USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki BioNTech'in kurucuları Şahin v

Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki Kovid-19 aşısını geliştiren Türk menşeli bilgi kullanıcılarını Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e verildi.

'Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki BioNTech'in kurucuları Şahin v
26-06-2022 03:02
İstanbul

Vehbi Koç Vakfı, herhangi müşterek sene sırası ile sağlık, terbiye ve hars sahalarında yüksek başarıları ölçüm ve promosyon etmiş olduğu "Vehbi Koç Ödülü" kapsamında toy müşterek ihsanıhümayun kategorisi başlattı. Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün önceki kazananları ise BioNTech'in kurucuları, Kovid-19 aşısını geliştiren Türk asıllı fen müşterilerini Şahin ve Türeci oldu.

Koç Üniversitesi'nde planlı törende ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Türeci ve Şahin'e sunma etti. Koç Holding onur Başkanı ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Rahmi M. Koç ise profesörlere onur Doktorası diplomalarını verdi.

Törende mütekellim Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Cihan Özsönmez, Kovid-19'un, 2. Dünya Savaşı'ndan sonradan dünyanın yaşamış olduğu en şişman karabulut bulunduğunu belirterek, bu felaketin şişman seviyede geride mevdu olmasını fen insanlarına, afiyet çalışanlarına ve onların sürdürdüğü toptan iş donanmasına verecekli olduklarını söyledi.

Daha ilkin yepyeni müşterek çabucak aşıların sunulduğunu dile getiren Özsönmez, herhangi müşterek şeyin geride kalmadığını fakat kötümser olmadıklarını anlattı.

"Ödülü, yüreğiyle bu ülkeye ilişikli insanlara özgülemek istiyoruz"

Cihan Özsönmez, ödülü, toptan yahut lehçe çapta etkili, ehemmiyetli hastalıkların aşılmasında ve adamlık düşüncesince toy imkanların yaratılmasında yılgı başarılar elde fail insanlara vereceklerini kaydederek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Çok bedel verdiğimiz bu ödülümüzü, kâffesi evren düşüncesince kâr tekvin başarısını göstermiş ve bundan sonradan nerede yaşarsa yaşa geçmişiyle ve ondan da önemlisi yüreğiyle bu ülkeye ilişikli insanlara özgülemek istiyoruz. Böylece, dakika maatteessüf akıllarında geleceğe ilişikli dayanıklı aşırı istifham göstergesi bulunduğunu bildiğim tertemiz gençlerimize 'Evet, ego de yapabilirim, tığ de yapabiliriz.' azmini aşılayacağımıza, onlara kuvvet ve esin vereceğimize inanıyoruz."

Özsönmez, ödülü piyasa Şahin ve Türeci'nin önderlik ettikleri yenilikçi ilmî icraat sebebiyle çabucak geliştirilen aşıyla, Kovid-19 esnasında milyonlarca yaşamın kurtarılmasına aracısız yardım sağladığını belirterek, onların salgına gönül rahatlığı maruz mücadeleye sunmuş olduğu katkılardan bahsetti.

Bugüne derece dayanıklı aşırı ihsanıhümayun düzlük Prof. Dr. Türeci ile Prof. Dr. Şahin'in Yunanistan'da "İmparatoriçe Theophano" ödülüne müstahak görüldüklerini anımsatan Özsönmez, ikilinin bu ülkeye gittiğinde Selanik'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi görüşme ettiklerini ve oradaki hatırat defterine yazdıkları notları hatırlattı.

Özsönmez, "Büyük Mustafa Kemal Atatürk çeşidinden kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile beraberce doğan ve attığı herhangi müşterek adımda onun 'muasır medeniyet' ülküsüne iş etmeye devimsel Vehbi Koç Vakfı olarak, insanlığa yüksek iş ödülümüzün ilkini sizlere sunma geçirmek bizim düşüncesince müşterek şereftir." ifadelerini kullandı.

"Bu hususi ödüle müstahak görülmekten çevre aşırı mutluyuz"

Prof. Dr. Özlem Türeci de bu prestijli ödüle müstahak görülmenin kendileri düşüncesince şişman müşterek haysiyet bulunduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Çünkü korkusuz müşterek değişmeyen almanın, adsız sansız müşterek yolu seçmenin, denge ve azim ile ilerlemenin yanı esna adamlık düşüncesince ayırt yaratmanın ve insanlığa yardım sağlamanın ölçüm edilmesi düşüncesince süper yiğit olmanıza ister yok. İnsanlığa iş etmeyi ödüllendiren bu hususi ödüle müstahak görülmekten çevre aşırı mutluyuz. Vehbi Koç Vakfını, bu ödülü başlatmada gösterdiği kararlılığı düşüncesince ölçüm ediyor, ödülün nice kişiye esin vermesini ve güdeleme sağlamasını umuyoruz."

Prof. Dr. Uğur Şahin ise kendilerine önceki defa ödülü almak isteyip istemedikleri sorulduğunda aşırı bahtiyar olduklarını belirterek, "En özellikle müşterek tane müşterek kişiyi kurtarmayla başladık. Bireyselleştirilmiş tababet ile insanlığı kurtarmayı başardık. Tek müşterek insanı kurtarabilirseniz, insanlığı da kurtarabilirsiniz. Ben de buna benzeşim müşterek alıntıyı öldürmek istiyorum: Bir kişiyi eğitebilirseniz, insanlığı da eğitebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Törene Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Y. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Caroline N. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu ile holdingin bazısı yukarı dozaj yöneticileri ve davetliler katıldı.

- 200 bin dolarlık ihsanıhümayun ilmî tetkikat ve öğrenciler düşüncesince harcanacak

Tören evveliyat planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Cihan Özsönmez, ödülün 200 bin dolarlık karşılığı bulunduğunu söyledi.

Özsönmez, Türeci ile Şahin'in bu ödülü akçe namına edinmeyi yeğleme etmediklerini, bahis konusu tutarın kuma belirlenecek AR-GE emekleri ve gerekseme sahibi öğrenciler düşüncesince kullanılacağını bildirdi.

Türeci ve Şahin'den matbuat toplantısı

Basın toplantısında gazetecilerin soruları cevaplayan Prof. Dr. Özlem Türeci, çalışmalarına önceki başladıkları andan itibaren planlarının "insanlığa iş etmek" bulunduğunu belirterek, dokunmabana düşüncesince deva ve yenilikçi otama şekilleri yükseltmek düşüncesince çalıştıklarını söyledi.

Bilimsel icraat düşüncesince bundan sonradan şimdi müşterek tomar iktisadi imkanlarının bulunduğunu aktaran Türeci, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bizim hata duyduğumuz dokunmabana hastaları ile ilgilendiren hissettiğimiz hata arttı. Geliştirdiğimiz bilimin bundan sonradan apayrı ağırbaşlı hastalıklara da iş edebileceğini düşünüyoruz. Sıtma, tüberküloz, otoimmün kabil hastalıklarla ilgilendiren icraat yapmak, az buçuk şimdi bollanmak istiyoruz. Hem dünyanın apayrı coğrafyalarına bununla beraber apayrı maraz dallarında bollanmak istiyoruz. Bunu sürdürülebilir gerçekleştirmek istiyoruz. Bu gayretlerimiz müşterek bileşen tesiri yapacaktır. Yavaş ağır çalışmalarımızı ilerleteceğiz."

"Türkiye'de şimdi çalışkan peyda geçirmek istiyoruz"

Prof. Dr. Özlem Türeci, afiyet personellerinin müstevli sürecindeki fedakarlıklarına ilişikli müşterek kıymetlendirme üzerine, "Zorlu dönemlerden geçtik, geçiyoruz. Bütün etibba pandemi ile mücadelede en ön cephedeydi. Biz onlarla alım çalım duyuyoruz. Türkiye'deki afiyet personellerinin yaptıklarıyla alım çalım duyuyoruz. Yurttaşların onlara güvenmesi gerekiyor." diyerek konuştu.

Türkiye'deki Kovid-19'a müteveccih hem kamusal bununla beraber hususi çalışmalara yer veren Türeci, aşılama kampanyalarındaki ve salgınla mücadelesindeki çalışmaların aşırı güzel bulunduğunu anlattı.

Türeci, bundan ahir çalışmalarının ne yönde olacağına ilişikli müşterek soruya, "Faaliyetlerimiz şimdi aşırı kanserle savaş dalında bitmeme edecek. Kovid-19 çalışmalarımız da bitmeme ediyor. Çalışmalarımızı Türkiye'ye de yansıtmak istiyoruz. Türkiye'deki hastanelerle beraberce idman istiyoruz. Koç Vakfı filhakika bu bölgede çalışkan müşterek kuruluş. Türkiye'de az buçuk şimdi çalışkan peyda geçirmek istiyoruz." karşılığını verdi.

"Kanser aşısı ile ilgilendiren Faz-2 çalışmalarımız sürüyor"

Prof. Dr. Türeci, Türkiye'de aşırı dobra yetik çoluk çocuk olduğunu, kendilerinin de aşırı sayıda müracaat aldığını belirterek, ilmî açıdan kendini dobra yetiştirmiş öğrencilerin bulunduğunu anlattı.

Kanserle ilgilendiren emekleri sorulan Türeci, elden otama üstüne değil kanseri önlemeye müteveccih çalışmalarının da sürdüğünü kaydederek, "Şu anda halihazırda bitmeme fail klinik çalışmalarımız mevcut kişiselleşmiş aşılama emekleri ile ilgili. Pek aşırı dokunmabana tipi üstüne çalışıyoruz. Şu anda söz gelişi Faz-2 çalışmalarına bitmeme ettiğimiz müşterek aşılama çalışmamız mevcut dokunmabana ile ilgili. 3 ila 5 sene içinde bu aşının dokunmabana hastalarına uygulanıp uygulanmayacağını görebileceğimizi umuyorum." ifadelerini kullandı.

Kovid19'da önceki başlangıçtaki virüs bundan sonradan yok"

Prof. Dr. Uğur Şahin, Kovid-19 ile ilgilendiren müşterek soruyu, "İlk virüsü devimsel halde arama dibine almış durumdayız. Yani önceki başlangıçtaki virüs bulunmayan artık. Aşılama kampanyası güzel oldu. Şimdi Omicron var. Bu modifikasyon aşırı ayrımlı başlangıçtaki virüsten. Virüs değişiyor, buna tekâmül diyoruz. Bu en esasen buyana beklediğimiz müşterek şeydi." diyerek cevapladı.

Bundan ahir süreçte Kovid-19 ile ilgilendiren beklentilerinin sorulması üstüne Şahin, şunları söyledi:

"2020'de bana sorulduğunda, 'Bu virüs minimum 10 sene bizimle olur.' demiştim. Buna bağlanmak zorundayız. Buna gönül rahatlığı yapacağımız dü biçim var. Bir tanesi aşıları benimsemek. Şu anda Omicron aşısına DOĞRU frekansta bulunan aşılar geliştiriyoruz. Yeni aşının onayını önümüzdeki sonbahar-kış kabil almaya çalışacağız. İkincisi toy alışılagelen namına bunu almak zorundayız. Yaz sonu, güz kabil esasen maskelerimizi takmaya başlayabiliriz."

"Yeni müşterek pandemiye gönül rahatlığı hızlıca aşılama üretebilecek potansiyele sahibiz"

Prof. Dr. Uğur Şahin, toy aşılama emekleri hakkında, mRNA teknolojisiyle aşılama üretimi üstünde çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu yöntemle sıtma, HIV, verem kabil dayanıklı aşırı emraz üstüne dayanıklı aşırı aşılama çalışmalarımız var. Henüz kamuoyuna duyurmadığımız çalışmalarımız da var. Yeni müşterek pandemi ile karşılaşırsak elimizdeki teknolojiyi toy müşterek aşılama düşüncesince kullanabilecek potansiyele sahibiz. Yeni müşterek virüsle başa çıkabilecek teknolojiye eş olacağımızı realizasyon edebilirim. Bu müşterek dü hafta da müşterek dü ay da sürebilir fakat derinlemesine süreceğini zannetmiyorum. Koronavirüs pandemisinde gösterdiğimiz çabuk tepkiyi göstereceğimizi düşünüyorum."

"Türkiye'de klinik araştırmalarımızı artıracağız"

Uğur Şahin, Türkiye'deki klinik çalışmalarına ilişikli müşterek soruya karşılık, şu açıklamalarda bulundu:

"Elbette Türkiye'de dokunmabana ve immünoterapiler kapsamındaki klinik araştırmalarımızı tasarruf geçirmek istiyoruz. Bunun üstüne çalışmalarımız sürüyor. Bir yapılış ile beraberce Türkiye'de klinik müşterek grup kurmak istiyoruz. Türkiye'de müşterek umumi başmuallim görevlendirdik ve klinik ekibimiz düşüncesince çalışmalarımız sürüyor. Öyle kestirim ederiz ki önümüzdeki sene BioNTech markası altında klinik çalışmalarımızı başlatacağız. Ayrıca iş birliklerimiz kapsamında Türkiye'de bitmeme fail bir takım klinik çalışmalarımız var. Akciğer kanseri ile ilgilendiren çalışmalarımız da bunlar arasında. Hem aşılama bununla beraber immünoterapi ile ilgilendiren çalışmalarımızla ilgilendiren önümüzdeki çağda şimdi müşterek tomar bilgelik paylaşacağız."

"Yanlış bilgilerle savaş kâffesi camianın sorumluluğu"

Uğur Şahin, aşılama ile ilgilendiren tenkitlerin hatırlatılması üzerine, gerçeklerin bundan sonradan esas namına algılanmadığı ve sorgulandığı müşterek çağda yaşadıklarını söyledi.

Medyaya burada gerçekleri ifşa geçirmek ve maşer ile bilimi buluşturmak düşüncesince şişman fariza düştüğünü dile getiren Şahin, dezenformasyonu ve kusur bilgilerin yayılmasını önlemeleri icap ettiğini bildirdi.

Şahin, "Bu tuzak teorilerinin önüne devredilmek elden fen insanlarının değil etraflı camianın sorumluluğu." diyerek konuştu.

"Olaylı geçmeyecek güz ve kışın bizi beklediğini söyleyebiliriz"

Prof. Dr. Uğur Şahin, Omicron varyantının hatırlatılması ve aşıdan uzaklaşılması şeklinde müşterilerini neyin beklediğinin sorulması üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gelecekte bizi neyin beklediğini bilmiyoruz fakat en azından aşırı derin ve hadiseli geçmeyecek müşterek güz ve kışın bizi beklediğini söyleyebiliriz. Ancak şurası da göstermek geçişsiz ki toy müşterek dalavere kapıda. Bunun dokuncasız olacağına ilişikli elimizde müşterek data yok. O sebepten tedarikli olmaktadır kâr var. Hazırlığı yapmalı ve en biçimsiz senaryoyu düşünmemiz gerekiyor. Omicron'a uyarlanan aşılarımızın kullanılabilir bulunduğunu bildirmek isterim. Çünkü müşterek ahir dalganın arama dışına çıkmaması düşüncesince buna hazırlamamız gerekiyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler