USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yalanlama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, amme hususi ortaklaşa iş ile meydana getirilen yatırımların, 2024 senesinde başa giriş noktasına geleceğini, 2025'ten itibaren ise elde edilmiş gelirlerin, yapılacak ödemelerin üstünde olacağını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yalanlama
20-03-2022 17:47
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından meydana getirilen bağlanmış açıklamada, Sözcü gazetesinde arazi düzlük "Garantili sahn taraf gel yat" başlıklı haberin, kusur manipülasyon ve biçimsiz yeti taşımış bulunduğu belirtildi.

Ulaştırma sektöründe (havalimanları, limanlar ve 1250 kilometre otoban altyapısı) 37,5 bilyon dolarlık amme hususi ortaklık (KÖİ) ile mamul projelerin, gayri duru iklim içi hasılaya 91 bilyon dolar, üretime 193 bilyon dolar, istihdama salname 156 bin ad peyda buyurmak neredeyse giriş döndürücü çelimli müşterek konuşu el sağlamış bulunduğu tamlanan açıklamada, "Ayrıca bu planlar sebebiyle yıllık, 1,865 bilyon dolar devir tasarrufu, 1,1 bilyon dolar mahrukat tasarrufu, 5 milyon dolar yöre tasarrufuyla toplamda 2,97 bilyon dolar artırım sağlanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, KÖİ projelerinin envestisman bedelleri ile sağladıkları yarar ortada tutum ve ulus yararına dev müşterek yar bulunduğu vurgulandı. "Büyük ve Güçlü Türkiye" söylemiyle anlatım edilen milleti doğruluk etmiş bulunduğu yere taşıyacak büyüklük aklı ve politikalarının ürünü bulunan bu envestisman modelinin, sağlamış bulunduğu dev faydalara karşın birtakımı müfterilerce hükümete karacılık atma ara bulucu adına görüldüğünün altı çizilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu 'iftira siyaseti', menfaatlerini bunların birer maşası adına konumlandıran, 'ilkesizliği ilke' edinmiş iletişim araçları kesimlerince de müsvedde kampanyaları düşüncesince müşterek taşıt adına kullanılmaya çalışılmaktadır. 'Türkiye'de dirilik ve dünyalık güvenliği yok' niteleyerek ülkemize yapılacak yatırımın, doğacak turistin önünü boğazlamak isteyenlerden apayrı çeşitli müşterek büyüklenme beklenemezdi. Ancak milletimizin çıkarlarıyla, geleceğiyle oynayan bu zihniyetin yalanlarının ne denli mesnetsiz bulunduğunu anlatım buyurmak sorumluluğumuz kapsamındadır. 20 salname hükümetlerimiz devrinde ulusal tutum temeline mebni adına ulusal bağımsızlığımızı dulda anne hedefimizdeki kararlılığımız ile kalkınmanın tetikleyicisi bulunan enfrastrüktür yatırımlarını bütünleşmiş şekilde açık açık tezyit ve ihya hedefiyle azimle çalışıyoruz."

Açıklamada, KÖİ modelinin, bütçelerin envestisman finansmanında çıtırbom kalması problemininin aşılması düşüncesince 134 ülkede münteşir geçer ve yarar sağlayıcı müşterek formül olduğuna ayraç edildi.

Sözcü gazetesinin haberinin başlığında kanıt edilmiş bulunduğu denli "Garantili sahn taraf gel yat" ifadesinde, büyüklük aklının küçümsenmesinin ötesinde, envestisman maliyetlerinin yanı sıra, iri pres ve ağırbaşlı bakım maliyetlerinin, finansman arka ödemesinin ve devletleştirme bedelindeki ödemenin görmezden gelindiği tamlanan açıklamada, "Açıkça kusur manipülasyon ve biçimsiz niyettir. Ülkemizdeki iklim yolu, kişmiri yolu ve denizcilik dalında KÖİ modeli ile meydana getirilen yatırımlar incelendiğinde, 2024 senesinde başa giriş noktasına gelecektir. 2025 yılından itibaren elde edeceğimiz gelirler, yapacağımız ödemelerin üstünde olacaktır. Böylece eriştirme alanı umumi adına değerlendirildiğinde, KÖİ modeli ile meydana getirilen planlar özelinde kemiksiz akça akışı sağlanacak, dolayısıyla, devletimiz arttırma gelire kavuşacaktır. Otoyol planlarına bağlı güvence ödemeleri 2022 yılından itibaren azalma eğilimine girecektir. Hem güvence ödemeleri bununla birlikte ifa oranları azalacaktır. Bunun haricinde meyve paylaşımı mekanizması ile bu projelerden devletimize arttırma dirimsel kazandırılacaktır. Projelerin imal yöntemi amme kuruluşlarımızın kuma aklıyla değerlendirilmekte ve ait zamanın konuşu şartları ile planların mühim önemi çerçevesinde ele alınmaktadır. Dolayısıyla plan bazlı hayır tanıdık formül seçilmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, KÖİ modeli ile mensur edilen rastgele müşterek plan denli İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ankara-Niğde Otoyolu, Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çivi başına bu katkıların gövde bulmuş ıssız bulunduğunun altı çizildi.

Bu planların müfterilerin derin iftiralarına, yalanlarına karşın tamamlandığı, milletin hizmetine sunulmuş bulunduğu ve sağladıkları menafi ile halkın teveccühünün kazanmış bulunduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"O sebeple millete fariza yolundan bizi kimesne döndüremez. Dev eserlerimiz, dede mirasına erbap çıkmayı beceremeyenlere 'Yeni Türkiye'nin müşterek mesajıdır. Muhalefet etmenin, milletine, devletine adavet buyurmak olmadığını defaatle tekrarladık. Biz onları kamuoyunun vicdanına ve adalete devretme ettik. Ancak yalanı, iftirayı, karalamayı müşterek ideoloji adına yatkın bu eşhas boşa çıkan rastgele iddialarından sonraları acemi müşterek tanesine sarılarak 'muhalefet yapıyormuş' denli görünmeye çalışmaktan vazgeçmiyorlar. Biz de ne milletimize fariza etmekten vazgeçeceğiz ne de bu müfterilerle savaşım etmekten. Kamuoyuna nazikâne duyurulur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler