USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Vatandaşlar bundan sonra detayları haricinde iştirak ortağı namına eklenemeyecek

Ticaret Bakanlığı kabilinden devreye tahsil edilen dünkü görev ile vatandaşlar, detayları haricinde iştirak ortağı, pres sahibi yahut mezun adına eklenmelerini engelleyebilecek.

Vatandaşlar bundan sonra detayları haricinde iştirak ortağı namına eklenemeyecek
31-12-2021 14:08
Ankara

AA muhabirinin edinmiş olduğu bilgilere göre, Bakanlık bünyesindeki Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ile şeriklik müesseselerinde tecim sicili müdürlükleri biricik dek noktası biçimine getirilirken, şeriklik müesseselerinde suhulet ve maliyetlerde ehemmiyetli seviyede azalma sağlandı.

Bakanlık, MERSİS kapsamındaki hizmetlerine "Şirket yahut Ticari İşletmelerde Ortak/Yetkili Olunmasının Engellenmesine Yönelik Kısıtlama İşlemleri" de ekledi.

MERSİS üstünden başlatılan şeriklik ve pres yapılış yahut başkalık başvurularında, eş yahut izinli olacak ferdin detayları etiket numarası ile sorgulanarak düzene ekleniyordu.

Kimliğini çaldıran, kaybeden yahut etiket bilgilerinin çirkin oruçlu şahıslar çeşidinden kullanılmasından akıl duyan vatandaşların, arzuları haricinde tecim sicili işlemlerinde eş yahut izinli adına eklenmelerinin engellenmesi düşüncesince fiziksel adına tecim sicili müdürlüklerine başvurmaları ve MERSİS'te etiket numaraları üstünde hacir koydurmaları gerekiyordu.

Devreye tahsil edilen acemi hizmetle vatandaşlar, tecim sicili müdürlüklerine gitmeden öz e-Devlet hesapları üstünden etiket numaraları üstünde elektronik ortamda takyit getirebilecekler. Vatandaşlar bu sayede detayları haricinde şeriklik ortağı/işletme sahibi yahut izinli adına eklenmelerini enstantane adına engelleyebilecek.

Yine bahis konusu işlev kullanılarak hâlâ evvel katılan kısıtlamanın kaldırılması da kabil olacak.

MERSİS işlemlerinin kapsamı genişletildi

MERSİS, sağlam aşırı kurumla enstantane adına data paylaşıyor ve bütünleşmiş adına çalışıyor. Sistem yardımıyla tecim siciline bağlı gerekseme mahsus bilgilere biricik noktadan muvasala sağlanabiliyor. Böylece sistem, kurum, kuruluşlar, tacirler ve öteki yurttaşlar çeşidinden ehemmiyetli müşterek tasdik deposu adına kullanılıyor.

Özellikle müstevli döneminde, iç ticaretin dijitalleştirilmesi emekleri sonucunda MERSİS işlemlerinin kapsamı genişletildi. Paydaş kurumlarla teşrikimesai yapılarak vasıtasız müracaat ihtiyacını ortadan kaldıran ve vatandaşların yaşamını kolaylaştıran çalışmalar devreye alındı.

Bu kapsamda; "Genel Kurul Modülü" ile aşırı ortaklı firmaların umumi heyet toplantıları düşüncesince Bakanlık mümessili görevlendirme işlemlerinin elektronik ortamda yapılması ve güruh belgelerinin elektronik ortamda saklanması sağlandı. "E-Belge Uygulaması" ile tecim sicili müdürlüklerince sunulan kâffesi belgelerin, ifa etapları da engelleme peyda etmek üzere, ağız ağıza elektronik ortamda MERSİS üstünden realizasyon edilebilmesine olanak tanındı.

"E-İlan Uygulaması" ile tecim sicili müdürlükleri çeşidinden meydana getirilen tescillere bağlı ilanların Türkiye Ticaret Sicili Gazetesine elektronik ortamda gönderilebilmesi ve en geç dü sayaç içinde yayımlanabilmesi sağlandı.

"Mevzuat Modülü" ile tecim sicili mevzuatına sayısal ortamda biricik noktadan erişilmesi kabil bir vaziyete getirildi.

"Ticaret Sicili Müdürlükleri Randevu Modülü" ile tecim sicili müdürlüklerince verilecek tescil başvurusu randevularının apayrı müşterek platforma gidilmesine lazım kalmadan MERSİS üstünden katılması sağlandı. Modülün tecim sicili müdürlüklerinde yaygınlaştırılmasına müteveccih çalışmalara bitmeme ediliyor.

Anonim şirketlerde duyurum tipi hile müesses kararlarının MERSİS üstünden e-imza ile elektronik ortamda oluşturulmasına müteveccih yürütüm devreye alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler