USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Vestel, Avrupa Patent Belgesi'ne alan Türk şirketi listesinde ilk sırada

Vestel, 2021 senesinde en çok Avrupa Patent Belgesi alan Türk şirketi bulunduğunu açıkladı.

Vestel, Avrupa Patent Belgesi'ne alan Türk şirketi listesinde ilk sırada
08-02-2022 14:21

Vestel, 2021 senesinde Avrupa Patent Ofisinden Avrupa Patent Belgesi (EP) alan Türk şirketleri ortada ilk sırada toprak aldığını duyurdu. Şirket açıklamasına göre, sene zarfında en baş döndürücü Avrupa Patent (EP) vesikası alan Türk şirketi bulunan Vestel, degaje buluş vesikası portföyü ile global ticaretteki rakiplik gücüne ehemmiyetli ortak yardım sağlayacak. 2017 senesinde da Avrupa Patent Ofisi'ne icra ettiği buluş vesikası başvurularıyla o fasıl en baş döndürücü buluş vesikası başvurusu işleyen ilk 50 şirket arasına girmişti.

Şirketlerinin Türkiye'de en baş döndürücü Ar-Ge yatırımı işleyen kuruluşların başlangıcında geldiğine nazarıitibar çekici Vestel CEO'su Turan Erdoğan, “Teknoloji şişman ortak çabucak ilerliyor. Gelişmeleri yakından strateji etmek, baş döndürücü aceleci ve akilane eylem almak, Ar-Ge yatırımlarını bırakmak ehemmiyet taşıyor. Ar-Ge, şirketimizin kez göstericisi. Dünyanın ayrımlı bölgelerinde arsıulusal standartların ötesinde etkin bin 500 nefis ortak Ar-Ge ekibimiz var. Bu ekiplerimizin başarısı ödüllerle tescillendiği gibi, dış satım şampiyonluğumuzun da aslını oluşturuyor. 23 senedir sektörümüzün dış satım şampiyonu olmamız tesadüf değil. İhracatımızın ehemmiyetli ortak bölümünü gerçekleştiren Avrupa'daki rakiplik gücümüzü, Ar-Ge'ye mebni uygulayım bilimi üretimimizden alıyoruz. Yeni çağda de Avrupa ve ABD'deki gelişimleri yakından izleyerek, çelimli ortak buluş vesikası portföyü kurmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Açıklamaya göre, uygulayım bilimi sektöründeki patentler ortada ehemmiyetli ortak yere erbap SEP'ler (Standarda Esas Patenler) uygulayım bilimi standartlarında topu topu uran kabilinden kullanılması mecburi bulunan patentlerden. Şirket, fon tazyik teknolojisi ile ilgilendiren dünyada en saygın ve degaje katılımlı lisans programlarından bir tanesi bulunan Mpeg LA ‘in lisans programında Standarda Esas Patent (SEP)'i ile buluş vesikası sahibi yerine toprak alan ortak tane Türk şirketi. Şirketin fon tazyik teknolojisinde Standarda Esas Patent (SEP) yerine tescillenmiş bambaşka patentleri de bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler