USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin geçmiş güneş oturumları tamamlandı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde planlı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin (UEZ) önce haset sona erdi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin geçmiş güneş oturumları tamamlandı
08-10-2022 04:59
Sakarya

P&G'nin anne sponsorluğunda Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri kabilinden ilçedeki otelde planlı etkinliğin geçmiş günkü sonuç etkinliğinde, Doğan Dış Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Işık moderatörlüğünde "Mobilitenin Yarını" konuşuldu.

Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter, doğacak 10 senede dünyada 25 makine üreticisinin yarıya düşmesinin beklendiğini söyledi.

"Müşterilerimiz azalıyor, toy alıcılarımız ki olacak?" niteleyerek düşünmeye başladıklarını aktaran Serter, "Her obje akıllıcasına istifham sormakla başlıyor. Biraz envestisman tecrübe edelim ve az buçuk da evren ne yapıyor görelim diyoruz. Geleceği aramayı şen bıraktık ve değişkin nispetsiz şeyler denedik. Hepimiz bire müşterek şeyleri, şu demek oluyor ki yatırımları konuşuyoruz esasen lakin birtakım şeyleri baş başa yapmak, bizi iyileştirecek müşterek faktör. Herkesi kapsamak, baş başa iyileşmenin ehemmiyetli müşterek adımı." dedi.

"İspark'ı dijitalleştirmemiz ve otomasyona geçmemiz gerekiyor"

Renault Grup Türkiye CEO’su ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu, toy mobilite araçlarının bundan böyle 4 teker asılmış el telefonu bulunduğunu dile getirdi.

Otomotiv sektöründe sonuç zamanlarda nice değiş yaşandığını özetleyen Doğu, "İçten yanmalı melez motorlar ve elektrikli vesait kendisine tahavvül lakırtı konusu. Bunun hâlâ ilerisinde müvellidülma yakıtlı araçlara geçeceğiz. Bunda amaç, karbon salınımını azaltmak. Karbon salımını düşürmezsek, dünyanın başına doğacak felaketler malum. Sonuçta elektrikten devir namevcut kabil gözüküyor. Bu uygulayım bilimi ile maddesel hasarlı ve kalımsız kazalarda eksilme olacak. Yazılım olmasaydı tığ bunu yapamazdık. Otonom vesait bundan böyle müşterek görüntü değil gerçek. Önümüzdeki zamanlarda alışılmış teknolojiler kalırken görülmemiş teknolojilerin aşırı müşterek tomar ayrıştığını göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İspark Genel Müdürü Hakan Orhun da İstanbul düşüncesince çözülmesi müstelzim en ehemmiyetli problemin gidiş geliş bulunduğunu vurguladı.

Bu süreci planlamanın önemine ayraç fail Orhun, "Bizde etraflı datalar var. Bu mobilite datasından yola çıkarak tığ İstanbul’u gritlere ayırarak ne vaziyette olduğumuzu planladık. Artık İstanbul’un en azından ilmî gereksinimi kemiksiz kendisine tanımlandı. O sebepten oradaki planlamayı da ilmî kendisine götürüyoruz. İşletme kabilinden bakılınca bundan böyle İspark’ı dijitalleştirmemiz ve otomasyonla yönetmeye geçmemiz gerekiyor." niteleyerek konuştu.

"Elektrikli ve melez araçlarda iş potansiyeli fazla"

Doğan Holding Otomotiv Grubu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Dağtekin, Türkiye ve dünyada rekabetin enikonu geçek safhada bulunduğunu anımsattı.

Şu anda aşırı hâlâ çabuk ve değiştirici dönüşümü uygulayım bilimi sebebiyle yaşadığımızı dile getiren Dağtekin, "Mobilite dediğimizde çağ kıtalararası gezi karşıcı gemilerden, uçaklardan, vilayetlerde tercih ettiğimiz arabalara ve scooterlara derece aşırı serbest müşterek alandan bahsediyoruz ve yaşadıkça kelimeler kişi anlamını buluyor. Bugün mobilite deyince site içerisindeki hayatımızı etkileyen toy muvasala çeşitliliğinden bahsediyoruz." ifadesini kullandı.

Wallbox Satıştan Sorumlu Başkan Moises Barea, Türkiye pazarında sonuç altı aydır satışların yüzdelik 1'ini elektrikli yahut melez vasıtaların oluşturduğunu kaydetti.

Türkiye'de bu bölgede aşırı müşterek tomar iş potansiyelinin bulunduğunu aktaran Barea, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Her pazarın ayrı ayrı hızı mevcut ve bu çaba da 3 anne mevzuya dayanıyor. Otomotiv endüstrisi, enfrastrüktür ve hükümetler. Otomobil üreticilerine bakarsak eskiden olanla çağ arasındaki fark, kilometre mesafeleri kısaydı ve ölçün yoktu. Bugünlerde herhangi müşterek birlik makine üreticisinin planı var. Çoğu elektrikli anahtar modelleri üretmeyi planlıyorlar. Bunu gerçekleştirmek istediklerinden değil, hükümetlerin yönetmelikler çıkarması ve birtakım cezalar getirmesi nedeniyle."

Zirve erte düzenlenecek oturumların peşi sıra sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler