USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia: Günde ortak milyon varil yer yağı üretiyoruz

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia, fevk dozaj Amerika heyetinin yer yağı ticareti dair müzakere etmek düşüncesince Venezuela'ya gitmesinin "yeni birlikte obje olmadığını" belirterek, "Bugünlerde günde birlikte milyon varil üretiyoruz." dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia: Günde ortak milyon varil yer yağı üretiyoruz
11-03-2022 21:33
Ankara

Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia, yukarı dozaj Amerika heyetinin petrol ticareti dair mülaki olmak düşüncesince Venezuela'ya gitmesinin "yeni müşterek nesne olmadığını" belirterek, "Bugünlerde günde müşterek milyon varil üretiyoruz. Bu sene ortamında günde dü milyon varil üretimi düşüncesince çalışıyoruz." dedi.

Plasencia, Antalya NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu 2022 (ADF) kapsamında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

ABD'den müşterek heyetin Amerika hükümetinden mevrut taleple başşehir Karakas'ı benzeyen sürede görüşme ettiğini tamlayan Plasencia, ülkesinin Amerika ile yer yağı mevzusundaki iş birliğinin zamanı ciddiyete erbap bulunduğunu vurguladı.

Plasencia, Venezuela'nın dünyanın en iri yer yağı rezervine ve ayrımsız sürede en iri doğal kavara rezervlerinden birine erbap olduğuna dikkati çekerek, "Amerikan yer yağı şirketleri ile Venezuela yer yağı şirketleri arasındaki yer yağı ticareti üstünde bahsetmek anlaşılmaz müşterek alışveriş değil." dedi.

Bakan Plasencia, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Amerikan yer yağı şirketlerinin ülkesinde yer yağı ticaretini geliştirmesini ve envestisman yapmasını nice el kıvançla karşıladığını söyledi.

ABD heyetinin ziyaretinin önemine ayraç fail Plasencia, "Ziyaretlerin istenmesi ve bunun üstünde bahsetmek düşüncesince Venezuela'ya gelmeleri mühimdir fakat bu, ağız ağıza beklenmeyen yahut acemi müşterek nesne değil zira derinliğine süredir Amerikalılarla yer yağı işi yapıyoruz." dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia, şu şekilde bitmeme etti:

"Umarım hükümetimin egemenliğine ve meşruiyetine hürmet duyarlar. Başkan Maduro, Venezuela'nın biricik ve meşru hükümet başkanıdır. Buna hürmet duymalarını sağlayarak yer yağı ticareti dair baş başa yapabileceğimiz baş döndürücü nesne var. Bu, müspet mu? Evet, elbette. Tekrar rayına oturtabilirsek hacısı hocası düşüncesince dobra olur. Onlardan katiyen ayrılmalarını istemedik. Kendileri değişmeyen verdiler. Çünkü ne eyvah ki Venezuela'ya erinç biricik yönlü zorba tedbirlerin dayatılmasına giriştiler. Umarım bu önlemler kaldırılır ve okkalı müşterek ilişkimiz olur."

"Bu sene ortamında günde dü milyon varil üretimi düşüncesince çalışıyoruz"

Petrol krizinin ülkesinin Amerika ile ilişkilerini kesinlikle etkileyeceğine bağlı istifham üstünde Plasencia, Venezuela'nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) müessis üyesi ve OPEC dışı birtakım müstahsil ülkelerden oluşan OPEC + grubu ile anlaşmanın müşterek parçası bulunduğunu söyledi.

Plasencia, "Venezuela'nın üretimi, sonuç zamanlarda biricik yönlü zorba tedbirlerden etkileniyor. Umarım doğruluk ettiğimiz seviyelere ve OPEC+ ile meydana getirilen anlaşmanın müşterek parçası bulunan seviyelere art dönebiliriz." ifadesini kullandı.

Venezuela'nın anlaşmaların müşterek parçası bulunduğunu ve anlaşmalara hürmet duyduğunu tamlayan Plasencia, "Üretimin büyütülmesi düşüncesince müşterek meydan var. Başkan Maduro, basına bu sene sonuna denli günde dü milyon varil üretmeyi umduğumuzu söyledi. Bugünlerde günde müşterek milyon varil üretiyoruz. Bu sene ortamında günde dü milyon varil üretimi düşüncesince çalışıyoruz." sanarak konuştu.

Bunu ortaklarına istinaden yapacaklarına dikkati çekici Plasencia, "Rusya'dan ortaklar, Çin'den ortaklar, İran'dan ortaklar, dünyanın art kalanından ortaklar. (Bunlar) Güvenilir, dobra ortaklardır." ifadelerini kullandı.

Bakan Plasencia, Maduro'nun "Amerikan şirketlerinin yer yağı ticaretine envestisman yapmasına ve katılmasına açıkça oldukları" yönündeki açıklamasını hatırlattı.

"Onlarla görüşmekten katiyen vazgeçmedik"

Üst dozaj Amerika heyetinin ziyaretinin kararına ve Venezuela'ya müteveccih iktisadi ambargoların kaldırılıp kaldırılmayacağına bağlı soruya cevap verici Plasencia, "Bu, meşru müşterek hükümettir. Biz hâkim müşterek devletiz. Bizimle konuşmaya başlamak bunu bildirme etmektir. Bu mevzuda şimdi dobra müşterek anlayışa ilerlemeliyiz." dedi.

ABD ile benzeri görüşmelerin bitmeme yazar etmeyeceği yönündeki soruya Plasencia, "Evet, konuşmaya bitmeme edebileceğimizden eminim. Konuşmaya açığız. Onlarla oturup görüşmeye açığız. Onlarla görüşmekten, oturmak, en yukarı kurda cenkleşmek düşüncesince ileriye revan yolu dilemekten katiyen vazgeçmedik." dedi.

"Siyasi diyalog rastgele devir baş döndürücü ehemmiyetli ve kılıç buna erinç değiliz"

Venezuela'da muhalefetle ölçülü diyalog sürecine bağlı değerlendirmelerde mevcut Plasencia, "Başkan Maduro'nun da dediği üzere kılıç daim diyalog içindeydik zira halkımız düşüncesince çalışıyoruz, halkımız düşüncesince en iyisini etme doğrultusunda çalışıyoruz. Siyasi diyalog rastgele devir baş döndürücü ehemmiyetli ve kılıç buna erinç değiliz." dedi.

Hükümetin kanuni ve anayasal olduğunu, Venezuela'nın egemenliğine hürmet duyulması icap ettiğini vurgulayan Plasencia, "Bunlar bildirme edilirse rastgele nesne olabilir. Hükümetimize hürmet duyulursa halkımız düşüncesince rastgele mevzuyu münakaşaya hazırız." sanarak konuştu.

"Venezuela'nın teklifi rastgele devir barıştır"

Plasencia, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarına müteveccih istifham üstünde "Venezuela'nın teklifi rastgele devir barıştır. Venezuela, BM Şartı'nı korumayı hedefleyen müşterek grubun üyesidir ve rastgele devir üstünde iri müşterek uzlaşma bulunan BM Şartı'nı ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Biz rastgele devir arsıulusal hukuku koruyor, arsıulusal hukukun kurallarına ve arsıulusal kamuoyunun prensiplerine hürmet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Barışı ilerlemenin biricik yolu gördüğüne dikkati çekici Plasencia, "Rus hükümetinin sadakatli müttefikleriyiz. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'i mesul müşterek hükümet başkanı şekilde görüyor, arsıulusal camianın müşterek üyesi hürmet şekilde duyuyoruz. Halkı düşüncesince en iyisini yapacaklarına inanıyoruz." dedi.

"Yaptırımlar namına diplomasiyle sulh ortamında çalışmalıyız"

Plasencia, ADF'nin diplomatlık düşüncesince ehemmiyetli müşterek okazyon bulunduğunu söyleyerek, Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlama etti.

ADF'nin gerçekleştirilmesini barış, anlayış, arsıulusal hukuka hürmet ve arsıulusal kamuoyunun prensiplerine hürmet açısından müşterek muvaffakiyet şekilde gördüğünü dile getiren Plasencia, şunları kaydetti:

"Yanlış metodlar katılmak ve bambaşka devletlere müteveccih biricik yönlü adımlar atılacağına, atılacak hakeza müşterek aşama ileriye müteveccih en dobra adımdır. Yaptırımlar namına diplomasiyle sulh ortamında çalışmalıyız. Bu toplu tartışma baş döndürücü ehemmiyetli müşterek örnek. Maduro hükümeti ve Venezuela halkı namına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hükümetini ve Türk halkını kutlama ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler