USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uzun yol sürücüleri afetlerde Türk Kızılayın 'gönüllü ortağı' olacak

Türk Kızılay, yaşama geçirdiği projeyle trafik ve yol güvenliği ile afetlere mücehhez olma, kanıt oldukları afetleri suç duyurusu etme, afetzedelere iane eriştirme hikayelerinde etraflıca yol şoförlerinden dayanak edinmeyi amaçlıyor.

Uzun yol sürücüleri afetlerde Türk Kızılayın 'gönüllü ortağı' olacak
20-02-2022 14:29
Sakarya
Kızılay, uzun yol şoförlerinin dünyasını şimdi yakından tanımaya, ferdî ve aileyle ilgili problemlerine hal önerileri üretebilmeye ve ilkin de afet sonrasındaki hizmetlere çevrik katkılarını almaya müteveccih veriler almak amacıyla "Bu Yollar Sensiz Olmaz - Uzun Yol Şoförlüğü Araştırma Projesi" başlattı.

Kızılay Akademi Başkanlığınca yürütülecek çalışmayla levent yol şoförlerinin sosyopsikolojik nitelikleri etraflıca adına incelenecek.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Doç. Dr. Mustafa Otrar kabilinden yönetilecek çalışmada, levent yol şoförleriyle seyahat yapılacak, seyahat süresince mülakatlar gerçekleştirilecek.

Uzun yol şoförlerinin düzentileme süreçleri kendince derinliğine bilim olmak ve problemlerine ortak nebze de olsa hal önerileri yetiştirmek bu şeklinde yapılacak 12 maaş düzentileme sonucunda, onlardan trafik ve yol güvenliği ile afet gönüllüsü olmaları düşüncesince dayanak noktası alınacak.

"Şoförlerin afet zamanlarında fedakarlıklarına tanık oluyoruz"

​​​​​​​Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, AA muhabirine, Kızılayın kurulduğu andan itibaren gerekseme sahiplerine iane ulaştıran ortak gurur bulunduğunu söyledi.

Uzun zamandır kurumda tır ve kamyon şoförü istihdam ettiklerini tamlayan Altan, "Hem zat çoban arkadaşlarımız düşüncesince bununla beraber ülkemizin ürünlerini ortak taraftan ortak yana haiz levent yol sürücüleri için, onların durumlarını, çalışmalarını, hayatlarını, ailelerini ve geride bıraktıklarını ele alan, onlara şimdi dobra düzentileme koşulları sağlayacak ortak düzentileme gerçekleştirmek düşüncesince akademimiz devreye girdi." dedi.

Altan, yazı çerçevesinde akademisyenlerin şoförlerle yola çıkarak düzentileme hayatlarını inceleyeceklerini ve yapılması gerekenlerle ilgili kendilerine bilim vereceklerini anlatarak, böylecene şoförlerin aklık ve dobra koşullarda çalışıp şimdi bahtiyar biçimde fariza edeceğine inandıklarını tabir etti.

Çalışmaların Sakarya'da meydana getirilen toplantıyla başlatıldığını aktaran Altan, şöyleki bitmeme etti:

"Tüm Türkiye'yi ve dünyayı gezen levent yol şoförlerimizden 'Biz bu işi yapıyoruz, mutluyuz ancak geride bıraktıklarımızın durumuyla ilgili endişelerimiz var. Onların eğitimleri, sağlıkları üzere mevzularda arada sırada huzursuz oluyoruz.' sanarak düşünenler düşüncesince birtakımı siyaset önerileri hazırlayacağız. Bunları hükümetimize sunacağız. Böylelikle baş döndürücü kıymettar iş fail bu insanlarımıza ortak bedel vermiş olacağız. Çalışmamızın ortak numara çıktısı bu olacak. İkincisi ise afet farkındalık eğitimi, önceki iane eğitimleri verdiğimiz bu arkadaşlarımızdan seferleri sırasında rastgeldikleri rastgele ortak afeti ortak an evvela bizlere bildirmelerini isteyeceğiz. Ayrıca onlara, afetin niteliğine ve aldıkları öğrenime gereğince karışma etmelerini, kazalarda da aldıkları önceki iane eğitimleri doğrultusunda müdahalede bulunmalarını, orayı elden arama dibine almalarını öğreteceğiz."

Altan, bu eğitimlerden sabık ve fahri bulunan şoförlerin araçlarına kimlik yapıştırarak farkındalık meydana getirmeye çalışacaklarını dile getirerek, "Onların yaşama katmış oldukları değere ortak bedel şimdi katmalarını ve maşer zarfında de kalburüstü olduklarının görünmesini sağlayacağız. Şoför arkadaşlarımızın, ortak taraftan zat hayatlarını kazanırken ortak taraftan da topluma şimdi değişik biçimde medet sağlamaları için, geride bıraktıkları ailelerinin durumlarının iyileşeceğinin bilincinde olmaları düşüncesince çalışacağız. İnşallah bu yolda güzel oluruz." sanarak konuştu.

Şoförlerin afet zamanlarında fedakarlıklarına tanık olduklarını aktaran Altan, afet anlarında iane malzemelerinin afet alanına taşınması dair da onlardan dayanak noktası edinmeyi umduklarını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler