USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Türkiye, dünyanın önemli ülkeleri arasına girdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemiz baş döndürücü iri birlikte inkılap geçirdi. Bölgesinde lider, dünyada uydurma sahibi birlikte iklim pozisyonuna gelmesi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gösterimi ve üreten takımlar sebebiyle oldu. " dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Türkiye, dünyanın önemli ülkeleri arasına girdi
25-02-2022 16:17
Kocaeli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin aşırı iri yan yana transformasyon geçirdiğini belirterek, "Dünyanın stratejik ülkeleri arasına girdi. Bölgesinde lider, dünyada uydurma sahibi yan yana yurt pozisyonuna gelmesi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gösterimi ve üreten takımlar yardımıyla oldu, olmaya da bitmeme edecek." dedi.

Bir paradigma temasta bulunan olmak kıl payı Kocaeli'ye mevrut Karaismailoğlu, Vali Seddar Yavuz'u görüşme ederek kentteki çalışmalara bağlı bilim aldı.

Bakan Karaismailoğlu, henüz sonradan AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına geçerek İl Başkanı Mehmet Ellibeş ile görüştü.

Karaismailoğlu, burada meydana getirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'nin gelişigüzel bölgesinde 2002 yılından itibaren aşırı iri yan yana transformasyon ve değiş yaşandığını söyledi.

AK Parti'nin, akla, hayale sığmayacak projeleri yaşama geçirdiğini, sonuç 20 senedir meydana getirilen iri işlerin, planların ve dönüşümün bitmeme etmesi düşüncesince geceli gündüzlü çalıştıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, milletini muhip kadroların ürettiği bu projelerin, Türkiye'ye beniz seneler süresince görev edeceğini dile getirdi.

Türkiye'nin 2002 yılı öncesindeki niteliğine ayraç ederek iktidarları devrinde bitirdikleri çalışmalara yer veren Karaismailoğlu, "Hakikaten, türkiye aşırı iri yan yana transformasyon geçirdi. Dünyanın stratejik ülkeleri arasına girdi. Bölgesinde lider, dünyada uydurma sahibi yan yana yurt pozisyonuna gelmesi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gösterimi ve üreten takımlar yardımıyla oldu, olmaya da bitmeme edecek." dedi.

Karaismailoğlu, erişim dalında meydana getirilen çalışmalara bağlı şunları söyledi:

"Sadece esmer yolu değil, ulaşımın halis muhlis modlarında, karada, havada, denizde, sert yollarında ve uzayda... 20 sene evvel 'Türkiye uzaya 1 sene süresince 2 acemi soy sop peyk gönderecek.' deyince cümle gülerdi. Kovid-19'un halis muhlis dünyayı sardığı, halis muhlis sistemlerin kapandığı, fabrikaların kapatılmış olduğu yan yana ortamda 2021 yılı süresince tığ 2 peyk yolladık uzaya. Bu uydular da 35 sene ömrü bulunan acemi soy sop enformasyon uyduları, doğrusu rasat uyduları değil. Bunlar başkaca ticari uydulardır ve dünyaya görev satan uydulardır. 2023 senesinde uzaya göndereceğimiz Türksat 6A uydumuzla özlük uydusuyla uzayda anabolizma edilen 10 yurt arasına girmiş olacak Türkiye."

Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünyanın gıptayla izlem etmiş olduğu projelerden bir tanesi bulunduğunu belirterek, "4 yılda 2,5 bilyon avroluk yan yana plan ve bu evreye denli plan bitene denli da devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan meydana getirilen yan yana projeden bahsediyoruz. İnşallah 18 Mart 2022 Cuma haset halis muhlis milletimizle dünyanın gözü uğrunda inşallah bu iri projeyi de ülkemize kazandırmanın gururunu baştan sona baş başa yaşayacağız." dedi.

Bir yandan amme kaynaklarını kullanarak plan yaptıklarını yan yana yandan da fizibilitesi akla yatkın projelerle değişik mal şekilleri kullanarak yap-işlet-devret projeleri, amme hususi teşrikimesai projeleri uygulayarak hızlıca ülkenin hizmetine sunduklarını özetleyen Karaismailoğlu, "Yaptığımız projeler, çelimsiz vadede doğrusu özlük getirilerini, özlük faydalarını sağlıyor. Bunlar çelimsiz vadede yan yana yandan yakıttan ve vakitten yan yana yandan da mevki emisyonlarının düşmesi zımnında maliyetlerinin aşırı fazla üstünde bilvasıta yararları oluyor. Bunun indinde bu yollar, bu yatırımlar yapıldığı devir bölgesinin ekonomisine, istihdamına, üretimine, turizmine de ayrımsız anda enikonu katkıları bulunuyor." ifadelerini kullandı.

"Bu planların kıymetleri seneler geçtikçe aşırı henüz güzel anlaşılacak"

Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul İzmir Otoyolu'nun Osmangazi Köprüsü ile bu arada faaliyete geçtiğini dile getirerek, "Bunlar aşırı giranbaha işler. Bu planların kıymetleri seneler geçtikçe aşırı henüz güzel anlaşılacaktır. Bazı ucuz, steril politikalara maatteessüf bazıları çeşidinden bu planlar cihaz edilmeye çalışılıyor ancak bu tartışmaların bütünü çelimsiz müddette unutulacaktır. Bu planlar beniz seneler boyu bu ülkeye görev edecek aşırı giranbaha işlerdir." sanarak konuştu.

Karaismailoğlu, Kocaeli'nin ülkenin menfez bebeği illerinden bir tanesi bulunduğunun altını çizerek, "Sanayinin merkezi, üretimin, ihracatın merkezi burası. Burası boşlama edilmeye gelmeyecek yan yana yer. Tabii bu denli yatırımlar yapıldı, bundan sonradan da artarak bitmeme edecektir." dedi.

Bugün İzmit ve Kandıra'yı güvenli, konforlu, aceleci yan yana halde birbirine bağlayacak ehemmiyetli yan yana yolun muhtemelen kesimlerinin açılışını yapacaklarını tamlayan Karaismailoğlu, projenin tamamını da en çelimsiz müddette devretmek düşüncesince çalışmaların bitmeme edeceğini kaydetti.

Karaismailoğlu, bu kere Kandıra'ya bağlandıktan sonradan Şile-Ağva ve Kandıra arasındaki yolda da ehemmiyetli çalışmalarının olduğunu, başkaca kuzeyden Karadeniz yalı eliyle baş başa gene alanı birbirine bağlayacaklarını anlattı.

Şehir süresince ilkin raylı meslek çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Karaismailoğlu, kent Hastanesi raylı sistemini uzattıklarını, kent merkezindeki bulunan tramvay hattına bağlayarak kent Hastanesinin şişko nakil ihtiyacını da karşılamış olacaklarını bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, Gebze-Darıca mahal altı treni hattında hararetli yan yana emek vermek bulunduğunu vurgulayarak, projede yüzdelik 40'a vasıl ilerlemeler kaydettiklerini söyledi.

Gelecek günlerde Gebze, Sabiha Gökçen, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı ve Halkalı Hızlı Tren Projesini de yaparak bölgenin Avrupa bağlantısını da aceleci yan yana halde karşılayacakların tamlayan Karaismailoğlu, "Yine alanımızda Derbent istasyonu uygulayım aksaklıklar zımnında derinliğine müddet görev verememişti. İnşallah mart kocaoğlan süresince de Derbent istasyonumuzu da hizmete kabul etmek düşüncesince arkadaşlarımız hararetli yan yana emek vermek yapıyor." ifadelerini kullandı.

"2023 seçimleri aşırı önemli"

Karaismailoğlu, hoppadak Kocaeli'de değil ülkenin ciharıyek tarafında hararetli yan yana emek vermek bulunduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bu emekleri aceleci yan yana halde bitirip milletin hizmetine sunacaklarını tabir etti.

Bakan Karaismailoğlu, 2023 seçimlerinin önemine ayraç ederek, "Sizler sorun arkadaşlarımız adına da bu projeleri milletimize anlatacaksınız zira doğrusu birilerinin 'hayal' söylediği halis muhlis işler bitti. Artık yan yana yenisini planlıyoruz, henüz ötesini planlıyoruz. Halka görev Hakk'a hizmettir düsturuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bıkmadan usanmadan bitmeme edeceğiz. Teşkilatlarımız birer dirilik damarları kıl payı halis muhlis vatandaşımızın hanelerine, gönüllerine girerek bu projeleri anlatarak inşallah 2023'ü de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gümbür gümbür geçerek bundan böyle Türkiye, dünyanın ümranlı en iri 10 ekonomisi süresince toprak alacaktır ve dünyada uydurma sahibi olmaya bitmeme edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler