarımızı çözümleme edeceğiz ve peşi sıra ikinci cevelan görüşmelere ne geçeceğimize değişmeyen vereceğiz" diyerek konuştu.

"BUGÜN UKRAYNA'NIN AVRUPA BİRLİĞİ'NE ÜYELİK BAŞVURUSUNU İMZALADIM"

AB'ye müracaat talebi yaptıklarını hatırlatan Zelenskiy, "Bugün Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik başvurusunu imzaladım. Avrupa'da hep beraberce baş başa olma hakkımızı kazandık. Başvuru filhakika Brüksel'e teyit edildi ve resmi kendisine müracaat alındı. 30 senedir bunu bekliyorduk” ifadelerini kullandı.

Erhan Altıparmak

İLGİLİ HABER
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukraynanın ABye iştirakı düşüncesince resmi başvuruyu imzaladı Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna'nın AB’ye iştirakı düşüncesince resmi başvuruyu imzaladı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler