USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Üzerine 50 bin arı konuyor, maskesiz çalışıyor

Kayseri'de 68 senedir arıcılık eden 94 yaşındaki Sami Helvacıoğlu, için konan arılara aldırmadan kovanların süresince kıl kuyruk ve maskesiz çalışıyor.

Üzerine 50 bin arı konuyor, maskesiz çalışıyor
21-11-2021 15:29

Tomarza ilçesinde 68 senedir arıcılık karşılayıcı 94 yaşındaki Sami Helvacıoğlu, dedesinin Çanakkale'de kalmasının peşi sıra arıcılık karşılayıcı anneannesine iane etmeye başladı. İlk başladığı günden bu yana arılarla bu arada Türkiye'nin belli başlı yerlerini gezen Helvacıoğlu, üstüne 50 binden bir tomar arı konmasına karşın kılıksız ve maskesiz namına işini yapıyor. 500 kapçık arısı bulunan ve işini isteyerek hazırlamaya bitmeme fail Helvacıoğlu, “Çiçek nerede arı orada. Arı nerede ego oradayım” dedi.

Arıların süresince atletle çalıştığını ve arıları baş döndürücü sevdiğini kail Helvacıoğlu, “Arıcılık mesleğine anneannem arıcı bulunduğu düşüncesince başladım. O vakitler dedem Çanakkale'deydi ve orada kaldı. Ben de anneannemle beraberce arıcı namına çalıştım. Arılara bakardım, iane ederdim. O vakitten bu yana arıyla uğraşırım ve baş döndürücü severim arıları. Arının baş döndürücü yararları var. 50'ye yaklaşan hastalığa çıkar yol niyetine şifası var. Muğla, Marmaris, Kuşadası kabilinden bölgeleri her daim gezdim. Nerde çiçek mevcut arılar orada ve ego de arılarla bu arada oradayım. Kovanların içerisindeyken üzerime 50 bin arı kondu. Belki hâlâ fazladır, 100 bine yakındır. Ben arılardan on paralık korkmam. Torunum da o anları geldi çekti telefonu ile. Arı beni on paralık sokmadı orada. Arı beni soktuğu devir orada öylelikle kalıyorum. Ben gökçe gökçe gökçe yazın atletle çalışıyorum. Hiçbir nesne olmuyor. Maske de kullanmam. Anneannem de anca çalışırdı. Kovanın içerisine maskeyle bakarım sadece. Yoksa arının süresince örtüsüz da gezerim ben” dedi.

Murat Gürbüzler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler