USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye tasdik olmadık'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye konfirmasyon olmadıklarını, Türkiye'nin, global narkotik rotalarının ortasında bulunmasına karşın tarihinin en iri narkotik operasyonlarını yaptığını belirtti.

'Uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye tasdik olmadık'
09-12-2021 02:25
TBMM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2022 yılı ekonomik durumuna bağlı konuşmasına başlarken, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın, HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin'e maruz "Meclisten iare çıkarma" cezası ile "Kürt düşmanlığının birlikte kere hâlâ tescillendiği" laflarına karşılık verdi.

Bu ülkede Kürt kini olmadığını tamlayan Soylu, "Bu ermiş millette Kürt kini yok. Kimin paravanı, taşeronu bulunduğunu bildiğimiz ve 40 senedir emperyalizmin oyuncağı adına bu ülkeye kan kusturmaya etkin birlikte PKK karşıtlığı ve PKK kini var." niteleyerek konuştu.

Kürtler ve Alevilerin, ülkenin birincil unsuru bulunduğunu vurgulayan Soylu, "İstismarlarınızı bu Gazi Meclis çatısı altında yapmanıza izin etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Soylu, HDP'yi kastederek, "(Kürdistan'a özgürlük) derken neyi söylediğiniz açıkça görünürde ve ne birlikte teşrikimesai içindesiniz ki sizinle ait oylamada, CHP de 'Kürdistan'a özgürlük' diyene rastgele birlikte ukubet verilmesine lehtar olmadı." görüşünü paylaştı.

İçişleri Bakanı adına kestirmece 5 senedir ülkede huzur, kardeşlik, bütünlük ve beraberliğin olması düşüncesince güç harcama ettiğini dile getiren Soylu, "CHP Grubu'na şu suali istifsar hakkım var; bütçeyi konuştunuz, Türkiye, 40 senedir terörle savaşım ediyor. Hiç terörden bahsettiniz mi? Hayır. Evlatlarımız bizim için, çocuklarımız okula şen gitsin niteleyerek şehit, gazi oldular ve anneler evlatsız kaldı. Biriniz cümleye acep Rahmetirahman'la, onlara medyunuşükranla başladınız mı? Elbette ki hayır. Onu yapmayan tabii 'Kürdistan'ın özgürlüğü'ne burada nağme çıkarmayacaktır. Bunun sağlaması da buradadır." değerlendirmesini yaptı.

Devlet adına suçluların ardında olduklarının altını çizen Soylu, "Suçluların iftirasını, yalanlarını ve ortaya koyduğu dedikoduları Gazi Meclisin çatısı dibine getirdiniz. Devleti suçlama altında bıraktınız, devlete karacılık ettiniz. Burada bu milletin çocuğu adına söylüyorum, tallahi size devlete karacılık ettirmem, billahi size devlete karacılık ettirmem." dedi.

Pandora'nın kutusunun açıldığı günlerin yaşandığını tabir fail Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Bugün ihtimal bu görüşmeler bitmeden Rusya ve Ukrayna görünürde aritmetik edemeyeceğimiz krizler olacak. Elbette bilemeyiz lakin Allah korusun, lezzetsiz birlikte evolüsyon bahis konusu olursa en akıbet mağlubiyetini Afganistan'dan koruyucu tayyare görüntüsünde gördüğünüz ve zaman Balkanlara yerleşmeye etkin ABD, ihtimal Karadeniz'de bizim de zaman aritmetik edemediğimiz alelacayip birlikte tablonun içre olacak. Bunun denli hâlâ sert aşırı konu, ihtimal bütçe görüşmeleri sonlanmadan dünyanın başına birlikte dert, acemi birlikte buhran endüstrisi adına oluşacak."

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 Aralık'ta emektar AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven'in katledildiği saldırıyı hatırlatan Soylu, "Bu kırım değiştirmeden Ahmet Budak, Aydın Ahi ve Aydın Muştu'nun katliamı gibiydi. Bizim İlçe Başkanımızın kardeşi olan, oranın orgazm önderlerinden Tahir Güven akşam ½ si birlikte komployla öldürüldü. Peki ki öldürdü ve nite öldürdü? Gecenin birlikte yarısı, onu birlikte yere çağırıp pusu kurdular. Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakaladık." açıklamasını yaptı.

"PKK'nın oyuncağı ve uşağısınız"

Mehmet Miraç Dinç'in, YPS'li birlikte yıldırıcı bulunduğunu ve yıldırı örgütü PKK kabilinden atandığını bildiren Soylu, yıldırı örgütü PKK'nın, katliamın talimatını, Suriye'den verdiğini açıkladı.

Mehmet Miraç Dinç ile HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz ve Hasan Özgüneş'in toprak almış bulunduğu fotoğrafı milletvekillerine yayınlayan Soylu, "Bu katliamların hesabını vereceksiniz. Burada demokratlık güzellemeleri anlatmakla bu milleti aldatamayacaksınız, hesabını vereceksiniz. Siz insanları, evlatları anasız yetim bıraktınız. PKK'nın oyuncağı ve uşağısınız. Hepiniz, Kürt kardeşlerimize çektirdiklerinizin hesabını vereceksiniz, kaçamayacaksınız. Kürtler sizden tiksinme ediyor." niteleyerek konuştu.

"Ülkeyi ayırmak isteyenlerin gözünü oyduk"

Soylu, Türkiye'nin, simetrisiz saldırılara simetrisiz karşılık üretebilme yeteneğini ortaya koyan birlikte diyar bulunduğunu ve etraflı simetrisiz saldırıları birlikte tane on paralık boşa düşürdüğünü tabir etti.

Terör örgütü PKK/PYD'nin, Amerika ve Avrupa'nın, Türkiye'nin cenup sınırında istediği yıldırı koridoru ve yıldırı devletine karşı, simetrisiz saldırıya simetrisiz karşılık verildiğini tamlayan Soylu, "Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı harekatını yaptık, Pençe-Kaplan harekatlarını yaptık ve bu ülkeyi ayırmak isteyenlerin gözünü oyduk. İçeride yıldırı üstünden oluşturulmak maksut vasilik tablosuna Kıran, Kapan, Yıldırım ve Eren operasyonlarıyla hiç kimseye soluk aldırmadık. Yalnızca terörle değil yıldırıcılık ile de savaşım ettik." dedi.

"Narkoterörü çökerttik"

Soylu, uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye doğrulama olmadıklarını, Türkiye'nin, global narkotik rotalarının ortasında bulunmasına karşın tarihinin en şişman narkotik operasyonlarını yaptığını belirtti.

Yakalanan miktarlarda Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığını kail Soylu, "2015'te uyuşturucuda 65 bin dizi eylem yapıyorduk, sene 2021, şu anne derece 195 bin doğrusu üç sert derece dizi eylem yaptık. Uluslararası sularda üstelik arsıulusal teşrikimesai ile nice operasyonu oluşturan ve yüzünün akıyla çıkan birlikte Türkiye var. Narkoterörü çökerttik. İki yılda 185 milyon menşe doğrusu 50 bilyon lira keneviri bizim aslanlarımız, kaplanlarımız yakaladı, PKK'ya gitmesini engelledi. Bağırmanız ondandır." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'yi "narko devlet" adına tanımladığını aktaran Soylu, şöyleki konuştu:

"Bir ülkede anne ihtilaf partisi Genel Başkanı özlük ülkesini 'narko devlet' adına tanım etmez, bu ayıptır, günahtır, yazıktır. 5 yılda 574 narkotik düzenleme zeval şebekesini doğrusu narkotik baronlarını çökerttik. 15 Temmuz'dan sonradan uyuşturucudan 36 bin mevkuf vardı, zaman müteaddit biliyor musunuz? Benim o kolluk kardeşlerime, jandarma kardeşlerime bulunan inancımla bu arada zaman 98 bin kişi. Çocuklarımızı zehirleyemiyorlar. O kızdığınız kullanılmayan binaları saydırdık. İlk önceki 40, hâlâ sonradan 60, hâlâ sonradan 80 bin çıktı. En akıbet 105 bine derece geldik; 70 binini yıktık, 15 binini rehabilite ettik. Patlasınız da çatlasınız da mahallelerde kullanılmayan yapı bırakmayacağız, yıkacağız ve kimsenin çocuklarımızı zehirlemesine okazyon vermeyeceğiz."

Almanya ve Belçika'da 2021'in başlangıcında yekûn 26 titrem kokain yakalandığını anımsatan Soylu, "Almanya ve Belçika devletini, özlük milletvekilleri, muhalefeti ve basını birlikte 'narko devlet' adına tanımladı mı yok ise alkışladı mı? Cumhuriyet tarihinin en şişman yakalamalarını karşıcı ve şu anda Avrupa'ya inç ısırtan Türkiye'deki düzenlilik kuvvetlerimizi ego de Almanya'da bulunduğu denli ayakta alkışlıyorum." ifadesini kullandı.

"108 ByLock'çu milletvekilini açıklamayan namerttir"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, hâlâ önceki AK Parti milletvekillerine karacılık attığını, "AK Parti içre 108 ByLock'çu var, 6 icra vekili var." söylediğini dile getiren Soylu, "Bu iftiradan sonradan namevcut oldu. 108 ByLock'çu milletvekilini açıklamayan namerttir. İşiniz gücünüz iftira." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin içeride ve dışarıda terörle savaşım verdiğini vurgulayan Soylu, "Türkiye'de yıldırıcı sayısı 160'ın dibine düştü. Şu anda iptidai metre, on m. kar var, evlatlarımız oradan çıkmıyorlar. Tam 5 yılda 2 bin 80 insan doğrulama oldu. Hiç alçalma etmeyin, Doğu ve Güney Doğu'da hayat var." değerlendirmesini yaptı.

Soylu, HDP milletvekillerinin tezvir atması üzerine, "Hiç konuşmayın Diyarbakır Anneleri'nin ahı sizi bitirecek." karşılığını verdi.

Bu arada Soylu'nun hitabı esnasında birtakım HDP milletvekilleri, "mafya iltisaklı bakan", "suç işleri bakanı", "pudra şekeri bakanı" mukayyet dövizler açtı.​​​​​​​​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler